A crescut numărul moldovenilor care vor să se vaccineze anti-Covid

Majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova sunt optimişti şi vor să se imunizeze anti-Covid, după ce oamenii de știință au constatat că vaccinul împotriva noului coronavirus este deocamdată singura soluţie de a scăpa de pandemie.

Cele mai recente sondaje de opinie arată că 48% dintre basarabeni s-ar vaccina cu un ser anticovid, în timp ce peste 44% nu intenţionează să o facă. În urmă cu câteva luni, unul dintre sondaje arăta că doar 30% dintre moldoveni erau dispuși să se vaccineze.

Mulţi dintre cetăţenii Republicii Moldova spun că îşi doresc să se vaccineze pentru că le este frică de această boală care poate fi fatală. Iar alţii spun că şi-ar dori să se imunizeze, dar mai au unele dubii.

În prezent, campania de vaccinare este la a doua etapă în care sunt cuprinse persoanele de peste 60 de ani şi cele cu diferite maladii cronice, profesorii şi poliţiştii. 

Populaţia generală va fi imunizată în etapa a treia care nu se ştie când va începe. Recent, Republica Moldova s-a înţeles cu o companie din China care poate vinde peste 400 de mii de doze de vaccin  – CoronaVac.

sursa: www.tvrmoldova.md

Soluții eficiente de îngrijire pentru persoanele ce suferă de incontinență
Articolul anterior
Un tânăr care s-a născut fără clavicule din cauza unei afecțiuni rare, i-a uimit pe internauți
Articolul următor
Alte articole interesante