Au fost deschise aplicările pentru Competiția Globală de Idei de Afaceri Verzi! Vrei să ne reprezinți țara la Finala Globală din Amsterdam? Aplică!

O veste bună! Începând cu luna iunie, ClimateLaunchpad, programul creat pentru a ajuta antreprenorii aspiranți să-și dezvolte ideile ecologice în afaceri globale, și-a deschis aplicările în Republica Moldova, la fel ca și în alte peste 50 de țări de pe 5 continente. Ediția din 2019 a celui mai mare concurs de idei de afaceri verzi din lume lansează tradiționala inițiativă în scopul remedierii schimbările climatice. Vrei să ne reprezinți țara la Finala Globală din Amsterdam? Ai o idee care îmbină afacerea cu ecologia? Aplică!

separator

Programul face parte din ofertele antreprenoriale ale EIT Climate-KIC, programul de inovare al Uniunii Europene pentru schimbările climatice.

Sunt salutate inovațiile în materie de energie regenerabilă, eficiență energetică, alimentație și agricultură, apă, transport, tehnologie industrială sau orice alt mod de combatere a schimbărilor climatice. Oricine este binevenit să aplice, de la elevi la deținători de startup-uri, atâta timp cât au o idee care îmbină afacerea cu ecologia.

În toate țările participante, participanții selectați își încep pregătirea riguroasă printr-o Business-Tabără intensivă de 2 zile, în cadrul căreia un trainer internațional îi ajută să își șlefuiască și dezvolte ideea de afacere. Tabăra este urmată de sesiuni intensive de coaching și mentoring, conducând spre Finala Națională a competiției din luna Septembrie, unde își vor prezenta planul de afaceri. Top 2 echipe din fiecare țară vor concura la Finala Globală în Noiembrie 2019, care va avea loc la Amsterdam.

Cele mai bune 10 idei vor obține acces la un business-accelerator regional, valoarea acestuia fiind de 105.000 €. Câștigătorul locului 1 primește, de asemenea, un premiu în bani de 10.000 €, locul 2 primește € 5.000, iar echipa care se va clasa pe locul trei va câștiga 2.500 €.

Înscrierile, care presupun o scurtă descriere a ideii inovatoare, se fac până la 29 iunie 2019, prin completarea formularului disponibil aici: https://climatelaunchpad.org/application-form/ Participarea este gratuită, iar întreg programul se desfășoară în limba engleză.

Informații despre ClimateLaunchpad, cum să intri în competiție și noutăți sunt disponibile la www.climatelaunchpad.org și pagina de Facebook Națională: https://www.facebook.com/ClimateLaunchpadMoldova/

În acest an ClimateLaunchpad Moldova este organizat în cadrul programului de pre-accelerare GreenTech Rangers de către EcoVisio, în parteneriat cu MEGA și Generator Hub.

Video viral. Cum a fost surprinsă o profesoară însărcinată, de către elevii săi, la sfârșit de an
Articolul anterior
Lavinia Pîrva revine la formele de dinainte de sarcină
Articolul următor
Alte articole interesante