Taxă aprobată. Cât va trebui să scoți din buzunar pentru a folosi o toaletă publică, în parcurile din Capitală

Consiliul municipal Chișinău a aprobat taxa de 2 lei pentru a folosi o toaletă publică din cele opt date în exploatare pe parcursul anului trecut.

separator
De asemenea, aleșii locali au decis transmiterea toaletelor, construite de către Direcția generală locativ-comunală și amenajare, în gestiunea Asociației de gospodărire a spațiilor verzi.

Solicitat de IPN, șeful DGLCA, Ion Burdiumov, a declarat că este vorba despre opt toalete publice amplasate în parcurile „Alunelul”, „La Izvor”, „Râșcani” și „Valea Trandafirilor”. Acestea sunt construcții modulare contemporane, cu sistem autonom de încălzire, cu cameră specială pentru persoane cu dizabilități. La fiecare unitate a fost instalat sistem de supraveghere video, pentru a evita vandalizarea.

Anul acesta, Direcția planifică să mai construiască cinci veceuri moderne, inclusiv în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” și Parcul Catedralei „Nașterea Domnului”.

Pentru construcția unei toalete publice municipalitatea alocă în jur de 750 de mii de lei. Acestea sunt deschise în intervalul orelor 08.00 și 22.00.

România confirmă alte două cazuri de infectare cu Covid-19. Din ce localități sunt pacienții?
Articolul anterior
Un tată s-a îmbrăcat „ca o mamă” pentru serbarea de la grădiniță a fetiței sale. Află care a fost motivul
Articolul următor
Alte articole interesante