Au fost desemnați învingătorii concursului ”Loteria fiscală”

Un număr de 175 de contribuabili au fost desemnați învingători ai ediției a III-a din anul 2023 a concursului „Loteria fiscală”. Aceștia vor primi câte o mie de lei. Lista beneficiarilor a fost publicată astăzi de Serviciul Fiscal de Stat (SFS), transmite MOLDPRES.

În cadrul etapei a III-a (trimestriale) a concursului din anul curent au participat peste 27 milioane de tranzacții, efectuate cu cardurile bancare în perioada 1 iulie – 30 septembrie 2023. Suma totală a tranzacțiilor a depășit cifra de 7,8 miliarde de lei.

Potrivit SFS, la această etapă a concursului, numărul tranzacțiilor efectuate cu cardurile bancare a crescut cu 26,83% față de etapa similară din anul 2022. Suma totală a tranzacțiilor participante este în creștere cu 25,86% față de același indicator din anul 2022.

Concursul „Loteria fiscală” a fost inițiat în anul 2020. Tragerile la sorți a tranzacțiilor câștigătoare se efectuează în baza informației prezentate de către băncile comerciale licențiate emitente din Republica Moldova, aleatoriu, în mod automatizat, prin intermediul platformei Random.org.

Premiile sunt transferate câștigătorilor pe conturile de card. Lista câștigătorilor poate fi consultată aici: https://sfs.md/uploads/files/E-VAT/loteria%20fiscala/ed%203%202023%20Nume%20prenume.pdf

Un şofer a intrat în plină viteză într-un automobil tras pe dreapta de poliţişti, în raionul Sângerei

Accident nocturn în raionul Sîngerei. Un șofer de BMW, fiind tras pe dreapta și documentat de un echipaj INSP, s-a ales și cu mașina boțită, după ce o Toyota s-a izbit de automobilul acestuia. Impactul a avut loc aseară, 26 aprilie, în localitatea Prepelița.

„Conducătorul unui autovehicul de model BMW, în vârstă de 37 de ani, se afla parcat pe marginea traseului R 6 Prepelița, fiind documentat de echipajul INSP.

În acest timp, din direcția localității Telenești se deplasa un autoturism de model Toyota Avensis, condus de un bărbat în vârstă de 52 de ani, care, fiind neatent, a tamponat autovehiculul de model BMW.

În urma impactului persoane traumate nu sunt.

La moment se stabilesc circumstanțele”, a declarat pentru Unimedia.info, Banari Ina, ofițer de presă din cadrul IP Sîngerei.

,,Românii au talent”. O fetiță din Chișinău a emoționat-o până la lacrimi pe Andra cu vocea sa

Mia Rusu are 12 ani, este din Chișinău, Moldova, și a dovedit că este talentată și foarte ambițioasă. Pasiunea pentru muzică a descoperit-o la vârsta de 5 ani, când a început să cânte melodiile din filmele și desenele animate pe care le urmărea. 

Mia Rusu a cântat pe scena „Românii au talent” piesa Le Temps des cathédrales, de Riccardo Cocciante. Fata a reușit să ridice în picioare publicul și pe cei patru membri ai juriul cu prestația sa.

„Este o fată foarte, foarte drăguță și curajoasă pentru că a ales o melodie atât de grea, cu foarte multe schimbări de tonalitate. (…) Ai atins toate notele astea, acutele. Bravo!”, a spus jurata Andra, după evoluția tinerei artiste.

„Mie mi se pare că ești genul de copil care zâmbește, dă din cap, acceptă tot ce i se spune, dar de fapt știe exact ce vrea. Da, eu cred că ești făcută pentru muzică! Îți face mare plăcere să fii pe scenă. Ai în față un drum lung, greu, cu suișuri și coborâșuri, dar foarte frumos dacă reușești să își îndeplinești tot ce ți-ai pus în minte”, a menționat, la rândul său, juratul Dragoș Bucur.

Ulterior, cei patru membri ai juriului i-au acordat câte un „Da”. Astfel, Mia Rusu a trecut în următoarea etapă a concursului de talente.

Leul moldovenesc va avea o nouă față. Guvernatorul BNM: ,,Va fi un proiect foarte frumos”

Banca Națională a Moldovei ia în calcul schimbarea designului bancnotelor naționale. Guvernatorul BNM, Anca Dragu, a confirmat că există un plan de actualizare a aspectului leului moldovenesc. Urmează consultări și discuții suplimentare pe această temă, transmite IPN.

„Nu o să comunic acum, vom lăsa surprizele pentru discuții viitoare la această temă, dar anul acesta, da, ne vom uita la designul bancnotelor leului moldovenesc”, a declarat Anca Dragu pentru TV8.

Întrebat dacă va fi schimbat și materialul din care sunt făcute bancnotele naționale, guvernatorul a spus că este o fază ulterioară la care se va discuta despre suportul pe care este imprimată bancnota.

„Dar va fi un proiect foarte frumos o să vedeți, un proiect participativ pentru a decide cum să arate bancnotele”, a adăugat Dragu.

Leul moldovenesc a fost pus în circulație pe 29 noiembrie 1993. În prezent, bancnotele sunt realizate din hârtie, iar designul acestora a fost creat de regretatul artist plastic Gheorghe Vrabie, cel care a realizat și stema de stat. Pe bancnote sunt reprezentați domnitorul Ștefan cel Mare și Sfânt și mai multe monumente de importanță națională.

Ideea actualizării designului leului moldovenesc și îmbunătățirea calității materialului din care sunt fabricate nu este una nouă. Acest subiect a mai fost discutat și acum șase ani.

Temperaturi mai ridicate față de cele normale în toată luna noiembrie
Articolul anterior
Primul producător de coarne din Moldova a obținut certificatele care confirmă respectarea bunelor practici agricole
Articolul următor