Traficantă de droguri, reținută la Orhei

O femeie de 42 de ani din Orhei a fost reținută, fiind cercetată penal pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora, în scop de înstrăinare.   

Aceasta a fost identificată și stabilită datorită intervenției prompte a ofițerilor Direcției de combatere a criminalității organizate a INI, în comun cu organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Botanica, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău- Oficiul Botanica.

Polițiștii au stabilit că suspecta vindea droguri de tip hașiș și pentru un gram ar încasa 500 de lei.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație-achiziție de control, ofițerii de investigație cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger” au efectuat percheziții la domiciliul femeii, unde au fost depistate droguri de tip hașiș în proporții deosebit de mari, cântare electronice, semințe de canabis, etc.

Suspecta a fost reținută pentru 72 de ore, iar conform legislației aceasta riscă de la 7 la 15 ani de închisoare. 

Oamenii legii continuă să întreprindă măsuri speciale de investigație și acțiuni de urmărire penală în vederea identificării și altor persoane implicate în activitatea infracțională.   

Theo Rose și Anghel Damian se căsătoresc

Theo Rose și Anghel Damian se căsătoresc! Regizorul a oferit detalii despre marele eveniment din viața lor.

Cei doi vor avea o nuntă intimă, doar cu apropiați, urmând ca, atunci când timpul le va permite, să facă o petrecere mai mare, scrie presa română.

Regizorul a dezvăluit că evenimentul va fi unul restrâns și încă nu s-au gândit la dată, însă va avea loc vara asta.

„Vedem nunta ca pe un eveniment intim, ca pe un legământ în doi. Nunta cu mulți invitați ar fi ceva ulterior acestui legământ. Nu am stabilit încă date, tematici și altele de genu. Vrem ca acest legământ să fie doar al nostru la început și, când vom avea timp să respirăm, cu siguranță vom găsi o formulă de petrecere mai mare”, a dezvăluit Anghel.

Cât despre nași, Theo Rose și Anghel Damian încă oscilează, având de optat între trei cupluri. Cei doi artiști își doresc să aibă lângă ei o pereche care să le ofere un model de urmat.


O nouă sărbătoare în Republica Moldova

În R.Moldova ar urma să apară o nouă sărbătoare. Este vorba despre „Ziua Națională a Albinei”, care ar urma să fie sărbătorită anual pe 20 mai. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost înregistrat în Parlament de deputatul PAS, Gheroghe Ichim, scrie deschide.md.

Potrivit autorului proiectului, în Republica Moldova cultura creșterii albinelor, inclusiv producerea și procesarea mierii de albine și produselor apicole, constituie una din activitățile economice cu rezonanță străveche de-a lungul anilor.

Propunerea de instituire a sărbătorii menționate, vine inclusiv ca urmare a solicitărilor insistente, parvenite din partea apicultorilor din cadrul Asociației Naționale a Apicultorilor din Republica Moldova, cu scopul de mediatizare sistematică a activității apicole către societatea civilă și promovare constantă a consumului de miere și produse apicole de către populația țării și industria alimentară”, menționează deputatul.

Parlamentarul susține că promovarea sporirii consumului de miere de albine și a produselor apicole va contribui în timp la fortificarea sănătății populației țării, creșterea pieței de desfacere a mierii de albine și produselor apicole, inclusiv și prin apariția noilor oportunități de colaborare internațională între agenții economici din Republica Moldova și alte țări, care va servi drept platformă și imbold pentru implementarea celor mai avansate tehnologii şi bune practici de creștere a albinelor, producere a mierii și produselor apicole autohtone, și care nu în ultimul rând, va aduce surse financiare suplimentare în bugetul de stat și plus valoare la dezvoltarea social-economică a statului.

ATENȚIE! Imagini cu putrnic impact emoțional! O femeie a murit după ce a căzut în gol de la etajul 10 al unui bloc din sectorul Botanica al Capitalei

O femeie a murit, după ce a căzut în gol de la etajul 10 al unui bloc. Cazul a avut loc pe str. Cuza Vodă din sectorul Botanica al capitalei, scrie deschide.md.

Potrivit ofițerului de presă al Direcției de Poliție a mun.Chișinău, Svetlana Scripnic, oamenii legii au fost alertați în jurul orei 13:55. Oamenii legii întreprind toate măsurile pentru a stabili circumstanțele și motivul pentru care femeia a recurs la acest gest.

Peste 800 de șoferi, sancționați într-o singură zi pentru depășirea vitezei pe drumurile din țară
Articolul anterior
Cadoul superb pe care i l-a făcut Costi Burlacu, soției sale Corina Țepeș, chiar de ziua ei
Articolul următor