În Ajun de Crăciun, Misiunea Socială ,,Diaconia” vă invită să dăruiţi o felicitare deosebită

În Ajun de Crăciun, Misiunea Socială ,,Diaconia” vă invită să dăruiţi o felicitare deosebită. Aceasta va aduce bucuria sărbătorilor de iarnă destinatarilor şi va fi completată de o altă bucurie: cea a darului făcut în susţinerea unui proiect social care zilnic marchează destinele unor copii.

separator

Alegeți din cele 5 modele unice de felicitări confecţionate cu iscusinţă de către voluntarii Diaconia, care vă vor ajuta să le personalizați (mesaj de felicitare din partea companiei, redactarea în diferite limbi, logo etc.). Costul unei felicitări este de 30 lei, iar toţi cei care vor procura aceste mici simboluri încărcate de emoţie, vor oferi de la distanţă, alături de Diaconia, grijă şi siguranţă pentru copii din Centrul Maternal „În braţele mamei”.Acest proiect are drept scop prevenirea abandonului copiilor şi asigurarea dreptului fiecărui copil de a creşte în familie.

Beneficiarii proiectului – cuplurile mamă-copil cu risc de abandon (mame minore, mame orfane, mame singure, etc.) – primesc asistenţă prin intermediul a două componente: a) asistenţa rezidenţială (găzduire în Centrul Maternal aflat pe str. Criuleni 22) ce are drept scop dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă şi b) asistenţa în comunitate pentru reintegrare completă.

În acest an, 17 cupluri mamă-copil au primit asistenţă rezidenţială și alte 10 în comunitate. Pe parcursul a 8 ani de activitate a Centrului Maternal, 127 de mame au fost ajutate să îşi păstreze pruncii alături. Pentru fiecare caz este asigurată soluţionarea complexă: de la prevenirea abandonului până la reintegrarea în comunitate. În prezent sunt ajutate să îşi păstreze pruncii în braţe 10 mame.

Cu aceste felicitări, veţi oferi un dar de Crăciun unic şi veţi trăi bucuria sufletească de a ajuta copiii din proiectele Diaconiei.

 

În 2018, peste 2.000 de felicitări au ajuns la oamenii dragi din toată lumea. 

Află mai multe detalii pe www.diaconia.md

Accident grav în Italia. Un cetățean din Republica Moldova și o româncă au murit din cauza vitezei

O româncă în vârstă de 32 de ani și un cetățean moldovean, în vârstă de 23 de ani, au murit, în noaptea de joi spre vineri, într-un grav accident petrecut în Italia.

Accidentul s-a produs pe șoseaua de centură a orașului Pescara. Într-un tunel rutier, autoturismul condus de tânărul din Republica Moldova a atins lateral o altă mașină. Șoferul a pierdut controlul volanului și s-a izbit de zidul de beton al tunelului, pe celălalt sens de mers.

Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru a salva viețile celor doi tineri din mașină, notează rotalianul.com.

Corpurile fără viață au fost extrase dintre fiarele contorsionate ale mașinii după ce pompierii au tăiat capota vehiculului.

Preliminar, se consideră că viteza excesivă la care se deplasa autoturismul condus de tânărul moldovean ar fi principala cauză a accidentului, ipoteză confirmată de mărturiile altor participanți la trafic și de daunele severe suferite de vehicul.

De asemenea, s-a constatat că niciuna dintre victime nu purta centura de siguranță în momentul accidentului.

Acum, autoritățile așteaptă rezultatele autopsiilor pentru a ajunge la noi concluzii.

Rușii au cotropit încă un sat din apropiere de Avdiivka, în estul Ucrainei

Armata rusă a revendicat sâmbătă ocuparea unui sat din apropiere de Avdiivka, în estul Ucrainei, un nou avans în cadrul unei ofensive pe care a declanşat-o în regiune, relatează AFP, citată de Agerpres.

Ministerul rus al Apărării a afirmat într-un comunicat că soldaţii săi au eliberat Pervomaiske, localitate aflată la sud-vest de Avdiivka ocupată în februarie. Rusia revendică cu regularitate avansuri în zonă, în faţa unei armate ucrainene lipsită de muniţii şi care întâmpină dificultăţi în a recruta, notează France Presse.

Şeful statului major ucrainean, Oleksandr Sîrski, a anunţat anterior în cursul zilei de sâmbătă că ruşii presează şi în direcţia localităţii Ciasiv Iar din est, care se află sub „un foc constant”.

Sîrski a estimat sâmbătă că „situaţia pe frontul de est s-a deteriorat considerabil în ultimele zile”.

„Asta se datorează în special unei intensificări semnificative a ofensivei duşmanului după alegerile prezidenţiale din Rusia”, care au avut loc la jumătatea lui martie, a scris el pe Telegram.

Cei mai bătrâni gemeni siamezi din lume au murit la vârsta de 62 de ani

Cei mai bătrâni gemeni siamezi din lume au trăit o viață uniți și au murit la vârsta de 62 de ani. Cauza morții nu a fost dezvăluită.  Cei mai bătrâni gemeni siamezi din lume au murit. Ce vârstă aveau | FOTO - Imaginea 4

Lori și fratele ei transsexual, George Schappell, s-au stins din viață la vârsta de 62 de ani, într-un spital din Pennsylvania, potrivit protv.ro.

Gemenii, care s-au născut cu craniile parțial contopite, au sfidat previziunile medicale potrivit cărora nu vor trăi mai mult de 30 de ani. Cei doi împărțeau inclusiv 30% din creier.

În timp ce Lori era aptă de muncă, George, care se confrunta cu dizabilități, folosea un scaun cu rotile. Lori era cea care îl ajuta să se deplaseze și îi împingea scaunul cu rotile.

George a avut o carieră de succes ca și cântăreț de muzică country, în timp ce Lori și-a urmat pasiunea pentru bowling, câștigând chiar și trofee.

În anii ’90, Lori a lucrat la o spălătorie din spital, organizându-și turele în funcție de concertele lui George. Succesul lui George i-a dus pe cei doi frați în călătorii în jurul lumii, conform Guinness World Records.

Anterior, ei au ținut prima pagină a ziarelor când George, numit inițial Dori, a recunoscut că este transsexual. George a recunoscut public ca este transsexual în 2007.

În acel moment, George și-a schimbat numele din Reba – un nume adoptat în onoarea idolului său Reba McEntire.

Gemenii siamezi au trăit într-un apartament cu două dormitoare din Pennsylvania, alternând între hobby-urile lor. Dormeau pe rând în dormitoae diferite și făceau duș separat, folosind perdeaua de la cadă.

Lori a susținut întotdeauna că este extrem de important să fie independenți și să își respecte intimitatea unul celuilalt.

„Sunt aici în corp, dar asta este tot. Doar pentru că nu putem să ne ridicăm și să ne îndepărtăm unul de celălalt nu înseamnă că nu putem avea intimitate”, a spus ea, conform Mirror.

Atunci când erau întrebați dacă vor să se separe, Lori și George spuneau categoric că nu.

„Teoria mea este următoarea: de ce să reparăm ceea ce nu este stricat?”, spunea George într-un interviu din 1997.

,,Despre femeia care duce totul pe umerii săi şi visează să se cuibărească în brațele cuiva…”
Articolul anterior
O fetiță de zece ani a rămas însărcinată după ce a fost violată de fratele său, în vârstă de 15 ani
Articolul următor