Avocat, despre accidentul tragic: nu sunt vinovate femeile

Un avocat din cadrul Asociației Promo-LEX a comentat accidentul teribil din Chișinău, în care a decedat un om, iar alți 23 au fost răniți.

separator
Potrivit lui Dumitru Petru Sliusarenco, de această tragedie nu sunt vinovate femeile, așa cum mulți au scris. El afirmă că „prostia și iresponsabilitatea produc accidente după care mor oameni”, transmite stiri.md. Mesajul integral al avocatului:

„Probabil fiecare locuitor al Chișinăului s-a ciocnit cel puțin odată cu șoferii iresponsabili din Capitală. Cu acei șoferi care conduc mașini scumpe (dar nu neapărat) și fac manevre de racing pentru că consideră că li se permite tot.

Accidentul de ieri în care un Porsche a lovit un troleibuz și o persoană a decedat, iar toți pasagerii troleibuzului au fost spitalizați este o tragedie.

Dar de această tragedie nu sunt vinovate femeile, așa cum au început să trâmbițeze ieri tot felul de blogeri, influenceri și jurnaliști. Ne-am obișnuit să simplificăm la maxim lucrurile și să dăm vina pe prejudecățile, care instinctiv ne modelează modul de a înțelege lucrurile. Nici țâțele, nici părul lung, nici tipul organelor genitale și nici chiar buzele boite nu produc accidente. Hai să înțelegem asta odată și pentru totdeauna.

Prostia și iresponsabilitatea produc accidente după care mor oameni. Iar prostia și iresponsabilitatea nu au sex, nici naționalitate n-au, nici religie și nici limbă.

Dar lăsând la o parte șoferița iresponsabilă, de ceea ce s-a întâmplat ieri este vinovată nu mai puțin întreaga poliție rutieră a Moldovei. Inspectoratul Național de Patrulare trebuie să poarte răspundere că a creat un sistem al circulației rutiere în care oamenii pot conduce fără permis de conducere, în care oamenii pot conduce atât de beți la volan că cu greu își amintesc cum îi cheamă, în care șoferii ucigași pot scăpa din orice încurcătura cu câteva sute de lei ori de euro.

Nu învinovățesc polițiștii onești care își fac meseria cinstit. Învinovățesc pe toți cei care au contribuit și contribuie zilnic l-a clădirea unui sistem corupt, patrulând exclusiv pentru a mai scoate câteva sute de lei, cerșind mită pe la colțuri de străzi și trasee.

Ieri multă lume s-a aruncat după val să blameze femeile de accidentele rutiere, iar între timp, adevărații vinovați continuă să-și umple buzunarele, estorcând mită pe traseele Moldovei ș clădind mai departe, cu succes, acest sistem ucigaș care ne poate ajunge pe fiecare într-o zi”.

Cifre alarmante: circa 46.000 de moldoveni suferă de alcoolism cronic şi se află în evidenţa medicilor
Articolul anterior
Rezultatul testului. Șoferița care a provocat accidentul din sectorul Buiucani era în stare avansată de ebrietate.
Articolul următor
Alte articole interesante