Austria va deschide școlile. Elevii vor primi teste rapide gratuite în fiecare săptămână

Autoritățile austriece vor decide săptămâna viitoare dacă vor redeschide școlile pe 18 ianuarie, conform planificării. Până atunci însă, guvernul austriac are un plan care să combată răspândirea bolii după revenirea elevilor și a profesorilor în sălile de clase.

foto: Getty Images

Odată cu redeschiderea şcolilor, Austria va oferi săptămânal elevilor teste COVID uşor de utilizat, a declarat sâmbătă ministrul educaţiei, Heinz Fassmann, potrivit agenției Reuters, citată de Agerpres.

”Testarea este într-adevăr singura soluţie pentru a depăşi acest moment dificil până când vom avea o acoperire vaccinală ridicată”, a subliniat oficialul în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Viena.

5 milioane de teste antigen pentru școli

Potrivit sursei citate, cinci milioane de teste antigen vor fi furnizate şcolilor, testarea urmând să fie voluntară şi gratuită.

,,Rezultatele vor fi gata în 15 minute, iar pentru efectuarea acestora, tampoanele de recoltare nu vor trebui introduse adânc în nas, ci doar unul sau doi centimetri”.

Astfel, ele pot fi folosite şi de copii, sub îndrumarea adulţilor. În cazul elevilor de școală elementară, părinţii vor fi rugaţi să ajute la testarea acasă a copiilor lor în fiecare zi de luni, iar în cazul elevilor mai mari, testarea poate avea loc în şcoli sau acasă.

Profesorii vor putea să se vaccineze începând cu sfârşitul lunii februarie, dar măsura nu este obligatorie.

Austria are o populație de 8,9 milioane de locuitori și se află la cel de-al treilea lockdown, prevăzut să dureze până la 24 ianuarie. De la începutul pandemiei, ţara a înregistrat 379.071 de cazuri de coronavirus şi 6.687 de decese asociate COVID-19.

sursa

Moldovenii care merg în Germania sunt obligați să aibă un test Covid-19 negativ
Articolul anterior
Mama unei fetițe de 1 an nu a știut că este însărcinată din nou până în ultimul moment
Articolul următor
Alte articole interesante