Brandul pentru bărbați „Viggo Moldova” a împlinit doi ani! Vezi cum a fost la eveniment și cine s-a numărat printre invitați

Ieri, brandul internațional de haine pentru bărbați „Viggo” a celebrat doi ani de la deschiderea magazinului în țara noastră. Cu această ocazie, Cătălin Botezatu împreună cu echipa sa au organizat un eveniment sub cerul liber într-un loc încărcat de istorie, la showroom-ul de pe str. Alexei Mateevici, nr. 64 din Chișinău, care coincide cu participarea brandului în cadrul Fashion Design Night Out  de la Moldavian Design Week.

separator

Totodată, invitații au avut parte de un show de acrobații oferit de trupa Xtreme project din România, iar artiștii au purtat ținutelwe brandului. Acestea nu se șifonează, sunt elastice, au o țesătură lejeră perfectă pentru vară. Și actorii de la teatrul Geneza Art au jucat  patru tabluri cu influnețe Gatsby, textele fiind semnate de Radmila Popovici,  iar outfiturile la fel au fost marca Viggo.

„VIGGO” este brandul care are grijă ca barbații să fie mereu în pas cu tendințele modei, dar și să poarte ținute mai mult decât confortabile și extrem de stilate. Cum a fost la eveniment, dar și cine s-a numărat printre invitați puteți vedea în pozele de mai jos. 


Google lansează Gemini 2.0. Viitorul inteligenței artificiale generative

Google a făcut un pas important în evoluția inteligenței artificiale, anunțând lansarea Gemini 2.0, cel mai avansat model al său de AI generativ. Conceput pentru a răspunde cerințelor tot mai mari ale utilizatorilor și pentru a concura cu giganți precum OpenAI, Meta și Amazon, Gemini 2.0 promite să aducă o revoluție în modul în care interacționăm cu tehnologia. Sundar Pichai, CEO-ul Google, a subliniat că această nouă versiune va deschide „o nouă eră” a AI, facilitând viața cotidiană a utilizatorilor prin inovații care permit anticiparea nevoilor și îmbunătățirea eficienței în diverse domenii, scrie evz.ro.

Google Anunță Lansarea Gemini 2.0

Google a dezvăluit miercuri Gemini 2.0, cel mai avansat model de inteligență artificială generativă al său, care promite să deschidă o „nouă eră” a tehnologiilor AI.

Potrivit CEO-ului Google, Sundar Pichai, noua versiune a modelului AI va facilita viața de zi cu zi a utilizatorilor, aducând soluții inovative pentru o gamă largă de aplicații.

Gemini 2.0 este deja disponibil pentru un număr limitat de utilizatori, în special dezvoltatori, și va fi lansat la scară largă în 2025, inclusiv în mai multe limbi.

Gemini 2.0,  mai mult decât un simplu asistent digital

Gemini 2.0 se distinge prin abilitatea sa de a înțelege contextul, de a anticipa nevoile utilizatorilor și de a lua decizii eficiente.

Google subliniază că noul model AI va contribui la crearea unui „majordom digital” care va putea îndeplini multiple sarcini pentru utilizatori.

Aceasta reprezintă un pas semnificativ în direcția dezvoltării unui AI care nu doar răspunde la întrebări, dar și face recomandări și îmbunătățește eficiența utilizatorilor prin anticiparea nevoilor acestora.

Lansarea Gemini 2.0 vine într-o perioadă în care alte companii majore, precum OpenAI, Meta și Amazon, sunt într-o competiție intensă pentru a dezvolta cele mai avansate modele AI generative.

În acest context, Google se folosește de hardware-ul propriu, cum ar fi cipul Trillium, pentru a susține performanțele Gemini 2.0.

De asemenea, Google intenționează să integreze acest model AI în produsele sale, inclusiv motorul de căutare, și să-l facă disponibil pe scară largă pentru o utilizare diversificată de către dezvoltatori și utilizatori din întreaga lume, conform AFP.

Vreme tot mai rece în țară! Temperaturile continuă să scadă

Vremea va fi rece, joi, 13 decembrie, în Republica Moldova, cu temperaturi care continuă să scadă și vor fi sub valorile zilelor precedente. Cerul rămâne înnorat pe tot parcursul zilei, în toată țara, dar nu va mai ploua atât de abundent, conform meteorologilor. Maximele zilei vor oscila între valorile de 1 – 4 grade Celsius, iar în timpul nopții, mercurul din termometre va ajunge la -1 grad Celsius. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe alocuri, scrie evz.ro.

Va fi câte 1 grad Celsius la Briceni și la Rîbnița, la Chișinău, la Bălți și la Ștefan-Vodă se vor înregistra 2 grade, iar la Cahul, 4 grade. Mâine, va fi o zi însorită în toată țara, cu excepția zonei de sud. Dar, valorile termice vor continua să scadă și nu vor depăși valoarea maximă de 0 – 2 grade Celsius.

Călătorii mai rapide la PTF Giurgiulești-Galați

Pentru a eficientiza procedurile de control în punctul de trecere rutier Giurgiulești – Galați și a reduce semnificativ timpii de așteptare, Guvernul a aprobat Acordul încheiat între Republica Moldova și România pe 20 noiembrie 2024.

Acordul prevede instituirea celui de-al doilea punct de trecere rutier cu control coordonat al graniței, în continuarea modelului implementat la punctul Leușeni – Albița, activ din februarie 2023, transmite Știri.md.

„Astfel, toți cei care traversează frontiera prin punctul Giurgiulești-Galați vor efectua o singură oprire la intrarea în România pentru îndeplinirea formalităților necesare, ceea ce va facilita traversarea mai rapidă a frontierei. Acest lucru va aduce beneficii atât pentru planificarea călătoriilor personale ale cetățenilor, cât și pentru transportatori, datorită fluidizării schimburilor comerciale”, comunică reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.

Totodată,  membrii MAI anunță că pe lângă avantajul economic, având în vedere stimularea schimburilor economice și atragerea de resurse și investiții, acest acord va adăuga un plus de securitate la frontieră, aliniindu-se totodată la standardele europene de gestionare a granițelor. 

„De menționat că în urma aprobării inițierii negocierilor prin hotărârea Cabinetului de miniștri, la 20 noiembrie 2024, a avut loc semnarea Acordului dintre România și Republica Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul României, în punctul de trecere a frontierei de stat Galați (România) – Giurgiulești (Republica Moldova).

Controlul coordonat în cele două puncte de trecere a frontierei dintre Republica Moldova și România a fost inițiat din nevoia ambelor țări de a avea mecanisme noi și complexe pentru asigurarea securității frontierelor și pentru a rezista provocărilor aduse de război”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Conform Planului Anual de Cooperare pentru anul 2024 șefii structurilor locale se întâlnesc zilnic sau ori de câte ori este necesar, analizând punctual aspectele care apar pe timpul serviciului. În același timp, reprezentanții MAI declară că șefii de grupă ale ambele părți organizează modul de cooperare pe linia fluidizării traficului pe sensul de intrare în România și mențin legătura direct pentru a preveni soluționa eventuale litigii pe linia controlului de frontieră.

Povestea din spatele imaginii cu pompierul care ține un copil în brațe, după un accident
Articolul anterior
Când este contraindicat consumul de cafea
Articolul următor