Ce s-a întâmplat în noaptea în care fetița de 11 ani a dispărut fără urmă. Polițiștii din SUA au sigilat locuința în care locuiau copila și părinții ei

Casa în care locuia Mădălina Cojocari, fetița de 11 ani originară din Republica Moldova, care a dispărut în SUA, a fost sigilată și urmează să fie percheziționată de polițiști.

Fetița din Moldova, dispărută în SUA: Casa familiei a fost sigilată

Potrivit presei americane, după ce casa va fi supusă perchezițiilor, polițiștii ar putea avea mai multă claritate despre ce s-a întâmplat în noaptea în care copila a dispărut fără urmă, transmite www.stiri.md.

Deși casa a fost sigilată la data de 21 decembrie, polițiștii deocamdată nu au anunțat ce au găsit în locuință.

Unul dintre consultanții pe cazul dat a declarat că au fost luate amprente, teste ADN și colectate toate declarațiile martorilor și vecinilor.

Între timp, mătușa Mădălinei Cojocari, fetița de 11 ani dispărută în SUA, a făcut dezvăluiri despre relația din familia fetei și despre comportamentul surorii sale după dispariție. Femeia a relatat jurnaliștilor de la Antena3 că aceasta ar fi încercat să își găsească singură fiica, până a fi anunțată Poliția.

Femeia a povestit că ea a fost cea care și-a convins sora să reclame dispariția fetei, iar pe 15 decembrie mama ar fi mers la școală, iar ulterior au intervenit și oamenii legii. Ultima dată aceasta a vorbit cu mama Mădălinei pe 13 decembrie.

În acel moment, moldoveanca s-ar fi aflat singură în casa din SUA și ar fi relatat că îi este frică de ce s-a întâmplat, dar nu voia să își învinuiască soțul. Ea vorbea cu sora sa și era, avea isterică și plângea.

„Simţeam frica în sufletul ei, în cuvintele ei. Ea tot timpul spunea ceva și pe urmă spunea: Dar, nu vreau să-l învinuiesc pe el! Nu vreau să… Nu știu. Adică ea, cumva, așa spunea, se exprima într-un mod cumva, că ea, ca mamă, ar fi fost vinovată, cum a putut ea să permită să se întâmple astfel de situație. Iată așa! Mai mult se mustra ea pe ea”, a povestit mătușa fetei.

În ziua când a dispărut copila, mama ei s-a trezit cu stare de vomă, greață, amețeli și dureri de cap. Din spusele mătușii, ea a mers în camera copilei, să verifice dacă se simte bine, dar nu a găsit-o acolo. Mai mult, femeia s-ar fi simțit urmărită timp de doi ani. Ea credea că soțul i-ar intercepta telefonul și dispozitivele din casă.

Sora mamei exclude că aceasta ar avea probleme psihologice sau că ar fi dependentă de droguri sau alcool. Ea, însă, o învinuiește pe femeie pentru faptul că nu a reclamat la Poliție imediat dispariția copilei.

Între timp, Poliția din Carolina de Nord a anunțat că, în opinia anchetatorilor, părinții știu mai multe decât au relatat oamenilor legii. Conform presei americane, ei și-au predat pașapoartele, iar tatăl vitreg al fetei ar urma să fie monitorizat prin intermediul unei brățări electronice.

CNN: Mădălina Cojocari, fetița din Moldova dispărută în SUA, este căutată  pe tot globul. La ce sumă se ridică cauțiunea părinților? – Echipa 902

Mădălina a fost văzută în afara casei pentru ultima dată pe 21 noiembrie, în jurul orei 16:59. Pe pagina oficială a FBI este indicat că minora a dispărut de acasă în noaptea de 23 noiembrie.

Poliția din Cornelius, statul Carolina de Nord, de comun cu FBI, a efectuat săpături în curtea casei unde locuia familia, a examinat lacul din apropierea zonei și a efectuat mai multe percheziții. Comunitate s-a mobilizat, iar în spații publice au fost plasate mesaje referitoare la dispariția fetei. În același timp, presa americană scrie că, potrivit vecinilor, în curtea familiei a fost observat fum timp de câteva zile după ce minora a fost anunțată dispărută.

