Anunț de ultimă oră! Marea Britanie intră în carantină totală până pe 2 decembrie

Prim-ministrul Boris Johnson a anunţat că Anglia va intra în carantină din 5 noiembrie până pe 2 decembrie.

separator

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat sâmbătă că o izolare la nivel naţional va fi instituită săptămâna viitoare ca parte a eforturilor de oprire a creşterii numărului de infectări cu coronavirus, în timp ce ţara a atins nivelul de 1 milion de cazuri, informează DPA şi EFE.

Magazine neesenţiale, precum şi locurile de agrement şi divertisment vor fi închise de joi 5 noiembrie până pe 2 decembrie, la fel şi puburile, barurile şi restaurantele, care pot oferi doar servicii de livrare la domiciliu sau la pachet.

Cu toate acestea, şcolile şi alte instituţii de învăţământ vor rămâne deschise.

„Mă tem că, de joi, mesajul de bază este acelaşi: rămâneţi acasă, protejaţi NHS (serviciul naţional de sănătate) şi salvaţi vieţi”, a spus Johnson, avertizând că fără măsuri, rata mortalităţii ar putea creşte şi mai mult.

„Crăciunul va fi diferit în acest an, poate foarte diferit, dar speranţa şi credinţa mea sinceră este că, luând măsuri dure, putem permite familiilor din toată ţara să fie împreună”, a spus şeful guvernului britanic, evocând măsuri similare luate de Franţa, Germania şi Belgia.

Nu va fi o închidere la fel de restrictivă ca cea din primăvara trecută, dar va implica faptul că cetăţenilor nu li se va permite să părăsească casele pentru alte motive decât educaţia, munca sau cumpărăturile esenţiale, a explicat premierul.

O oră pe zi de exerciţii şi contactul cu o singură persoană dintr-o altă familie vor fi, de asemenea, permise.

El a adăugat că guvernele descentralizate au fost informate.

Planul va fi trimis Parlamentului luni, pentru a fi votat miercuri şi a intra în vigoare la miezul nopţii de miercuri spre joi, scrie EFE.

Pragul de un milion de îmbolnăviri a fost atins după ce autorităţile sanitare ale ţării au raportat sâmbătă aproape 22.000 de cazuri noi în decurs de 24 de ore. Cu toate acestea, Marea Britanie nu este cea mai afectată din Europa, aflându-se în spatele Franţei şi Spaniei.

Totuşi, numărul morţilor din Marea Britanie este cel mai mare din Europa, cu peste 45.000 de decese legate de coronavirus de la începutul pandemiei.

Johnson a introdus un sistem de restricţii pe trei niveluri la mijlocul lunii octombrie, însă această măsură a fost criticată ca insuficientă. Grupul consultativ ştiinţific al guvernului pentru situaţii de urgenţă (SAGE) a sugerat o nouă izolare în urmă cu săptămâni.

Sursa

Regele Charles, dezvăluiri cu privire la un efect secundar al tratamentului chimioterapeutic pentru cancer

Regele Charles a oferit luni o perspectivă personală asupra luptei sale cu cancerul.  Monarhul a dezvăluit că și-a pierdut simțul gustului, potrivit The Independent. Mărturisirea i-a făcut-o unui veteran al armatei britanice.

În timpul vizitei efectuate luni după-amiază la Muzeul aviatic al armatei din Middle Wallop, Hampshire, regele, în vârstă de 75 de ani, a stat de vorbă cu Aaron Mapplebeck, veteran al armatei britanice și supraviețuitor al cancerului.

Cei doi au discutat despre efectele secundare ale tratamentului.

Când veteranul i-a mărturisit monarhului că și-a pierdut simțul gustului în timpul chimioterapiei pe care a urmat-o anul trecut, Regele Charles a spus că acest lucru i s-a întâmplat și lui.

I-a predat Prințului William comanda fostului regiment al Prințului Harry

Monarhul a venit cu elicopterul la ceremonia specială la care a participat și Prințul William, în cadrul căreia a predat oficial comanda fostului regiment al Prințului Harry.

