Au legat un taximetrist cu o funie la gât, l-au amenințat cu un cuțit și l-au dat jos din mașină

Doi tineri originari din raionului Ialoveni au fost condamnaţi pentru tâlhărie cu cauzarea de daune în proporţii considerabile comisă asupra unui taximetrist.

separator

Potrivit Procuraturii din Ialoveni,  cazul a avut loc anul trecut, în ianuarie, când inculpaţii au urcat în automobilul victimei comandând deplasarea spre o localitate din raion. În timpul călătoriei, agresorii i-au legat taximetristului gâtul cu o funie şi ameninţându-l cu un cuţit, i-au luat automobilul și bunurile, toate estimate la aproximativ 50 de mii lei.Făptaşii cu vârstele de 19 şi, respectiv, 20 de ani au fost reţinuţi la scurt timp de la comiterea crimei în raionul Criuleni.

Sursa

Justiția moldovenească! Șoferița troleibuzului, care a lovit mortal copila de 12 ani la Ciocana, eliberată din izolator

Șoferița troleibuzului, care a lovit mortal o fetiță de 12 ani, la Ciocana a fost plasată în arest la domiciliu. Decizia a fost luată azi de magistrații de la Curtea de Apel.

În data de 26 martie, judecătorii au dat curs demersului procurorilor, iar șoferița va fi plasată în arest preventiv pentru 30 de zile în Penitenciarul nr.13, ceea ce înseamna că urma să fie izolată până pe 23 aprilie 2023, cu calcularea termenului din ziua în care a fost reținută.

Aceasta primise de curând carnetul de conducere ca șofer de troleibuz.

Amintim că vinerea trecută, 24 martie, Anastasia a încercat să traverseze strada regulamentar la o trecere de pietoni nedirijată pe db. Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al Capitalei, când a fost tamponată mortal de un troleibuz de pe ruta nr. 13 condus de o șoferiță. Taxatoarea susține că s-a întâmplat în afara zebrei, însă imaginile surprinse și distribuite pe rețele o contrazic și confirmă versiunea polițiștilor.

A decedat pe loc, din cauza traumatismelor incompatibile cu viața. Șoferița a fost reținută.

Anastasia era elevă a Liceului Teoretic „Dacia” cu predare în limba rusă din același sector. Ar fi fost singurul copil în familie.

Un copil de 9 ani a făcut o descoperire senzațională pe o plajă din Marea Britanie

Un băiat de 9 ani a descoperit o fosilă veche, despre care specialiștii cred că are în jur de 200 de milioane de ani, pe o plajă din Țara Galilor. Eli se plimba pe plajă împreună cu familia când a făcut descoperirea, scrie digi24.ro.

Tatăl lui Eli, Glenn Morris, a declarat pentru Sky News: „Fosila uriașă de amonit (subclasă de moluște cefalopode dispărute – n.n) a fost datată cu aproximativ 200 de milioane de ani în urmă”.

Amoniții au fost creaturi marine care au dispărut de aproximativ 66 de milioane de ani. Glenn Morris a spus că „este o descoperire foarte rară, datorită felului în care s-a conservat”. Muzeul Național de Istorie din Londra l-a felicitat pe Eli pentru descoperirea sa și i-a spus să „continue treaba”.

„Eli a fost întotdeauna interesat de toate formațiunile stâncoase și de obiectele cu aspect unic”, a spus tatăl lui. „Când ne plimbăm, își umple buzunarele, uneori și pe ale mele, cu descoperirile lui, le ia acasă și le expune”.

De groază! 40 de femei au murit, anul trecut, în Moldova, ucise de soți sau partenerii lor

În Moldova, pe parcursul anului trecut, 86 de cazuri de violenţă domestică severă s-au soldat cu moartea a 40 de femei şi fete, scrie Infotag.

Acest subiect a fost discutat cu prioritate în şedinţa Comisiei parlamentare pentru drepturile omului şi relaţii interetnice.

„Violenţa în familie este una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă societatea modernă, atât la nivel internaţional, cât şi la nivel naţional”, a declarat ministrul de Interne, Ana Revenco. 

Ea a reamintit că în curând va începe să funcţioneze Centrul pentru justiţie familială pe lângă Inspectoratul General de Poliţie, unde victimele violenţei domestice vor găsi adăpost, asistenţă medicală şi juridică. 

Tot în aprilie este aşteptată aprobarea Metodologiei şi instrucţiunilor de lucru ale grupului de intervenţie în cazurile de violenţă sexuală.

Delia a împlinit 36 de ani! Vezi cum și-a sărbătorit artista ziua de naștere
Articolul anterior
Mirosurile care încep să dispară de pe fața Pământului
Articolul următor