Andrei Spînu, la Kiev: Vor fi grăbite procedurile de construcție a podului Cosăuți–Yampol

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIRD), Andrei Spînu, întreprinde o vizită de lucru la Kiev, Ucraina, în perioada 18-19 noiembrie.

Astăzi, Andrei Spînu a avut discuții cu ministrul Infrastructurii al Ucrainei, Oleksandr Kubrakov.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Andrei Spînu menționează că împreună cu omologul său au deces să fie grăbite procedurile de construcție a podului Cosăuți–Yampol.

„Am convenit relansarea cursei de tren Chișinău–Kiev. Am discutat și necesitatea reabilitării liniilor de cale ferate aflate pe teritoriul Ucrainei, între stațiile Halta 111 – Basarabeasca, Halta 208 – Greceni, Etulia – Giurgiulești.

Am vorbit și despre facilitarea tranzitului trenurilor pe teritoriul Ucrainei prin sectorul de cale ferată Giurgiulești – Reni – Etulia.

Am convenit asupra tuturor aspectelor procedurale necesare pentru asigurarea, cât mai curând, a implementării regimului liberalizat de transport de marfă în regim bilateral și tranzit între ambele țări.

Am primit asigurări că într-un termen scurt va fi dat curs solicitării de a fi majorat contingentul de autorizații de tranzit transport mărfuri între ambele state”, a mai scris Andrei Spînu.

Ar putea fi o imagine cu 8 persoane, persoane stând jos, persoane în picioare, sediu şi interior

Fiica unui fost consilier al primăriei Durlești, dar și alți funcționari sunt cercetați penal de CNA
Articolul anterior
Accident în Grecia, cu 7 morți și 7 răniți. Un cetățean moldovean, printre victime
Articolul următor