Amelia Uzun și Ana Cernicova sunt finalistele concursului ,,Românii au Talent”, conform voturilor publicului!

Amelia Uzun și Ana Cernicova au cucerit inimile telespectatorilor de peste Prut. Publicul le-a votat intens în cadrul celei de-a treia semifinale live, astfel că mama și fiica au devenit finalistele serii, alese din cei 10 concurenți, conform voturilor acordate de public.

separator

,,După o seară extraordinară, plină de supans, emoție și adrenalina, doi concurenti au trecut mai departe în Marea Finală a sezonului 8. Primul finalist a fost desemnat de telespectatori și este duetul Amelia Uzun și Ana Cernicova. Juriului i-a revenit dificila misiune de a alege care dintre concurenții clasați pe locurile 2 și 3 va merge mai departe”, menționează romaniiautalent.protv.ro.

Trebuie să menționăm că vocile concurentelor au cucerit publicul de acasă. În secțiunea de comentarii, pe pagina de facebook a concursului ,,Românii au Talent”, mulți internauți și-au pus întrebarea dacă vocile celor două sunt cu adevărat ,,reale”. Or, atât de fabulos au răsunat acestea!

Amelia Uzun și Ana Cernicova sunt, deocamdată, primele concurente din Moldova care au reușit să ajungă în finala de la ,,Românii au Talent”. Este de menționat că în proiectul de televiziune participă mai mulți moldoveni talentați care încearcă să cucerească publicul de peste Prut.

https://youtu.be/VewwHMfWNWk

Autoritățile ruse l-au reținut pe Alexei Smirnov, guvernator în Kursk la momentul incursiunii ucrainene care l-a pus pe Putin într-o poziție jenantă

Fostul guvernator al regiunii Kursk din Rusia, Alexei Smirnov, a fost reținut miercuri sub supiciunea de fraudă, a relatat agenția de presă de stat TASS, potrivit Reuters.

Smirnov conducea regiunea din vestul Rusiei când trupele ucrainene au pătruns în ea într-o incursiune la scară largă în august 2024, considerată cel mai amplu atac asupra teritoriului rus după invazia nazistă asupra Uniunii Sovietice din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Între timp, forțele ruse au reușit să respingă majoritatea forțelor ucrainene din regiune.

Alexei Smirnov a fost guvernatorul regiunii Kursk în perioada mai-decembrie 2024, când a fost înlocuit de Alexander Khinstein.

Fostul guvernator a fost reținut alături de adjunctul său de la acel moment, Alexei Dedov.

Smirnov dădea asigurări că situația din Kursk este sub control

În primele ore ale incursiunii ucrainene din august 2024, Alexei Smirnov a afirmat în repetate rânduri că situația este sub control, chiar dacă grănicerii ruși au fost luați prin surprindere și au fost lăsați în urmă sau forțați să se retragă.

Câteva zile mai târziu, Smirnov a fost mustrat public de președintele rus Vladimir Putin, în timpul unei reuniuni televizate, pentru că în raportul său s-a concentrat mai degrabă pe situația militară decât pe eforturile pentru sprijinirea civililor din regiunea Kursk.

Ucraina, care intenționa să folosească situația din Kursk ca pârghie în eventuale negocieri, susținea că forțele ruse au fost sprijinite acolo de circa 11.000 de soldați nord-coreeni. Moscova și Phenianul au refuzat să ofere detalii despre prezența militară nord-coreeană din zonă.

Săptămâna trecută, autoritățile regionale susțineau că Moscova este pe punctul de a recăpăta complet controlul în Kursk, recucerind localitatea Guyevo și respingând astfel forțele ucrainene din una dintre ultimele poziții pe care le mai dețineau acolo.

În același timp, forțele ruse au început să câștige teren în regiunea ucraineană Sumî, unde două rachete rusești au lovit centrul orașului chiar în Duminica Floriilor, într-un atac soldat cu moartea a 35 de civili și rănirea altor peste 110, potrivit bilanțului transmis de The Kyiv Independent.

Miercuri, armata rusă a atacat Odesa, oraș-port la Marea Neagră, la o zi după vizita efectuată acolo de președintele ucrainean Volodimir Zelenski și secretarul general al NATO, Mark Rutte.

Ucraina şi SUA fac „progrese substanţiale” în privinţa acordului privind mineralele, afirmă Kievul

Ucraina şi Statele Unite au făcut „progrese substanţiale” în discuţiile lor pentru un acord privind exploatarea mineralelor ucrainene şi vor semna un memorandum în viitorul apropiat, a declarat miercuri prim-viceprim-ministrul Iulia Svîrîdenko, relatează Reuters.

Preşedintele american Donald Trump doreşte un acord bilateral privind mineralele ca parte a eforturilor sale de a pune capăt războiului. Trump consideră, de asemenea, că este o modalitate de a recupera miliardele de dolari pe care SUA le-au cheltuit pentru asistenţa militară acordată Ucrainei. Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat însă că Ucraina nu va recunoaşte ajutorul militar american dat în trecut drept un împrumut.

„Echipele noastre tehnice au lucrat împreună foarte temeinic la acord şi există progrese semnificative. Personalul nostru juridic a ajustat mai multe elemente din proiectul de acord”, a declarat Svîrîdenko într-o postare pe X.

Svîrîdenko a declarat că activităţile în legătură cu acordul vor continua şi că ambele părţi au convenit să semneze un memorandum în termen scurt, ca primă etapă care să marcheze progresele.

Statele Unite şi-au redus estimarea costurilor pentru asistenţa acordată Ucrainei de la invazia Rusiei în 2022 la aproximativ 100 de miliarde de dolari, de la 300 de miliarde de dolari, a relatat miercuri Bloomberg News, citând persoane familiarizate cu această chestiune.

Luna trecută, administraţia Trump a propus un nou acord, mai extins, privind mineralele, care nu oferă Ucrainei garanţii de securitate viitoare, dar îi cere să plaseze într-un fond comun de investiţii toate veniturile obţinute din exploatarea resurselor naturale de către întreprinderile de stat şi private de pe teritoriul ucrainean.

Viitorul acord va necesita ratificarea în parlamentul ucrainean şi este de aşteptat să contribuie la creşterea economică în ambele ţări, a declarat Svîrîdenko, dar nu a oferit mai multe detalii. „Acesta va crea oportunităţi pentru investiţii şi dezvoltare în Ucraina şi va stabili condiţii pentru o creştere economică tangibilă atât pentru Ucraina, cât şi pentru Statele Unite”, a spus ea.

Ion Badanev a urcat pe podium la Europenele de haltere

Halterofilul Ion Badanev a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de la Chișinău. El s-a remarcat la stilul aruncat cu rezultatul 152 kg.

Cu 275 la total, Ion Badanev s-a clasat pe locul 4 în categoria de greutate 61 kg. În această categorie de greutate a concurat și Daniel Lungu – locul 7 la total cu 264 kg.

Excepțional! Amelia Uzun și Ana Cernicova, un nou duet senzațional în semifinala live ,,Românii au Talent”
Articolul anterior
Vremea se răcește ușor. Mâine, maxime de +18 grade. Sunt posibile ploi în toată țara
Articolul următor
Close menu