Biserica Adormirea Maicii Domnului din Căușeni, restaurată cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova

Continuă lucrările de restaurare la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Căușeni cu susținerea financiară a Ambasadei SUA în Republica Moldova. Lucrările de restaurare a Bisericii Adormirea Maicii Domnului din Căușeni au fost lansate în anul 2016 și cu o contribuție la zi de 800.000 dolari a Ambasadei SUA.

separator

În luna iunie au fost finalizate lucrările de edificare a camerei de aerare pe perimetrul exterior al fundației bisericii și de curând arhitecți, experți și muncitori s-au concentrat asupra reconstituirii acoperișului original al bisericii. În lunile următoare va fi instalată o țiglă de format greco-roman, care este similară cu țigla veche a bisericii din Căușeni, anunță Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Biserică din Căuşeni datează din Evul Mediu. Lăcaşul de cult este unic în ţară, datorită faptului că este semi-îngropat. Legenda spune că tătarii au permis construcţia acestei biserici creştine, cu condiţia să nu depăşească în înălţime un ostaş pe cal.

Interiorul lăcaşului de cult e bogat în fresce murale. Monumentul istoric datează din secolul al 16-lea şi este în custodia Muzeului Naţional de Artă al Moldovei. (foto: www.tvrmoldova.md)  

Captură record de pastile „ecstasy”, în valoare de 4 milioane de lei
Articolul anterior
Un cleric de la mănăstirea Noul Neamţ a fost răpus de Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante