Când vor putea chișinăuienii să meargă la cimitire pentru a face curățenie

Locuitorii Capitalei pot merge la cimitire înainte de sărbătorile pascale, pentru a face curățenie la locurile de veci ale rudelor.

Porțile cimitirelor vor fi deschise de luni până sâmbătă, inclusiv, anunță responsabilii. Aceștia însă spun că mesele de pomenire sunt strict interzise, iar măsurile epidemiologice trebuie, în continuare, respectate.

„Am decis să vă propun. Am putea, de fapt, ca în următoarele trei sâmbete să fim deschiși și pentru cei care vor să facă ordine și nu reușesc în zilele de lucru. Asta pentru că cealaltă săptămână vor fi restricții, am în vedere de la Paște, până la Paștele Blajinilor, ca să nu ni se creeze nouă lucrătorilor blocaje pe căile de acces din cimitire, atunci vom închide pentru accesul unitățile de transport. Noi următoarele sâmbete deschidem porțile pentru cei care vor să facă ordine”, a declarat Ludmila Boțan, directorul întreprinderii municipale „Combinatul Servicii Funerare”.

În replică, Ion Ceban a spus că atâta timp cât nu este nevoie de intervenția Comisiei Extraordinare municipale pentru Sănătate Publică, oamenii pot merge în următoarele săptămâni pentru a face curățenie la morminte. Totodată, acesta a cerut responsabililor să fie monitorizați oamenii, iar mese de pomenire cu mâncare și alcool să fie interzise.  

Recent municipalitatea a anunțat că, cel mai probabil, și în acest an din cauza pandemiei de COVID-19, accesul oamenilor în cimitirele din Capitală de Paște și Paștele Blajinilor va fi interzis.

sursa: www.realitatea.md

Condițiile în care moldovenii cu cetățenie română pot merge în vacanță în Grecia, din 16 aprilie
Articolul anterior
Natalia Morari a devenit mămică!
Articolul următor
Alte articole interesante