Angajații Președinției au împărțit trecătorilor flori. Care a fost ocazia

Trandafiri galbeni și roșii, de la președinta Maia Sandu. Angajații Președinției au împărțit trecătorilor florile primite de șefa statului, de ziua sa. Femeile au rămas surprinse de gest.

Angajații Președinției au împărțit trecătorilor flori. Care e ocazia

„Doamnei președinte, îi doresc în primul rând putere pentru că ea are și curaj, inteligență, numai să îi dea Domnul putere”, a declarat o trecătoare, conform unimedia.info.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a sărbătorit ieri, ziua de naștere. Șefa statului a împlinit 51 de ani.

Șefa statului, Maia Sandu, și-a luat zi de concediu de ziua sa de naștere. Președinta a publicat o fotografie pe pagina sa de Instagram în care apare în sânul naturii.

Maia Sandu a discutat cu Gert Jan Koopman despre progresele Moldovei privind aderarea la UE

Șefa statului a avut o întrevedere cu Gert Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea (DG NEAR) a Comisiei Europene, aflat în vizită de lucru la Chișinău.

Maia Sandu a discutat cu Gert Jan Koopman despre aderarea Moldovei la UE

Oficialii au discutat despre progresele făcute de Republica Moldova în domeniile cheie vizate de cele nouă recomandări ale Comisiei privind obținerea statului de țară candidată la aderare la UE.

Cetățenii Republicii Moldova au ales un viitor european la ei acasă și au spus răspicat acest lucru la Adunarea „Moldova Europeană” din 21 mai. Comisia Europeană și statele membre ale UE ajută Republica Moldova să construiască o viață sigură și prosperă pentru toți cetățenii, prin susținerea instituțiilor care asigură ordinea publică și economia națională. Republica Moldova mizează și în continuare pe asistență suplimentară din partea Uniuni Europene pentru a fortifica instituțiile publice. 

Ieri, Uniunea Europeană a anunțat că alocă opt milioane de euro care vor ajuta antreprenorii din țară să-și dezvolte afacerile și să deschidă noi locuri de muncă. Banii vor veni sub formă de fonduri nerambursabile pentru cofinanțarea a șapte programe pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, implementate de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. La fel, datorită acceptării recente a Republicii Moldova în Mecanismul pentru Interconectarea Europei vom putea obține finanțări pentru dezvoltarea infrastructurii în sectorul transporturilor, al energiei și în cel digital. 

Lukașenko: Armele nucleare tactice sunt deja în drum spre Belarus

Rusia a început deja transferul de arme nucleare tactice în Belarus, potrivit președintelui Belarusului, Alexander Lukașenko.

Aceasta vine după ce cele două țări au anunțat un acord pentru a desfășura armele – concepute pentru a fi utilizate în situații de luptă – în Belarus, transmite protv.ro.

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a declarat că transferul armelor a început deja, potrivit agenției de presă de stat a Rusiei TASS.

Desfășurarea rachetelor a fost anunțată pentru prima dată de Vladimir Putin în martie – președintele avertizând în mod repetat că Rusia va fi gata să folosească arme nucleare dacă va fi nevoie pentru a-și apăra „integritatea teritorială”.

Cu toate acestea, acordul a fost finalizat joi, ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, declarând TASS că mișcarea se datorează unei „escaladări extrem de puternice a amenințărilor la granițele de vest ale Rusiei și Belarusului”.

NATO a spus că nu vede că este nevoie să-și ajusteze propria poziție nucleară, deși spune că retorica nucleară a lui Putin este „periculoasă și iresponsabilă”.

Şoigu a spus că Moscova va păstra controlul asupra armelor şi asupra oricăror decizii privind utilizarea lor.

TASS l-a citat spunând că rachetele Iskander-M, care pot transporta focoase convenționale sau nucleare, au fost predate forțelor armate din Belarus și că unele avioane Su-25 au fost convertite pentru o posibilă utilizare a armelor nucleare.

„Cât de mult te poate schimba un an…”. Marcela Paladi și-a emoționat urmăritorii cu un video publicat pe pagina sa de socializare

Este o fire puternică și luptă zi de zi pentru a deveni învingătoare, după ce un șofer imprudent a lăsat-o fără picioare schimbându-i radical soarta. Mii de susținători îi sunt alături Marcelei Paladi și o încurajează moral, dar și financiar, pentru a-și vedea visul de a merge din nou.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi lac

Tânăra a publicat recent un video pe pagina sa de facebook, care a adunat un număr semnificativ de comentarii și like-uri.

Videoclipul conține imagini filmate la distanța de doar un an. „How much a year can change you…”, a scris Marcela (în traducere: ,,cat de mult te poate schimba un an…”).

„Marcela, ai transmis atâtea emoții multora”, ,,Am zis că dacă această fată poate zâmbi la cât o doare și prin ce trece, atunci de ce noi să fim triști”, „Atâta putere într-un om, nu orice om, o femeie superbă, te îmbrățișez cu drag”.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi pălărie
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane
Ar putea fi un cadru apropiat cu 1 persoană
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Maia Sandu a discutat cu Gert Jan Koopman despre progresele Moldovei privind aderarea la UE
Articolul anterior