Morţi în Coreea de Sud în urma unor ninsori-record

Ninsori-record s-au soldat cu trei morţi în regiunea Seul şi au perturbat peste o sută de zboruri şi legături cu feribotul, anunţă joi Ministerul sud-coreean de Interne, relatează AFP citat de news.ro.

Seulul, capitala Coreei de Sud, a fost acopeită miercuri cu un strat de zăpadă, după ce a înregistrat cele mai importante ninsori din luna noiembrie de la începutul înregistrării datelor, în urmă cu peste un secol, potrivit Agenţiei Mateorologice sud-coreene.

Ninsori continuau joi şi au antrenat anularea a 156 de zboruri, au perturbat 104 servicii de feribot şi au provocat 131 de întreruperi de elimentare cu electricitate în ţară, potrivit aceleiaşi surse.

Joi dimineaţa, stratul de zăpadă atingea până la 40 de centimetri în unele locuri în capitală.

O alertă de ninsori puternice a fost ridicată la Seul, însă rămâne în vigoare în alte regiuni din sudul ţării, potrivit Agenţiei Meteotologice.

Cele patru rachete ruseşti care au vizat hidrocentrală Novodnestrovsc din Ucraina au survolat nordul Republicii Moldova

Patru rachete rusești au traversat joi spaţiul aerian al Republicii Moldova, anunţă pe Facebook un fost deputat, Valentin Chilat, un locuitor al saului Bârnova, în raionul Ocniţa (nord), relatează site-ul nordnews.md preluat de News.ro.

Primarul satului Bîrnova, Valeriu Scutelnic, a confirmat pentru nordnews.md că s-au auzit zgomote puternice. „S-au auzit nişte sunete şi bubuituri specifice”, a declarat el. NordNews a publicat și o înregistrare de pe camere de supraveghere care au surprins zgomotul produs de rachete.

Potrivit fostului deputat, rachetele au lovit în zona Hidrocentralei Novodnestrovsk, în Ucraina, situată în apropierea frontierei cu Republica Moldova. Locuitorii din nordul Republicii Moldova au mai raportat incidente asemănătoare. La 17 noiembrie, locuitorii din satul Ruseni, în raionul Edineţ, au semnalat faptul că două rachete ruseşti au zburat la joasă altitudine deasupra localităţii. Un locuitor a surprins atunci momentul cu ajutorul unei camere de supraveghere video din curte.

Fără precedent! Curtea Constituțională din România cere renumărarea voturilor la primul tur prezidențial

Curtea Constituțională a decis, joi cu unanimitate de voturi, să ceară Biroului Electoral Central renumărarea tuturor buletinelor de vot valabil exprimate și cele nule la primul tur al alegerilor prezidențiale. Decizia a fost luată la finalul unei ședinte de două ore, în urma contestației depuse de Cristian Terheș, care acuza fraude privind voturile acordate Elenei Lasconi. Contestația depusă de Sebastian Popescu privind o fraudare făcută de candidatul Călin Georgescu a fost respinsă. Judecătorii vor relua mâine ședința, scrie digi24.ro.

Anunțul oficial al CCR

ACTUALIZARE 15.30: CCR a mai cerut și să îi fie înaintate de către BEC rezultatele reverificării, potrivit comunicatului de presă al instituției. O nouă ședință a Curții va avea loc vineri, 29 noiembrie, de la ora 14.00, pentru a lua o decizie privind cerere de anulare a primului tur prezidențial formulată de către candidatul Partidului Național Conservator Român Cristian Terheș. De asemenea, CCR precizează că plenul Curții a respins, ca tardivă, cu unanimitate de voturi, cererea de anulare a alegerilor pentru funcția de Președinte al României formulată de Sebastian-Constantin Popescu. Toate deciziile Curții Constituționale sunt definitive.

ACTUALIZARE 14.25: Președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a declarat în direct la Digi 24 că renumărarea voturilor se poate face dacă există dovezi temeinice care să impună această decizie. Greblă a subliniat că ar trebui renumărate peste 9 milioane de buletine de vot, care acum sunt în arhivele tribunalelor din județe, iar procedura de reverificare a votului nu se poate face în câteva ore sau o zi. Biroul Electoral Central are programată o ședință astăzi, la ora 16.00.

Președinția găzduiește o expoziție de desene ale copiilor din toată țara
Articolul anterior
Vladimir Zelenski: În noul an, apărarea aeriană a Ucrainei va deveni şi mai puternică
Articolul următor