Apel de ajutor! Această fetiță s-a aflat în comă aproximativ un an, după ce a fost lovită de un microbuz când se afla în brațele mamei care traversa strada

Are doar doi anișori, iar viața ei este un adevărat calvar. Polina are nevoie cât mai urgent de tratament în Rusia, care este foarte costisitor pentru familie. Micuța se află la spital, de aproximativ doi ani de zile, dintre care unul a stat în comă. Zilnic, Polina trece prin dureri insuportabile, iar mămica ei plânge neîncetat și este foarte disperată.

separator

„Bună ziua, mă numesc Iulia și sunt mama Polinei. Tragedia în familia noastră a venit cu 2 ani în urmă, traversând strada regulamentar și fiind pe trecerea de pietoni împreună cu fiica, am fost lovite de un microbuz , fetița noastră având doar 5 luni. De îndată după tragedie, Polina a fost internată în stare gravă la spital, timp de un an sa aflat în comă. Acum, și-a revenit, dar nu vorbește nu mănâncă singură, decât prin sondă, nu merge și doar plânge. Polina este de 2 ani în spital, situația pentru familia noastră este critică, am vândut și apartamentul pentru a ne salva copilul, dar din păcate suma de bani nu ne ajunge pentru tratamentul ei. Eu lucrez non-stop ca să acopăr cheltuielile pentru medicamente, dar deja suntem la calea disperării. Salvarea pentru Polina este tratamentul într-o clinică specializată din Rusia. ”

Puteți dona aici  din orice colț al globului pământesc, ca să salvați acest pui micuț!

De asemenea, toți oamenii cu sfulet mare, pot face o mică donație și prin intermediul băncii, pentru a o salva pe Polina.
Transfer bancar specificați (Save Polina)
D͟e͟n͟u͟m͟i͟r͟e͟a͟ ͟e͟n͟t͟i͟t͟a͟t͟e͟: Asociația Obștească” DONATE PLUS”
C͟o͟d͟ ͟d͟e͟ ͟î͟n͟r͟e͟g͟i͟s͟t͟r͟a͟r͟e͟ ͟f͟i͟s͟c͟a͟l͟ă͟ :1017620002805
Cont ( IBAN )bancar;
I͟B͟A͟N͟ ͟M͟D͟L͟: MD98VI022241600000114
I͟B͟A͟N͟ ͟E͟U͟R͟O͟: MD24VI022241600000013
B͟A͟N͟ ͟U͟S͟D͟: MD68VI02241600000015
C͟O͟D͟ ͟S͟W͟I͟F͟T͟ :VICBMD2X447

Cod Galben de inundații la Nistru! Avertizările hidrologilor

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis astăzi, 25 aprilie, Cod Galben de inundații în lacul de acumulare Dubăsari, râul Nistru.

Potrivit hidrologilor, în legătură cu mărirea deversării apei din lacul de acumulare Dubăsari (râul Nistru) până la 1.050 m3/s, în intervalul 25-29 aprilie, pe sectorul orașului Dubăsari – orașul Grigoriopol se vor menține nivelurile înalte, transmite Știri.md

De asemenea, se menționează că pe sectorul orașului Grigoriopol până la gura de vărsare va continua creșterea nivelului apei cu 0.50-1.10 m, față de nivelul din 25 aprilie (ora 08:00).

În acest sens, hidrologii avertizează că în locurile joase va avea loc ieșirea apei în luncă și este posibilă subinundarea terenurilor agricole.

Astfel, Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează populația să fie prudentă. 

Cazul tinerei gravide ucisă cu sânge rece, abordat de deputați: ”A murit fiindcă e femeie”

Cazul omorului cu cruzime deosebită al tinerei Ana-Maria, însărcinată în luna a 6-a, a ajuns și în Parlament. Vicepreşedinta Legislativului, Doina Gherman, și-a exprimat solidaritatea cu familia fetei și a anunțat că la 30 aprilie, vor avea loc audieri publice privind „răspunsul sistemic al statului la cazuri de violență excepțional de grave”. „Victima nu are nicio vină. Este de datoria noastră să asigurăm că justiția prevalează în toate cazurile de violență. Ana-Maria a murit doar pentru că este femeie”, a subliniat Gherman, scrie unimedia.info.

