Caniculă greu de suportat! Țările din vestul Europei se confruntă cu temperaturi ridicate

Luna august aduce temperaturi ridicate pentru țările din vestul Europei. Francezii, belgienii și spaniolii suferă din cauza temperaturilor care depășesc 35 de grade Celsius și care ajung pe alocuri la 40 de grade. Cu toții se plâng că suportă cu greu căldura, mai ales că trebuie să poarte măștile de protecție obligatorii în mijloacele de transport în comun.

separator

,,E cu adevărat enervant. În mijloacele de transport în comun e îngrozitor, în special din cauza măștii de protecție. Chiar nu e în regulă, dar trebuie să trăim cu asta”.

Temperaturile de 37 de grade Celsius i-au adus la disperare pe unii belgieni. În fața valului de căldură, oamenii se refugiază la umbră și se răcoresc cum pot.

„În Belgia e tot timpul la fel: când e prea cald, oamenii se plâng că e prea cald. Când nu e soare, oamenii se plâng că nu e soare. Eu prefer vremea călduroasă, e vară și e normal”, afirmă un tânăr.

Francezii se plâng și ei de căldura insuportabilă. În Hexagon au fost anunțate 40 de grade Celsius, iar oamenii caută orice loc cu puțină umbră, scrie digi24.ro.

„E mai bine să fii pe malul Senei decât într-un apartament fără balcon, fără o terasă. Cu o adiere de vânt din când în când, te mai poți răcori puțin.”, spune o femeie.

În jumătate dintre departamentele franceze a fost instituită alerta portocalie, în contextul în care luna iulie a fost cea mai secetoasă din ultimii 60 de ani.

Chiar dacă nu e la fel de cald ca în Franța sau Belgia, nici în Germania situația nu e foarte confortabilă. La 30 de grade Celsius, unii oameni au lăsat în urmă orașele și au căutat răcoarea muntelui.

În timp ce germanii se răcoresc la munte, britanicii au ales marea. Zeci de mii de oameni au umplut plajele din regat, în condițiile în care temperaturile ajung pe alocuri la 36 de grade Celsius.

O asistentă medicală de la SAMU Hîncești, a murit în urma infecției cu Covid-19
Articolul anterior
10 falsuri și mituri despre Covid-19, combătute de Ministerul Sănătății
Articolul următor
Alte articole interesante