A reușit să transmită emoție, dar nu a trecut preselecția

Plină de emoții în culisele emisiunii „Golos”, moldoveanca Ana-Nica Vacari, originară din Bălți, nu a reușit să îi impresioneze pe cei patru jurați de la emisiunea „Golos” („Vocea Rusiei”) difuzată pe postul de televiziune „Pervîi Kanal”.

separator

Tânăra are 18 ani și învață în prezent la Moscova. A început să cânte la vârsta de 4 ani, iar acum visul ei este să devină o cântăreață cunoscută în toată lumea. Pe scenă a interpretat piesa în limba rusă a lui B. Serkebaev, “Uletayu”.

„Ați început să cântați atât de sincer, ați reușit să transmiteți corect semnificația cuvintelor acestui cântec. Unicul lucru este că nu ar trebui să complicați notele melodiei. Oricum, la 18 ani aveți toată viața înainte”, a spus interpretul Dima Bilan după prestația fetei. În culisele concursului, Ana-Nica nu și-a putut opri emoțiile și a început să plângă.

Amintim că săptămâna trecută Artiom Demișev, originar din Chișinău, în faza preselecțiilor,a reușit să întoarcă toate scaunele la emisiunea “Golos”. Pe scenă a interpretat piesa „Feeling good” și a ales să facă parte din echipa lui Dima Bilan.

 

Sursa: http://unimedia.info/

Bombardamente rusești în orașul Zaporojie, unde se află cea mai mare centrală nucleară. Cel puțin doi morți și clădiri distruse

Bombardamentele forţelor ruse au dus la moartea a cel puţin două persoane în cursul nopţii de miercuri spre joi în oraşul Zaporojie din Ucraina şi au avariat sau distrus mai multe clădiri rezidenţiale şi au cauzat incendii masive, a declarat joi dimineaţă guvernatorul regional Oleksandr Staruh, potrivit Reuters.

O femeie a murit în bombardament, iar o alta în drum spre spital, forţele ruse lansând şapte atacuri, a scris Staruh pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

„Cel puţin cinci persoane sunt sub dărâmături”, a spus el.

sursa

Judecător al Curții Supreme ucrainene, demis din cauza că deținea cetățenia rusă

Curtea Supremă ucraineană l-a concediat pe unul dintre judecătorii săi în urma unei investigații recente a Schemes, unitatea de investigații a Serviciului ucrainean al RFE/RL. Ancheta făcută de Schemes a descoperit că judecătorul avea are și cetățenie rusă.

Președintele Curții Supreme, Vsevolod Kniaziev, a ordonat printr-o directivă publicată la 5 octombrie ca lui Bohdan Lvov să i se retragă atribuțiile de judecător și să fie demis din instanță, cu efect imediat. Curtea Supreme a publicat o declarație în care se spune că decizia s-a bazat pe confirmarea din partea Serviciului de Securitate ucrainean, SBU, că registrele oficiale rusești indică faptul că acesta deține cetățenia rusă. Constatarea SBU a reluat rezultatele investigației efectuate de Schemes, care a transmis pe 15 septembrie că Lvov deținea cetățenia rusă pe lângă cetățenia ucraineană.

Folosind mai multe surse, jurnaliștii de la Schemes au descoperit că bazele de date ale guvernului rus conțin cererile anterioare ale lui Lvov pentru pașapoarte rusești și utilizarea unui pașaport rusesc care îi poartă numele pentru a înregistra coproprietatea unui apartament din Moscova și pentru a transfera această cotă de proprietate soției sale în 2012.

În conformitate cu legislația ucraineană, judecătorii nu pot avea dublă cetățenie. Atenția acordată ucrainenilor aflați în poziții de putere care au legături cu Rusia s-a intensificat de când Moscova a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei, în februarie, scrie moldova.europalibera.org.

Artistă arestată în Belarus pentru o melodie în limba ucraineană. Tânăra este ținută în închisoare de peste două luni

Cântăreața belarusă Meriam Gerasimenka (28 de ani) a fost declarată oficial drept deținut politic de către organizațiile pentru drepturile omului care încearcă eliberarea ei din închisoare.

O căntăreață a fost arestată în Belarus după ce a interpretat o melodie în  limba ucraineană. Tânăra este ținută în închisoare de peste două luni  (VIDEO) - B1TV.ro

Meriam Gerasimenka a fost arestată pe 3 august, după un concert susținut într-o zonă centrală din Minsk, capitala Belarusului.

Cântăreața a interpretat o melodie a formației ucrainene „Oceanu Yelza”. Interpretarea, în limba ucraineană, i-a scandalizat pe susținătorii locali ai Rusiei care au reclamat-o la instituțiile de forță.

Tânăra a fost ridicată și bagată în închisoare, fiind subiectul a două mandate consecutive de arestare preventivă.

Pe 27 septembrie, cei care luptă pentru eliberarea ei au aflat că este cercetată penal pentru „Organizarea sau pregătirea unor acțiuni de tulburare a ordinii publice”.

Meriam Gerasimenka este o vedetă pop în Belarus, participând la numeroase concursuri muzicale televizate, atât în Belarus, cât și în Rusia, în trecut.

Momentul care a condus la arestarea cântăreței:

Cine va fi prima femeie pe o bancnotă românească?
Articolul anterior
Pitbull revine cu un videoclip SUPER HOT!
Articolul următor