Mare atenție. În regiunea de sud a țării circulă bancnote false de 200 de lei

Ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații sub conducerea Procuraturii oficiului Buiucani al Procuraturii mun. Chișinău, au contracarat punerea în circulație a semnelor bănești false realizată de un grup criminal organizat în regiunea de sud a țării.

separator
Poliția a fost alertată de către un taximetrist, care a depistat faptul că a fost remunerat pentru prestarea serviciilor de taxi cu bancnote cu valoare nominală de 200 lei moldovenești, cu semne vizibile de falsificare, de către persoane necunoscute.

Astfel, ofițerii au demarat documentarea cazului în vederea identificării și stabilirii persoanelor implicate în comiterea infracțiunii.

Pe parcursul unui an de investigații, polițiștii au constatat că un grup de persoane, originare din orașul Cantemir, au pus în circuitul economic bancnote naționale de 200 lei moldovenești cu semne de falsificare, pe teritoriul Republicii Moldova, primordial în regiunea de sud a țării, prin efectuarea achitărilor de servicii și produse la diferite stații petroliere și magazine.

Ca rezultat al măsurilor speciale de investigații, polițiștii au identificat trei suspecți cu vârsta cuprinsă între 18 – 27 ani, care au pus în circulație mijloacele financiare falsificate. Totodată, au fost stabilite punctele unde aceștia obișnuiau să efectueze plăți cu ajutorul bancnotelor false.

La 12 decembrie curent, ofițerii de investigații au efectuat percheziții la domiciliile figuranților, iar ca urmare, liderul grupării criminale un bărbat în vârstă de 27 ani, a fost reținut pentru 72 ore, în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii economice.

Pe acest caz a fost intentată o cauză penală pentru fabricarea sau punerea în circulaţie a semnelor băneşti false utilizate pentru efectuarea plăţilor, iar dacă în privința suspecților v-a fi dovedită vinovăția, aceștia riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

Poliția continuă investigarea cazului în scopul stabilirii tuturor membrilor grupării criminale şi tragerii acestora la răspundere conform legislației în vigoare.

Temperaturi de primăvară, în luna decembrie. Vezi prognoza meteo pentru zilele următoare
Articolul anterior
Bucurie! Sute de copii din țară primesc cadouri de Crăciun, datorită mamelor care fac donații din diferite colțuri ale lumii
Articolul următor
Alte articole interesante