Am învăţat să dăruim, să ajutăm, să iubim…

În perioada sărbătorilor de iarnă, Diaconia a organizat tradiţionala campanie de Crăciun pentru susţinerea beneficiarilor proiectului „În braţele mamei”.

separator

Atelierele de confecţionare a jucăriile de brad cu participarea mamelor-voluntare, târgul de caritate, cinele de caritate, colecta de produse pentru copii în reţeaua Unica Shaping şi solicitările de la donatorii privaţi au fost acţiunile prin care am promovat solidaritatea socială şi grija pentru cuplurile mamă-copil, aflate în dificultate. Pentru acelaşi scop, în campanie, dar şi pe parcursul întregului an, colectăm fonduri prin intermediul terminalelor de plată.

Graţie receptivităţii a sute de oameni: mame care au participat la ateliere, familii care au găzduit cinele de caritate şi invitaţii acestora, voluntari, persoane care au cumpărat jucăriile de brad la târgul de binefacere, parteneri, donatori privaţi și jurnalişti am reuşit să adunăm 3500 de haine şi produse pentru copii şi cca 52 mii  de lei (dintre care 21150 din vânzarea jucăriilor de brad şi din donaţiile clientelor Unica Shaping).  Diaconia îşi asumă sarcina de a utiliza aceaste resurse corect şi eficient.

În prezent, în Centrul Maternal „În braţele mamei” sunt asistate 10 cupluri mamă-copil, iar alte 19 beneficiază de suport în comunitate prin intermediul Centrului de consultanţă. Proiectul „În braţele mamei” are drept scop asigurarea dreptului fiecărui copil de a creşte în familie.

O polițistă de frontieră a devenit campioana Moldovei la volei feminin

este polițista de frontieră care pentru al șaselea an consecutiv reușește o performanță la Campionatul Republicii Moldova de volei feminin, seniori.

O polițistă de frontieră a devenit campioana Moldovei la volei feminin

Inspector superior Daraban Alexandra și echipa sa au obținut titlul de campioane ale Moldovei! Ultimul meci a fost unul cu intensitate, voleibalistele au obținut trei victorii consecutive ceea ce le-a asigurat primul loc în clasament.

Sunt 22 de ani de când Alexandra practică voleiul. Polițista de frontieră adoră voleiul pentru că acest sport învață acuratețe, echilibru, comunicare eficientă și unește jucătorii unei echipe într-un singur întreg, tocmai această coerență devine factorul decisiv în învingerea a celor mai puternici adversari.

Președinta Maia Sandu i-a urat succes lui Pasha Parfeni la concursul Eurovision 2023

Șefa statului s-a întâlnit cu cântărețul Pasha Parfeni, care reprezintă în acest an Republica Moldova la Eurovision.

Maia Sandu i-a urat succes lui Pasha Parfeni la concursul Eurovision

În cadrul întâlnirii, președinta i-a dorit mult succes lui Pasha Parfeni la concursul Eurovision.

„I-am urat succes lui Pasha Parfeni, înainte să plece la Liverpool, Marea Britanie, unde va reprezenta țara noastră la concursul muzical Eurovision 2023 cu piesa „Soarele și Luna”. I-am spus lui Pasha că noi toți, în țară și în diasporă, îi vom ține pumnii și vom urmări prestația lui în prima semifinală, care va avea loc pe 9 mai și abia așteptăm să-l vedem și în marea finală! Mult succes, Pasha!”, a spus Președinta Maia Sandu. 

Video! Un elev de 13 ani a reușit să salveze viața colegilor săi după ce șoferul autobuzului școlar în care se aflau a leșinat la volan

Un băiat de 13 ani din Statele Unite, pasager al unui autobuz școlar, plin cu elevi, a reușit să evite o tragedie după ce șoferul vehiculului a leșinat în timp ce concuducea. Adolescentul a preluat controlul volanului și a reușit să frâneze. Cazul a avut loc pe 26 aprilie.

Din imaginile surprinse de camera de bord a autobuzului, se vede cum femeia care conducea vehiculul leșină. Atunci, băiatul, pe nume Dillon Reeves, a sărit de pe locul său și a reușit să frâneze, înainte ca autobuzul scăpat de sub control să fie implicat într-un accident, relatează www.newsmaker.md, conform presei locale.

Ulterior, adolescentul le-a spus colegilor să sune la numărul de urgență.

Băiatul a fost lăudat de oficialii locali, iar vecinii i-au decorat curtea casei cu un semn uriaș, pe care scrie „Erou”.

Dillon Reeves va primi și un premiu din partea poliției locale.

Fetița care trăiește ca Mowgli, în Africa!
Articolul anterior
Bananele întăresc sistemul osos
Articolul următor