„În contextul cazului tragic, soldat cu decesul victimei Ana-Maria, anunț audierile publice privind răspunsul sistemic al statului la cazuri de violență excepțional de grave, care vor avea loc în incinta Parlamentului, în data de 30 aprilie, ora 13:00.

În ultimii ani, chiar dacă RM a întreprins pași importanți în ceea ce privește asigurarea și protejarea drepturilor victimelor violenței în familie, dar și a infracțiunilor privind viața sexuală, se atestă că în cazul comiterii unui omor asupra femeiii, comis inclusiv în contextul unui act de violență în familie, act de violență sexuală, ură sau misoginie, cadrul normativ oferă o abordare generală, lipsită de individualizare, bazată pe caracteristici distincte.

În 2022, 24 de femei și-au pierdut viața, iar în 2023 au fost înregistrate 21 de cazuri de acest gen. Pornind de la importanța și sensibilitatea subiectului, facem apel către toate părțile interesate, în vederea necesității definirii juridice a fenomenului de femicid și măsurile care urmează a fi întreprinse, pentru protecția femeilor și fetelor din RM.

Victima nu are nicio vină. Este de datoria noastră să asigurăm că justiția prevalează în toate cazurile de violență. Ana-Maria a murit doar pentru că este femeie. Fiecare femeie din RM are dreptul să trăiască în siguranță, fie acasă, fie la muncă, fie pe stradă sau în orice alt loc. Ne exprimăm solidaritatea cu familia Anei-Maria, dar și cu toate femeile vicitime ale violenței în bază de gen și reconfirmăm angajamentul în lupta cu violența sub orice formă. Pe această cale invităm toate autoritățile responsabile, instituțiile publice, reprezentanții societății civile și partenerii de dezvoltare să participe la audierile publice”, a punctat Doina Gherman.

Tânăra a dispărut fără urmă, după ce a urcat într-un automobil, pe strada 31 august din oraș la data de 12 aprilie, ora 21:00, și a plecat într-o direcție necunoscută. Astfel, Poliția a solicitat ajutorul cetățenilor pentru a o găsi.

Ana-Maria Guja era însărcinată în a 6-a lună.

Care e calitatea aerului după praful saharian: Precizările Agenției de Mediu

Cu referire la norul de praf provenit din Deșertul Sahara, ce a cuprins teritoriul Republicii Moldova, Agenția de Mediu informează că în ziua de 24 și începutul zilei de 25 aprilie, în spațiul aerian al țării nu au fost identificate particule de praf de origine africană.

Potrivit Agenției de Mediu, nivelul de poluare a aerului atmosferic în municipiul Chișinău a revenit la fonul normal urban, fiind satisfăcător pentru sănătatea populației și a mediului întreg, transmite Știri.md

Meteorologii din România au anunțat că, în perioada 23-24 aprilie, o masă de aer cu particule de praf saharian va acoperi România și R. Moldova.

Norul a ajuns în Moldova în noaptea de 23 spre 24 aprilie. Așadar, în urma ploii nocturne, automobilele au rămas pline de nisip.  

„În perioada 23 aprilie, ora 09:00 – 24 aprilie, ora 13:00, circulaţia aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii al unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei. Această masă de aer va fi deasupra României marţi şi în prima parte a zilei de miercuri”, se arată în comunicatul publicat de ANM.

 

Combinații de ingrediente care te ajută la detoxifiere și slăbit
Articolul anterior
Artiștii autohtoni se răsfață în vacanțe departe de casă! Iată unde i-a prins noul an
Articolul următor