61 de pasageri sosiți cu două zboruri din Africa de Sud în Olanda, testați pozitiv cu coronavirus

61 din cei aproape 600 de pasageri veniți cu două zboruri din Africa de Sud au fost testaţi pozitiv cu COVID-19 vineri, la sosirea pe aeroportul din Amsterdam, a anunţat sâmbătă autoritatea sanitară olandeză. În prezent sunt analizate rezultatele pentru a vedea dacă este vorba de noua variantă a virusului, Omicron.

61 de pasageri din Africa de Sud, testați pozitiv la AmsterdamFoto: Profimedia

„Momentan ştim că 61 de rezultate sunt pozitive, iar 531 negative”, a anunţat autoritatea sanitară olandeză (GGD), potrivit AFP și Reuters, transmite Digi24.ro.

Pasagerii testaţi pozitiv au fost plasaţi în carantină într-un hotel în apropiere de Aeroportul Amsterdam-Schipol.

Aproximativ 600 de pasageri au ajuns vineri pe Aeroportul Amsterdam-Schipol cu două zboruri KLM din Africa de Sud şi au fost testaţi mai multe ore din cauza temerilor privind noua variantă a virusului, considerată „îngrijorătoare” de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Guvernul olandez a interzis vineri toate călătoriile aeriene din ţările din sudul Africii.

De altfel, aproape totul se închide în Olanda de duminică, la ora 17.00, din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus.

Vineri a fost confirmat primul caz de infectare în Europa cu nouă variantă „mutant” de coronavirus, B.1.1.529, depistată în Africa de Sud, care are mutații ce ar putea să o facă rezistentă la sistemul imun, fie că este vorba de vaccinare sau de trecerea prin boală. Cazul a fost descoperit în Belgia.

Noua variantă de coronavirus Omicron, super mutantă: SUA interzic călătoriile din Africa de Sud și alte șapte regiuni
Articolul anterior
A fost refuzat la un post de muncă după ce a vorbit despre sine. ,,Oameni buni, eu tot sunt om, am dreptul să trăiesc și să mă bucur de viață”
Articolul următor
Alte articole interesante