99 femei de succes! (foto)

_MG_5361Cele mai inteligente și frumoase femei au fost invitate într-un restaurant din afara orașului pentru a sărbători împreună proiectul inițiat de VIP Magazin- “99 de femei ale Moldovei

separator
”.

Printre cele 99 de femei alese se numără politicieni, femei de afaceri, artiste sau prezentatoare tv.

Frumoase, stilate și rafinate, femeile din top susțin că nu este deloc ușor pentru o femeie să obțină succes, dar și să se mențină pe poziție.

_MG_5368„Femeilor din ţara noastră le este destul de greu să ajungă în vârful piramidei. Orice s-ar spune, Moldova este ţara bărbaţilor şi eu consider că aceste 99 de femei sunt o excepţie. Perseverenţa este, probabil, cea mai importantă calitate care ne permite să obţinem orice „, a declarat Elena Pahomova, jurnalistă la Publika TV.

_MG_5384“Succesul este destinat femeilor puternice, dar depinde de percepția fiecăreia a termenului de ”succes”. Personal cred că acesta poate fi obținut cu ambiție, perseverență și credință în tot ceea ce faci. Iar bucuria unei reușite poate fi trăită numai dacă implicarea ta are și caracter nobil! ”, afirmă Directorul General “Unica”, Galina Tomaș.

Directorul revistei, Rodica Ciorănică, spune că: „O femeie trebuie să muncească, să fie frumoasă, deşteaptă şi să aibă reuşită în ceea ce face. Sunt criteriile după care am selectat femeile din 99, cele mai de succes femei, fiecare în domeniul în care activează”.

_MG_5352

Proiectul „99 de femei” a ajuns la a treia ediţie.

_MG_5333
 
_MG_5337 _MG_5339 _MG_5353 _MG_5362 _MG_5379
_MG_5382 _MG_5383 _MG_5408 _MG_5410 _MG_5412
_MG_5425 _MG_5438 _MG_5443

Doi magistrați, numiți de CSM în cadrul Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor

CSM a numit doi noi judecători în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor. Dumitru Racoviță și Ghenadie Mîra au fost aleși în urma unui concurs încheiat astăzi, scrie tv8.md.

Dumitru Racoviță este judecător la Judecătoria Ungheni, iar Ghenadie Mîra președinte interimar al Curții de Apel Centru, fosta Curte de Apel Chișinău.

În cadrul concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor, din rândul judecătorilor, s-au înscris 6 candidați. Trei dintre ei, Stanislav Grosu, de la Judecătoria Bălți, Eugeniu Beșelea, de la Judecătoria Chișinău, și Vitalie Pîslariuc, de la Judecătoria Orhei, au depus cereri de retragere din concurs.

Vladislav Schibin, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, intervievat în ședință, nu a primit susținerea CSM.

Pe 19 decembrie, Adunarea Generală a Judecătorilor i-a ales în acest colegiu pe Ion Talpa – președintele Curții de Apel Nord, Petru Păun – judecător de la Judecătoria Chișinău și Adrian Cerbu – judecător al Judecătoriei Criuleni.

CSM mai urmează să selecteze 4 reprezentanți ai societății civile în acest colegiu.

Precizare importantă de la șeful „Moldovagaz” cu privire la achizițiile de gaze

SA Moldovagaz a contractat volumele necesare de gaze naturale, care vor asigura integral pînă la sfîrșitul lunii martie 2025 consumul malului drept al Nistrului, inclusiv al întreprinderilor din complexul energetic, al agenților economici și organizațiilor bugetare, scrie noi.md.

Despre acest lucru a declarat președintele interimar al Consiliului SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, menționînd că a făcut această precizare ca urmare a numeroaselor solicitări. Anterior, el a spus că Moldovagaz SA a luat act de decizia Gazprom de a limita, începînd cu 1 ianuarie 2025, ora locală 7.00, furnizarea gazelor naturale către Moldova pînă la un volum de 0 metri cubi pe zi. Vadim Ceban a declarat că, începînd cu decembrie 2022, toate gazele naturale furnizate de Gazprom în volum de 5,7 milioane de metri cubi pe zi au fost redirecționate de Moldovagaz SA către regiunea transnistreană a Moldovei. În același timp, gazele naturale pentru consumatorii din dreapta Nistrului au fost achiziționate de pe piețele regionale și europene. „Moldovagaz SA a contractat volumele necesare de gaze, care vor acoperi integral tot consumul malului drept pînă la sfîrșitul lunii martie 2025”, a subliniat atunci șeful Moldovagaz.

Tiraspolul refuză ajutorul Chișinăului pentru a depăși criza din regiune provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia

Liderii de la Tiraspol refuză ajutorul propus de autoritățile de la Chișinău pentru a depăși criza din regiunea transnistreană, provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia. Despre aceasta a anunțat președintele Maia Sandu, într-un video publicat după întrevederea de dimineață cu prim-ministrul Dorin Recean, vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian și șeful Legislativului, Igor Grosu, transmite IPN.

„Guvernul și partenerii externi au propus ajutor umanitar: alimente, medicamente, combustibil, generatoare, transportarea bolnavilor de pe malul stâng pe cel drept. Dar regimul de la Tiraspol a refuzat toate aceste ajutoare”, a comunicat Maia Sandu.

Potrivit președintelui Republicii Moldova, lucrurile sunt mai complicate pentru malul stâng, în această perioadă de criză energetică. „Vom vedea cum se vor desfășura lucrurile, dar autoritățile de la Chișinău fac totul ca să ușureze situația cetățenilor din regiunea transnistreană”, a promis șeful statului, Maia Sandu.

Celulita – o problemă de sănătate! Cum o tratezi?!
Articolul anterior
3 deserturi de vară cu zmeură
Articolul următor