Angela Merkel a anunțat cât timp vor exista restricţii în Germania

Cancelarul Angela Merkel a insistat duminica aceasta că este important să fie menţinute unele dintre restricţiile antiepidemice în Germania până când între 60% şi 70% din populaţie va avea imunitate la SARS-CoV-2.

separator

Angela Merkel a recunoscut într-o înregistrare în care răspunde la întrebările cetăţenilor cu prilejul zilelor porţilor deschise la guvernul german că unele dintre măsurile introduse în noiembrie sunt „amare şi dure”, dar necesare pentru a ţine sub control pandemia.

„Ştim de la alte epidemii că virusul a fost mai mult sau mai puţin învins când între 60% sau 70% din populaţie a avut imunitate, fie pentru că (oamenii) s-au vindecat, fie pentru că au fost vaccinaţi. Atunci pot fi ridicate toate restricţiile. Până atunci trebuie să trăim cu unele restricţii impuse de virus”, a explicat Angela Merkel, potrivit Agerpres.

Cancelarul german nu a indicat niciun orizont de timp cu privire la ridicarea restricţiilor, dar şi-a exprimat speranţa că „în curând” primele vaccinuri vor fi autorizate. În Germania, s-au infectat până în prezent circa 660.000 de oameni, ceea ce reprezintă aproximativ 0,8% din populaţie.

În continuare, Angela Merkel a explicat că va începe perioada de vaccinare după un plan definitivat în prezent de guvernul federal şi de cele 16 landuri, cu sprijinul tehnic al mai multor organisme independente, precum comisia permanentă pentru vaccinuri, Academia de Ştiinţe Leopoldină şi Comisia Etică.

Angela Merkel a menţionat că, în principiu, mai întâi vor fi vaccinaţi lucrătorii din căminele de bătrâni, medicii şi persoanele care fac parte din categoriile de risc, care „sunt mulţi în ţara noastră”.

Procesul de vaccinare va depinde de numărul vaccinurilor disponibile şi de perioada de imunitate pe care o generează. Nimeni nu va fi obligat să se vaccineze, va fi decizia fiecăruia, a insistat cancelarul german.

Biden rupe tăcerea: primul discurs public după plecarea de la Casa Albă/ Atac dur împotriva lui Trump

„Atât de multă distrugere”, Joe Biden a lansat marți un atac în toată regula la adresa succesorului său, Donald Trump, în primul său discurs public de când a părăsit Casa Albă pe 20 ianuarie, notează AFP, citat de AGERPRES

„Uitați-vă ce s-a întâmplat: nu au trecut nici 100 de zile și această nouă administrație a făcut atâtea pagube și atât de multă distrugere”, a acuzat fostul președinte, care a vorbit la Chicago (nord) la o conferință dedicată „Securității sociale”, sistemul american de pensii.

„Totul s-a întâmplat atât de repede, este uluitor”, a adăugat el, într-un discurs de aproape jumătate de oră, presărat cu momente de umor.

„Ei atacă Securitatea socială cu lovituri groaznice, concediind 7.000 de funcționari publici, inclusiv pe cei mai experimentați. Se pregătesc să dea alte mii de oameni afară pe ușă”, a denunțat fostul șef al statului.

„De ce vor să o jefuiască? Este pentru a oferi miliardarilor reduceri uriașe de taxe”, a insistat fostul președinte democrat, acuzat că a tergiversat să cedeze anul trecut locul vicepreședintei sale Kamala Harris în cursa pentru Casa Albă, dând astfel un avantaj adversarului său republican.

„Securitatea socială merită să fie protejată pentru binele întregii națiuni”, a spus el.

„Nu este vorba doar de pensii. Este vorba despre onorarea unei legături fundamentale de încredere între stat și popor”, a continuat Biden.

În februarie, administrația Trump a numit temporar un „expert anti-fraudă” la conducerea Securității sociale.

Elon Musk, însărcinat de Donald Trump să reducă chetuielile guvernului federal, afirmă că numeroase fraude subminează funcționarea Securității sociale, mai ales cu câteva milioane de beneficiari în vârstă de peste 100 de ani, fără a furniza date detaliate și publice.

