Beyonce provoacă revoluție în SUA și în întreaga lume. Oamenii demisionează pe-un cap

În ciuda încercării guvernului american de a crea locuri de muncă și de a scădea rata șomajului, se pare că Beyonce are cu totul alte planuri, căci „Break My Soul” este noul imn al angajaților, scrie click.ro.

Artista internațională a lansat, recent, un nou single, „Break My Soul” (n.r. – frânge-mi sufletul), care a ajuns pe platformele de streaming ale oamenilor ce s-au săturat să muncească.

Break My Soul, noul imn al oamenilor ce-și dau demisia de la locul lor de muncă

Noul hit al artistei îi împinge pe oameni să renunțe la locul lor de muncă obișnuit. Se pare că versul „I just quit my job, I’m gonna find a new drive, damn, they work me so damn hard” (n.r. – Tocmai mi-am dat demisia, o să-mi caut un alt scop, la naiba, mă muncesc atât de mult). 

Imediat cum melodia a ajuns la urechilor fanilor, aceștia au început să posteze glume pe social media și să posteze comentarii aprobatoare pe baza „Marii Demisii”, un curent social din Statele Unite, în care oamenii își dau demisia în masă de la locul lor de muncă. 

„Îmi dau demisia, deoarece Beyonce mi-a zis să o fac”, a fost o temă recurentă în e-mailurile trimise de către angajați sau, mai bine zis, foști angajați. 

În ultimul an, foarte mulți cetățeni ai Statelor Unite și-au dat demisia de la clasicul loc de muncă de 8 ore. Motivele sunt diverse: problemele psihologice datorate pandemiei, un loc de muncă bine plătit sau chiar nevoia de a avea grijă de un alt membru al familiei. 

Cum comentează media Marea Demisie din Statele Unite

Probabil un eveniment ce va rămâne în cărțile de istorie, Marea Demisie a fost puternic comentată de către presa scrisă și video din Statele Unite. 

În cadrul unei ediții a emisiunii The View, se pare că astfel de cântece nu sunt noi. În trecut, o altă piesă îi îndemna pe tineri să renunțe la locurile de muncă în care sunt exploatați sau prost plătiți. 

Gazdele emisiunii au afirmat că melodia cu pricina a fost lansată în 1977, iar noua piesă a lui Beyonce ne arată că, de fapt, nu ne-am schimbat deloc ca societate.

De altfel, salariul minim în Statele Unite nu s-a modificat simțitor în ultima perioadă, iar inflația este din ce în ce mai puternică. Astfel, un coș de cumpărături ce costa, în mod normal, 100 de dolari, poate ajute acum, din cauza inflației, chiar și la 120 – 130 de dolari.

Un astfel de fenomen este resimțit și în România, la anumite alimente de bază, unde prețul a crescut cu 1-2 sau chiar 3 lei, față de valoarea lor obișnuită.

sursa: www.click.ro

Liste cu victimele deportărilor sovietice din Basarabia, făcute publice

Numele victimelor regimului sovietic, care au fost deportate în Siberia în perioada 6-9 iulie 1949, au fost făcute în premieră publice.

Se împlinesc 79 de ani de la primul val de deportări sovietice din  Basarabia și Nordul

Potrivit lui Igor Cașu, directorul Agenției Naționale a Arhivelor din Republica Moldova, listele, pe eșantioane și vagoane, pot fi găsite pe site-ul instituției, relatează InfoPrut.ro.

Mai exact, în listele respective apare o bună parte din cei care au fost deportați în Siberia în cadrul Operațiunii „SUD” din 6-9 iulie 1949.

„În total, în liste apar 35 mii 144 persoane. După un raport al poliției politice sovietice din iunie 1952, numărul total al celor deportați a fost de 35 mii 796 persoane, dintre care 14 033 femei, 11 899 copii și 8 864 bărbați. Prin urmare, listele pe care le oferim acum în premieră publicului larg conțin aproape 99 la sută din cei care au fost deportați. Puteți descărca toate listele în format pdf și găsi în câteva clipe printr-o căutare simplă, pe nume sau localitate, informația care vă interesează. Alternativ, puteți folosi opțiunea de căutare direct pe site după nume, prenume, localitate, anul de naștere”, a subliniat directorul Agenției Naționale a Arhivelor din Republica Moldova.

