Angajații IGSU continuă să monitorizeze situația în sudul țării. Drumuri blocate

Potrivvit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, angajații IGSU continuă să monitorizeze situația în sudul țării în urma condițiilor meteorologice nefavorabile, care au avut loc în perioada 05-06 februarie.

separator
Mai multe echipaje de salvatori cu autospeciale cu tracțiune sporită au ieșit pe traseele naționale din sudul țării pentru a interveni în ajutorul persoanelor aflați în dificultate. Conducătorii auto primesc din partea salvatorilor ceai cald și posibilitatea de a se încălzi.

Angajații IGSU inspectează treseele R-32 Cahul-Vulcanești, și traseul M-3 Vulcăneși-Burlăceni-Ciumai. Astfel, pe parcursul zilei de 6 februarie, salvatorii au lucrat la deblocarea drumurilor locale în preajma localităților Burlăceni, Iujnoe, Găvănoasa, Stația Greceni și Pelinei din raionul Cahul.

Potrivit datelor operative, recent, drumul local dintre localitățile Burlăceni și Iujnoe este parțial înzăpezit și blocat. Salvatorii continuă să lucreze la deblocarea drumului. Mai mult, angajații IGSU Cahul au intervenit pentru a tracta un autocamion, care a rămas blocat pe o porțiune de drum în apropierea satului Burlăceni.

La moment, nu sunt raportate trasee naționale blocate. Conform datelor colectate de la furnizorii de energie electrică, la moment, rămân parțial deconectate de la energia 2 localități din UTA Găgăuzia, inclusiv satul Beșalma și parțial orașul Vulcanești. În situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze numărul unic 112.  

Zeci de profesori, agricultori, medici, sportivi, oameni de afaceri și alți profesioniști din diverse domenii au primit disctinții de stat
Articolul anterior
Ministerul Educației: anunț pentru școlile care utilizează cataloage electronice
Articolul următor