Ambulanțele de milioane de euro, care s-au dovedit a fi ,,vechi, rupte și ruginite”

Serviciul de ambulanțe din Moldova necesită autospeciale noi. În 2018, a fost organizată o licitație pentru achiziționarea vehiculelor necesare, a cărei câștigătoare a fost ,,o anumită companie” care s-a angajat să livreze mașini Sobol, fabricate în Rusia. Costul total al proiectului a fost de 44,99 milioane lei, informează, în cadrul unei investigații, Ziarul de Gardă.

separator
În 2018, au fost achiziționate 69 de mașini, apoi alte 36. Ulterior, a fost planificată achiziționarea a încă 170 de mașini, dar au dispărut pe parcurs, fără a ajunge vreodată în Moldova. De asemenea, s-a știut că, în mod neașteptat, valoarea totală a contractului a crescut cu 6,74 milioane de lei.

O companie necunoscută cu sediul în satul Koșnița, raionul Dubăsari, a câștigat în mod inexplicabil una dintre cele mai mari licitații cu statul moldovean. Aceasta s-a angajat să furnizeze transportul necesar la un preț de 36.000 de euro pentru fiecare unitate.

Primele 10 mașini au ajuns la începutul anului 2018, livrarea restului dintr-un motiv oarecare a întârziat să apară. Una dintre mașini a ajuns în satul Bobeica, raionul Hîncești, dar care a fost surpriza – mașina fabricată acum 30 de ani, adică „noua” ambulanță s-a dovedit a fi ,,veche, ruptă și ruginită”.

 

Reporterii ZdG au efectuat o anchetă, care a dezvăluit că compania din satul Coșnița, care a câștigat unul dintre cele mai mari contracte guvernamentale pentru achiziția de ambulanțe, este asociată cu Partidul Democrat din Moldova și Partidul Șor. Mai multe puteți afla din materialul publicației Ziarul de Gardă.

Beneficiile cărbunelui activat în procesul de albire a dinților
Articolul anterior
Lilu este sărbătorită astăzi! Să-i urăm La mulți ani!
Articolul următor