Apel de ajutor! Această fetiță s-a aflat în comă aproximativ un an, după ce a fost lovită de un microbuz când se afla în brațele mamei care traversa strada

Are doar doi anișori, iar viața ei este un adevărat calvar. Polina are nevoie cât mai urgent de tratament în Rusia, care este foarte costisitor pentru familie. Micuța se află la spital, de aproximativ doi ani de zile, dintre care unul a stat în comă. Zilnic, Polina trece prin dureri insuportabile, iar mămica ei plânge neîncetat și este foarte disperată.

separator

„Bună ziua, mă numesc Iulia și sunt mama Polinei. Tragedia în familia noastră a venit cu 2 ani în urmă, traversând strada regulamentar și fiind pe trecerea de pietoni împreună cu fiica, am fost lovite de un microbuz , fetița noastră având doar 5 luni. De îndată după tragedie, Polina a fost internată în stare gravă la spital, timp de un an sa aflat în comă. Acum, și-a revenit, dar nu vorbește nu mănâncă singură, decât prin sondă, nu merge și doar plânge. Polina este de 2 ani în spital, situația pentru familia noastră este critică, am vândut și apartamentul pentru a ne salva copilul, dar din păcate suma de bani nu ne ajunge pentru tratamentul ei. Eu lucrez non-stop ca să acopăr cheltuielile pentru medicamente, dar deja suntem la calea disperării. Salvarea pentru Polina este tratamentul într-o clinică specializată din Rusia. ”

Puteți dona aici  din orice colț al globului pământesc, ca să salvați acest pui micuț!

De asemenea, toți oamenii cu sfulet mare, pot face o mică donație și prin intermediul băncii, pentru a o salva pe Polina.
Transfer bancar specificați (Save Polina)
D͟e͟n͟u͟m͟i͟r͟e͟a͟ ͟e͟n͟t͟i͟t͟a͟t͟e͟: Asociația Obștească” DONATE PLUS”
C͟o͟d͟ ͟d͟e͟ ͟î͟n͟r͟e͟g͟i͟s͟t͟r͟a͟r͟e͟ ͟f͟i͟s͟c͟a͟l͟ă͟ :1017620002805
Cont ( IBAN )bancar;
I͟B͟A͟N͟ ͟M͟D͟L͟: MD98VI022241600000114
I͟B͟A͟N͟ ͟E͟U͟R͟O͟: MD24VI022241600000013
B͟A͟N͟ ͟U͟S͟D͟: MD68VI02241600000015
C͟O͟D͟ ͟S͟W͟I͟F͟T͟ :VICBMD2X447

Soldații ucraineni dansează pe ritmuri de muzică moldovenească, într-un moment de detensionare. Video viral!

Câțiva soldați ucraineni au fost filmați cum dansează pe ritmuri de muzică moldovenească. Bărbații au făcut-o într-un moment de deconectare de la luptele grele pe care le duc împotriva inamicului.

Video-ul a devenit viral pe internet:

sursa: www.stiri.md

Zeci de școli și licee din Republica Moldova au primit astăzi echipamente IT de ultimă generație din partea Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova

Zeci de școli și licee din Republica Moldova au primit astăzi, 28.11.2022, echipamente IT de ultimă generație, din partea Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), în cadrul proiectului Digitalizare în Educație, susținut de Guvernul României.

Festivitatea de predare a acestei importante donații de laptopuri, imprimante multifuncționale și table interactive SMART pentru 20 de instituții de învățământ general a avut loc, la Casa Guvernului din Chișinău, în prezența secretarului de stat al DRRM, Adrian Dupu și a ministrului Educației și Cercetării din Republica Moldova, Anatolie Topală, alături de E.S. ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Turcanu, directorii celor 20 de unități de învățământ și de reprezentanți ai autorităților locale.

„Venim astăzi în susținerea educației din Republica Moldova. Procesul educațional trebuie să își urmeze cursul, mai ales în aceste perioade dificile. Tehnicile de predare trebuie să se adapteze noilor vremuri, să fie completate de tehnologia digitală. Prin digitalizarea celor 20 de școli din Republica Moldova aducem viitorul mai aproape de elevi. Vă doresc să folosiți aceste echipamente cât mai bine pentru ca să avem rezultatele pe care le așteptăm cu toții”, a declarat secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu.

Donațiile din partea Guvernului român, în valoare de aproximativ 840.000 lei, vin în urma solicitării primite din partea Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova. „Suportul acordat de Guvernul României pentru Republica Moldova este unul enorm. Astăzi suntem la un nou proiect care ține de digitalizarea educației. Toate țările au pus accent pe dotarea instituțiilor cu cele necesare pentru utilizarea tehnologiilor informaționale în procesul educațional. Acest proiect este dedicat necesității de a crește calitatea studiilor. Mulțumesc DRRM pentru sprijinul acordat de-a lungul timpului și pentru donația oferită astăzi”, a spus ministrul Educației și Cercetării din Republica Moldova, Anatolie Topală.

Instituțiile preuniveristare din Moldova au fost dotate cu echipamente IT de ultimă generație, din partea Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova

Echipamentele IT donate de DRRM ajung la 20 de unități de învățământ care nu au bugetul necesar pentru asigurarea unui proces educațional calitativ, care să poată oferi elevilor accesul la informație și metode inovative de predare și învățare. Valeria Ioniță, directoarea Liceului Teoretic cu Profil Real „Mihai Marinciuc” din Chișinău, una dintre instituțiile de învătământ beneficiare ale donațiilor din partea DRRM, a subliniat importanța acestor echipamente de ultimă generație în educația elevilor: „Accesul la ceea ce presupune transformarea digitală, îndeosebi educația și dezvoltarea de competențe în domeniu, sunt pași esențiali prin care trebuie să asigurăm șanse egale tinerei generații pentru inserția corectă în societate. Aduc sincere mulțumiri Guvernului României, prin intermediul DRRM, care au răspuns la demersul liceului nostru în vederea asigurării tehnicii moderne pentru dezvoltarea tinerilor. Vă mulțumim din suflet pentru investițiile pe care le faceți în Republica Moldova”.

Prin donarea acestor echipamente, DRRM urmărește stimularea prezenței la cursuri a elevilor și reducerea abandonului școlar, precum și îmbunătățirea eficienței procesului de predare-învățare pe baza utilizării tehnologiei de ultimă generație, inclusiv pentru elevii din medii defavorizate.

Un diacon ucrainean și fiul său au fost împușcați de ruși într-o pădure din regiunea Herson

Diaconul Anatoly Prokopchuk și fiul său, Alexandr, au fost răpiți de armata rusă. Cei doi au fost găsiți împușcați la sfârșitul lunii noiembrie, într-o pădure de lângă Novaia Kakhovka, regiunea Herson, relatează unian.net.

În pădurea din regiunea Herson, rușii l-au împușcat pe diacon și fiul său (foto)

Informația a fost dezvăluită pentru presă de către un cuplu de prieteni ai familiei.

Tatăl și fiul munceau în garajul lor, când armata rusă i-a „vizitat” și i-a scos pe o Honda Odyssey argintie în direcția satului vecin Rayskoye.

Anatoly Prokopchuk, născut în 1970, a fost un diacon al Bisericii locale a creștinilor evanghelici și tată a șapte copii. Fiul său decedat, Alexandru, avea 19 ani. Ucrainenii uciși de ruși vor fi înmormântați pe 29 noiembrie.

Combinații de ingrediente care te ajută la detoxifiere și slăbit
Articolul anterior
Artiștii autohtoni se răsfață în vacanțe departe de casă! Iată unde i-a prins noul an
Articolul următor