China suspendă serviciul poştal către SUA după majorarea tarifelor vamale de către Trump. Americanii nu vor mai pri comenzile de pe Shein, Temu şi AliExpress

Hongkong Post, serviciul poştal din oraşul chinez semi-autonom, va înceta să mai manipuleze colete care vin sau se îndreaptă spre SUA, pe fondul escaladării războiului comercial, transmite CNN, citat de news.ro

Într-o declaraţie publicată miercuri în care anunţă decizia, Guvernul din Hong Kong a citat decizia preşedintelui american Donald Trump de săptămâna trecută de a elimina aşa-numita excepţie ”de minimis” pentru trimiterile poştale trimise din oraş către SUA.

”Statele Unite nu sunt rezonabile, intimidează şi impun tarife în mod abuziv”, a afirmat Guvernul în declaraţie.

”Publicul din Hong Kong ar trebui să fie pregătit să plătească taxe exorbitante şi nerezonabile din cauza actelor nerezonabile şi agresive ale SUA”, a mai transmis Guvernul.

Serviciul poştal nu va mai accepta colete transportate pe mare cu efect imediat şi nu va mai accepta colete transportate pe calea aerului începând cu 27 aprilie, a anunţat miercuri guvernul din Hong Kong într-o declaraţie.

La 8 aprilie, Trump a semnat un ordin executiv de triplare a tarifelor pentru bunurile în valoare mai mică de 800 de dolari trimise din China, inclusiv Hong Kong.

În prezent, pachetele cu o valoare mai mică de 800 de dolari au fost scutite de tarife.Iniţial, aceste bunuri urmau să se confrunte cu tarife de 30 % începând cu 2 mai.

Însă ultimul ordin executiv al lui Trump a majorat tarifele la 120% săptămâna trecută (sau un cost ”per articol poştal” de 100 de dolari începând cu 2 mai, care va creşte la 200 de dolari la 1 iunie).

Acest lucru va afecta americanii care comandă de pe site-uri precum Shein, Temu şi AliExpress, ducând probabil la creşterea preţurilor bunurilor.

Hermes depășește Louis Vuitton şi devine cel mai valoros brand de lux din lume

Hermès a devenit cea mai valoroasă casă de lux din lume, depășind cu puțin LVMH. Din cauza declinului brusc generat de vânzările trimestriale dezamăgitoare, brandul condus de Bernard Arnault a alunecat pe locul doi, scrie hotnews.ro

Capitalizarea LVMH se ridică în prezent la 245 miliarde de euro, în timp ce a lui Hermès (-0,9% la 2.328 de euro) este de 246 miliarde de euro, scrie Il Sole 24 Ore, citat de Rador Radio România.

Baza de clienți extrem de bogați, exclusivitatea mărfurilor și producția strict controlată au permis casei de modă franceze Hermès, producătoare a faimoaselor genţi model Birkin, să facă față recentei încetiniri a sectorului de lux – care a fost afectat de regresul economiei chineze și a tarifelor americane – mai bine decât rivalii săi.

O exclusivitate s-a reflectat și pe piață: acțiunile se tranzacționează la 50 de ori câștigul, un multiplu mult mai mare decât orice alt brand de lux.

Astfel, Hermès a redus treptat decalajul de valoare de piață față de rivalul francez LVMH (Moët Hennessy – Louis Vuitton), deținut de Bernard Arnault.

Producătorul genţilor Kelly și Birkin „se bucură probabil de cea mai mare putere de stabilire a prețurilor, datorită dezirabilității de neegalat a mărcii sale”, potrivit Barclays, care spune că marca nu va trebui să crească prețurile la fel de mult ca rivalii pentru a compensa impactul taxelor lui Trump asupra marjelor sale de profit.

Mai mult, în timp ce Bernard Arnault a transformat grupul LVMH într-o companie cu peste 80 de mărci, producând genți, bijuterii și băuturi spirtoase de ultimă generație, Hermès a rămas un grup cu o singură marcă.În 2010, Arnault a achiziționat o acțiune în companie, sperând să o aducă în regatul său, însă avansurile i-au fost respinse de consiliul de administrație de la Hermès.

Coronavirus la copii: ce nu trebuie să facă părinții dacă cei mici sunt infectați
Articolul anterior
Expert: În România, transportul în comun este principala sursă de transmitere a virusului în momentul de faţă
Articolul următor
Close menu