Amintim că la 6 iulie 2022 se împlinesc 73 de ani de la cel de-al doilea val de deportare în masă din RSSM, cunoscut sub denumirea codificată Operaţiunea „Sud”. Noaptea din 5 spre 6 iulie 1949 a fost una dintre cele mai dramatice din istoria românilor basarabeni, desemnând cea mai masivă deportare a familiilor din aceste ținuturi cu oameni harnici, vrednici și iubitori de neam.

Primul val al deportărilor sovietice a fost cel din 12 și 13 iunie 1940. Datele oficiale arată că atunci au fost deportate aproximativ 25 de mii de persoane. Au urmat alte doua valuri, – în 1949 și 1951, – în urma cărora au avut de suferit alte aproape 40 de mii de persoane.

Doliu! Decanul Facultății Urbanism și Arhitectură de la UTM s-a stins din viață

Durere nemărginită la Universitatea Tehnică din Moldova! La doar 36 de ani, s-a stins subit din viață Ruslan Bodros, decanul Facultății Urbanism și Arhitectură. Colegii acestuia au transmis un mesaj de condoleanțe:

,,O tristețe nemărginită ne-a lăsat fără grai la vestea fulgerătoarei treceri în neființă a tânărului nostru coleg, decanului Facultății Urbanism și Arhitectură – lector universitar, doctor în științe inginerești, Ruslan Bordos.

Ne vei lipsi mult, dragă colega. Mereu cu zâmbetul pe buze și inima deschisă, ne lași acum cu un gol imens în suflet, având drept tămadă doar speranța că acolo, sus, în ceruri, steaua ta va străluci mereu și ne va aminti că un suflet mare și bun ca al tău e de nestins…

Drum lin către stele. Condoleanțe familiei, prietenilor, colegilor și tuturor care te-au cunoscut…”.

Video. Shatunov, emoționat până la lacrimi în timp ce o arată pe fetița sa. Micuța i-a moștenit talentul

Fostul solist al grupului ,,Laskovîi Ma”, Iuri Shatunov, s-a stabilit definitiv la München în urmă cu peste 25 de ani. Cântărețul rus și-a cumpărat o casă spațioasă dotată cu propriul studio de înregistrare și chiar și-a deschis o mică afacere, o cafenea pentru un cerc apropiat de prieteni. În Germania, solistul locuia împreună cu familia sa, soția Svetlana, și copiii cuplului, fiul Denis, 15 ani, și fiica Estella, 9 ani.

Shatunov își iubea nespus copiii, erau întreg universul său. Artistul a oferit familiei sale multă afecțiune și dragoste, lucruri pe care însuși nu le-a avut în copilărie. Lipsit de familie, trimis la internat, iar apoi la orfelinat după decesul mamei, Shatunov a simțit greu amarul copilăriei, de aceea s-a străduit să ofere celor dragi tot ce era mai prețios.

Юрий Шатунов: биография, личная жизнь, новости, фото

În timpul unuia dintre ultimele sale concerte, Shatunov a vorbit publicului despre fetița sa, Estella. Emoționat la maximum, efectiv îi radia chipul. Artistul a mărturisit că împreună cu fiica sa obișnuiește să cânte, inclusiv piese în limba rusă. Tatăl a pornit telefonul, iar cei prezenți în sală i-au putut auzi vocea fetiței. Se pare că micuța a moștenit talentul tatălui său, este pasionată de muzică și are o voce dulce și melodioasă.

De sâmbătă, 25 iunie, vor putea fi achiziționate noile abonamentele pentru călătoria cu transportul public
Articolul anterior
Satul din Moldova în care nu s-a mai născut niciun copil de 12 ani încoace
Articolul următor