Alexandr Litvin vine, în noiembrie, la Chișinău

Psihologul rus, Alexandr Litvin, renumit pentru participarea în proiectul televizat „Lupta extrasensilor” va veni, la Chișinău în luna noiembrie, pentru două zile. Astfel, în data de 21 noiembrie, la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici”, acesta va susține un seminar cu tema ”O persoană în sistem sau cum se găsește mijlocul de aur”, iar pe 22 noiembrie, cercetătorul va ține un master-class la Hotelul Berd’s din Capitală, unde ne va învăța cum să ne dezvoltăm intuiția. Cei care sunt interesați de evenimente pot cumpăra biletele la casele Filarmonicii sau on-line pe iTicket.md. Banii din vânzarea biletelor vor merge pentru copiii bolnavi de cancer de pe platforma “www.caritate.md”.

separator

Alexandr Litvin este cercetător, scriitor și creatorul sistemului intuitiv de a percepe lumea. Acesta este autorul cărţilor: „Mai sus de Dumnezeu nu pot fi” și „Mă vor găsi singuri”. S-a născut în oraşul Troiţk, regiunea Celeabinsk din Federaţia Rusă și a făcut studii în domeniul medicină şi farmaceutică. Timp de 15 ani a condus Serviciul Medical a Unităţii Militare din Ciukotka, iar la vârsta de 33 de ani s-a pensionat și a lucrat la oficiu vamal din oraşul său natal. De asemenea, Alexandr Litvin a absolvit și a doua facultate în domeniul administrare şi ştiinţe juridice. Cunoscut publicului larg a devenit după participarea în proiectul televizat „Lupta extrasensilor”, unde a câştigat trofeul datorită cunoștințelor în domeniile fizică, chimie şi biologie.

Acum, acesta locuieşte la Moscova împreună cu soția sa și cei patru feciori. Și-a deschis un birou unde practică în particular și oferă consultanţă în afaceri. Este interesat de cercetări istorice, studiază legea gravitaţiei universale și legile energiei naturii. În timpul liber călătoreşte și este pasionat de vânătoare şi pescuit.

Doi magistrați, numiți de CSM în cadrul Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor

CSM a numit doi noi judecători în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor. Dumitru Racoviță și Ghenadie Mîra au fost aleși în urma unui concurs încheiat astăzi, scrie tv8.md.

Dumitru Racoviță este judecător la Judecătoria Ungheni, iar Ghenadie Mîra președinte interimar al Curții de Apel Centru, fosta Curte de Apel Chișinău.

În cadrul concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor, din rândul judecătorilor, s-au înscris 6 candidați. Trei dintre ei, Stanislav Grosu, de la Judecătoria Bălți, Eugeniu Beșelea, de la Judecătoria Chișinău, și Vitalie Pîslariuc, de la Judecătoria Orhei, au depus cereri de retragere din concurs.

Vladislav Schibin, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, intervievat în ședință, nu a primit susținerea CSM.

Pe 19 decembrie, Adunarea Generală a Judecătorilor i-a ales în acest colegiu pe Ion Talpa – președintele Curții de Apel Nord, Petru Păun – judecător de la Judecătoria Chișinău și Adrian Cerbu – judecător al Judecătoriei Criuleni.

CSM mai urmează să selecteze 4 reprezentanți ai societății civile în acest colegiu.

Precizare importantă de la șeful „Moldovagaz” cu privire la achizițiile de gaze

SA Moldovagaz a contractat volumele necesare de gaze naturale, care vor asigura integral pînă la sfîrșitul lunii martie 2025 consumul malului drept al Nistrului, inclusiv al întreprinderilor din complexul energetic, al agenților economici și organizațiilor bugetare, scrie noi.md.

Despre acest lucru a declarat președintele interimar al Consiliului SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, menționînd că a făcut această precizare ca urmare a numeroaselor solicitări. Anterior, el a spus că Moldovagaz SA a luat act de decizia Gazprom de a limita, începînd cu 1 ianuarie 2025, ora locală 7.00, furnizarea gazelor naturale către Moldova pînă la un volum de 0 metri cubi pe zi. Vadim Ceban a declarat că, începînd cu decembrie 2022, toate gazele naturale furnizate de Gazprom în volum de 5,7 milioane de metri cubi pe zi au fost redirecționate de Moldovagaz SA către regiunea transnistreană a Moldovei. În același timp, gazele naturale pentru consumatorii din dreapta Nistrului au fost achiziționate de pe piețele regionale și europene. „Moldovagaz SA a contractat volumele necesare de gaze, care vor acoperi integral tot consumul malului drept pînă la sfîrșitul lunii martie 2025”, a subliniat atunci șeful Moldovagaz.

Tiraspolul refuză ajutorul Chișinăului pentru a depăși criza din regiune provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia

Liderii de la Tiraspol refuză ajutorul propus de autoritățile de la Chișinău pentru a depăși criza din regiunea transnistreană, provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia. Despre aceasta a anunțat președintele Maia Sandu, într-un video publicat după întrevederea de dimineață cu prim-ministrul Dorin Recean, vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian și șeful Legislativului, Igor Grosu, transmite IPN.

„Guvernul și partenerii externi au propus ajutor umanitar: alimente, medicamente, combustibil, generatoare, transportarea bolnavilor de pe malul stâng pe cel drept. Dar regimul de la Tiraspol a refuzat toate aceste ajutoare”, a comunicat Maia Sandu.

Potrivit președintelui Republicii Moldova, lucrurile sunt mai complicate pentru malul stâng, în această perioadă de criză energetică. „Vom vedea cum se vor desfășura lucrurile, dar autoritățile de la Chișinău fac totul ca să ușureze situația cetățenilor din regiunea transnistreană”, a promis șeful statului, Maia Sandu.

Medicii şi farmaciştii își vor primi indemnizaţia unică în trei tranşe
Articolul anterior
Coafuri de mireasă în funcție de modelul rochiei
Articolul următor