Cadoul superb pe care i l-a făcut Costi Burlacu, soției sale Corina Țepeș, chiar de ziua ei

Îndrăgita interpretă Corina Țepeș a fost ieri, 21 mai, omagiată. Cu această ocazie, soțul ei și partenerul de scenă, Costi Burlacu, a suprins-o cu un cadou special. Întrucâ artista își dorea de ceva timp să-și schimbe mașina, Costi i-a făcut i-a îndeplinit dorința făcându-i o surpriză.

Chiar de ziua interpretei, Costi a anunțat-o că merge să-i spele mașina, dar s-a întors acasă cu o altă bijuterie, nou-nouță. Complice i-a fost un salon de automobile din Capitală.

”Este exact cum mi-am dorit!”, a spus omagiata.

Corina Țepeș s-a născut la 21 mai 1982 în or. Hâncești din Republica Moldova, într-o familie de muzicieni. Aici a luat şi primele lecţii de pian. La 10 ani, împreună cu familia se stabileşte la Bardar, Ialoveni. Participă la toate manifestaţiile artistice de la şcoală devenind vedeta şcolii. Treptat, Corina începe să-şi dorească o carieră muzicală. Părinţii, însă, n-au fost de acord cu alegerea fiicei. Astfel, în 2004, Corina absolveşte Universitatea de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Limbi Moderne.

Timp de doi ani a luat ore de canto. Tot atunci face primele înregistrări audio şi începe să participe la diverse concursuri și festivaluri muzicale. În anul 2003 îl cunoaşte pe Costi Burlacu, participînd ambii la Festivalul-concurs „Două inimi gemene”, unde au obținut Premiul Mare.

Aşa s-a întâmplat, că muzica a fost cea care i-a unit şi le-a marcat destinul, făcîndu-i să creeze un duet în scenă şi mai ales să-şi unească destinele formând o familie.

Echipa unica.md îi urează artistei mulți ani și să ne bucure în continuare cu vocea ei.

Permisele de conducere moldovenești vor putea fi convertite mai ușor în Franța

Autoritățile din Moldova și Franța vor converti reciproc permisele de conducere. Membrii Guvernului de la Chișinău aprobă la ședința de miercuri, 25 septembrie, înțelegerea dintre cele două state, scrie realitatea.md.

Documentul a fost semnat la Paris, pe 12 iulie 2024. Ministerul Afacerilor Externe va notifica, după decizia Executivului de la Chișinău, autoritățile franceze despre aprobarea acordului.

Prin intermediul înțelegerii, autoritățile își propun astfel să simplifice procedurile, pentru titularii documentelor eliberate în Moldova sau Franța. Potrivit declarațiilor făcute anterior de către ministrul Afacerilor Interne Efros, ambele state vor beneficia urmare a semnării documentului.

Actualmente, Republica Moldova are semnate acorduri privind convertirea permiselor cu mai multe state, printre care Turcia, Lituania, Italia, Albania, Spania, negociază documente similare cu guvernele altor țări și a emis o declarație comună de intenție cu Germania, privind transcrierea acestor tipuri de documente.

Majoritatea cetățenilor susțin aderarea R.Moldova la UE

Majoritatea cetățenilor sunt pentru aderarea R.Moldova la Uniunea Europeană. Datele se regăsesc într-un sondaj prezentat de compania iData, scrie deschide.md.

Astfel, 56,1% sunt pentru aderare la UE, în timp ce 34,2% sunt împotrivă.

Întrebați dacă susțin Unirea R.Moldova cu România, 35,7% din respondenți au dat răspuns pozitiv, în timp ce 54,8% – au declarat că sunt contra.

Sondajul a fost realizat în perioada 13-18 septembrie pe un eșantion de 1021 de respondenți din 293 de localități. Marja de eroare este de +/-3%.

Mii de oameni au participat la Festivalul Pădurii din acest weekend

Reședința prezidențială de la Condrița, a găzduit, în premieră Festivalul Pădurii, un eveniment inedit ce se înscrie armonios în eforturile silvicultorilor și societății de a planta puieți forestieri pentru sporirea suprafețelor împădurite, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Festivalul Pădurii vine să promoveze unitatea omului și a naturii și inițiativele frumoase ce contribuie la calitatea mediului și protejarea resurselor naturale.

Una din aceste inițiative este și „Programul Naţional de Extindere şi Reabilitare a Pădurilor”, ce va aduce până în anul 2032 nu mai puțin de 145 000 ha de noi terenuri plantate cu păduri și suprafețe imense cu păduri reabilitate. Proiectul cu ample plantări forestiere este inițiat de Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu și asumat de silvicultori în cooperare cu întreaga societate.

Silvicultorii au avut o prezență activă la Festivalul Pădurii și au vorbit despre rolul fondului forestier, inclusiv prin expoziții în care s-au regăsit produsele pădurii, materiale promoționale și discuții despre campaniile de împădurire și posibilitatea de participare la ele.

Atmosfera a fost amplificată de concerte live, ateliere creative și meșteșugărești, expoziții interesante și multe alte momente ce au promovat ecosistemul forestier și conștientizarea rolului pădurilor. Deși accesul a fot gratuit, participanții au avut posibilitatea să procure bilete speciale pentru ca banii obținuți să fie utilizați la plantările din această toamnă. Într-o perioadă în care problemele de mediu devin tot mai stringente, această solidaritate poate ajuta eforturilor de împădurire și de protejare a mediului înconjurător.

Publicul a savurat la maximum posibilitatea de a cunoaște și discuta despre natură, probleme de mediu și soluții prin implicarea și contribuția fiecărui cetățean. 

„Natura și oamenii s-au întâlnit la reședința de stat de la Condrița. Este unul dintre evenimentele pe care Moldsilva le-a planificat pentru a promova proiectele de protejare a mediului. Nu puteam găsi o altă zi mai potrivită pentru acest festival decât ziua în care specialiștii din silvicultură își sărbătoresc ziua profesională. Oamenii trebuie să înțeleagă importanța pădurilor pentru viața și sănătatea lor”, a spus Victor Durbală, directorul Moldsilva.

Traficantă de droguri, reținută la Orhei
Articolul anterior
Carla’s Dreams, comportament straniu la un concert din Craiova. Ce a transmis artistul după ce a fost acuzat că ar fi urcat drogat pe scenă
Articolul următor