Prințul Harry și Regele Charles nu s-au văzut în timpul scurtei vizite a ducelui la Londra.

sursa

Videoclipul care i-a înfiorat pe ruși: Număr copleșitor de morminte ale soldaților morți pe front, filmat în cimitirul din orașul Orenburg

Numărul imens de morminte proaspete le amintește în mod constant rușilor de prețul pe care trebuie să-l plătească în fiecare zi pentru ,,operațiunea” militară a lui Putin în Ucraina.

Pe rețelele de socializare au apărut filmări de la cimitirul din orașul Orenburg, situat aproape de granița cu Kazahstanul, unde sunt îngropați soldați ruși care au murit în Ucraina de la începutul invaziei, relatează ziare.com.

Unul dintre martorii oculari a filmat un videoclip cu un telefon mobil în timp ce conducea pe lângă cimitirul de la marginea orașului.

Videoclipul a fost distribuit pe scară largă pe rețelele de socializare și arată nivelul la care au ajuns pierderile rușilor în urma invaziei Ucrainei.

Numărul mare de morminte ale soldaților ruși poate fi observat după steagurile militare rusești, coroane și simbolul ”Z”.

Încercând să cucerească regiunile de est ale Ucrainei, armata lui Putin pierde zeci de mii de oameni, câștigând controlul asupra ruinelor Avdeevka și Bakhmut.

Statele europene au creșteri economice peste așteptări. Cine salvează zona euro de recesiune

Anul 2024 se poate încheia cu o creștere a economiilor din zona euro care depășește așteptările analiștilor, pe fondul unor îmbunătățiri în Germania, Franța, Italia și Spania. Datele preliminare publicate de Eurostat arată și că zona euro a înregistrat o scădere ușoară la finalul anului trecut, echivalent cu o recesiune tehnică.

Conform analiştilor intervievaţi de Bloomberg, PIB-ul zonei euro va creşte cu 0,7% în 2024, faţă de un avans de 0,5% estimat în precedentul studiu lunar. Economia Germaniei ar urma să înregistreze o expansiune de 0,2%, faţă de un nivel prognozat anterior de 0,1%, conform Agerpres.

Rezultatele, care includ şi revizuirea în creştere a prognozelor economice pentru Franţa, Italia şi Spania, indică îmbunătăţirea încrederii în regiune.

Conform datelor preliminare publicate de Eurostat, economia zonei euro a înregistrat o performanţă peste aşteptări în perioada ianuarie-martie 2024. Produsul Intern Brut al celor 20 de ţări care au trecut la moneda unică a înregistrat un avans de 0,3% în primul trimestru al acestui an comparativ cu trimestrul precedent. Analiştii mizau pe o creştere de doar 0,1% a economiei zonei euro de la un trimestru la altul.

În schimb, Eurostat a revizuit în jos cifrele pentru trimestrul patru al anului trecut, când economia zonei euro a înregistrat o contracţie de 0,1%, în loc de stagnarea anunţată iniţial, ceea ce înseamnă că zona euro a fost în recesiune tehnică în a doua jumătate a anului trecut. Una dintre definițiile pentru recesiunea economică se bazează pe scăderi ale produsului intern brut pentru două trimestre consecutive.

De asemenea, rata inflaţiei în zona euro se apropie de ţinta Băncii Centrale Europene de 2% şi analiştii se aşteaptă la reducerea dobânzilor în iunie.

Conform analiştilor intervievaţi de Bloomberg, anul acesta BCE va reduce dobânda la depozite cu 0,75%, iar rata inflaţiei în zona euro va atinge 2% în trimestrul doi din 2025.

Preşedintele BCE, Christine Lagarde, declara recent că economia zonei euro „se redresează şi vedem semne clare de revenire”.

sursa

În spații închise, virusul se transmite și între persoane care au mască. Ce recomandă experții?
Articolul anterior
Mobilizare record la Frankfurt! Moldovenii au ieșit la vot, formând o coadă imensă
Articolul următor