Cetățenii cu venituri mici vor primi un ajutor material de 1.500 de lei

Toți pensionarii și alte grupuri de persoane vulnerabile cu un venit mai mic de 5 mii de lei, vor primi ajutor financiar unic

Cabinetul de miniștri a votat, miercuri, 24 august, proiectul hotărârii de Guvern pentru aprobarea proiectului de lege privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2022.

Potrivit autorităților, modificarea Legii bugetului de stat 2022 „este impusă de circumstanțele în care activează economia națională” și a fost necesară pentru „atenuarea impactului negativ al crizei energetice și crizei refugiaților” asupra populației, instituțiilor publice și agenților economici, transmite Agora.

Potrivit notei informative, acest suport unic material va costa bugetul de stat 999,8 milioane de lei.

Ajutorul urmează să fie acordat începând cu 1 octombrie curent.

În același timp, Guvernul planifică să aloce peste 75 de milioane de lei, pentru plata indemnizației lunare în sumă de 1.000 de lei, pentru îngrijirea copilului până la vârsta de doi ani, indiferent de statutul părintelui (asigurat sau neasigurat).

Totodată, va fi majorată până la 500 de lei va fi majorată indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la vârsta de trei ani a copiilor gemeni sau a mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină a persoanelor asigurate și neasigurate.

Anterior, la data de 5 august, prim-ministra Natalia Gavrilița a anunțat în cadrul unei emisiuni la postul public de radio, că vor fi acordate ajutoare unice în sumă de 1.500 de lei pentru cei care au pensii mai mici de 5.000 de lei.

Un preot din Moscova a bătut o pensionară care vindea flori la câțiva metri distanță

Un pretins sjulitor al bisericii din Moscova a agresat o bătrână, ziua în amiaza mare. Bărbatul agresiv cerea de pomană lângă stația de metrou Marksistskaia, iar pensionara vindea flori la câțiva metri distanță. Presupusul preot a lovit-o pe femeie cu piciorul, în timp ce ținea o icoană în mâini.

Un preot din Moscova a agresat o pensionară: A lovit-o cu piciorul

Canalul Baza relatează că pensionara ar fi decis să-și comercializeze florile puțin mai aproape de locul în care cerșea preotul. Reieșind din imaginile surprinse, „concurentul” nu a apreciat inițiativa femeii, transmite realitatea.md.

Fără să lase icoana din mâini, bărbatul a lovit-o pe bătrână cu piciorul. Cu ochii în lacrimi, femeia a cerut ajutorul trecătorilor.

În cele din urmă, femeia s-a dovedit a fi mai bună la suflet decât preotul, refuzând să cheme ambulanța și poliția.

Mark Zuckerbeg a devenit tată a treia oară

Mark Zuckerbeg, cofondatorul Facebook, a devenit tată din nou. Soția lui, Priscilla, a născut o fetiță, care a primit numele Aurelia.

Fericire în familia lui Mark Zuckerberg: A devenit tată de fetiță

„Bine ai venit pe lume, Aurelia Chan Zuckerbeg. Ești o mică binecuvântare”, a scris acesta pe Facebook.

Mark Zuckerberg este un antreprenor, dezvoltator de software și filantrop american care este cel mai bine cunoscut ca co-fondator și CEO al Facebook, cea mai mare platformă de socializare din lume.

Născut pe 14 mai 1984, la New York, Zuckerberg a dezvoltat de la o vârstă fragedă un interes pentru calculatoare și programare.

A urmat cursurile Universității Harvard, unde a lansat prima versiune a Facebook în 2004 ca site de rețea socială pentru studenții de la Harvard.

Ce spune taxatoarea din troleibuzul care a lovit mortal o copilă în Capitală

Taxatoarea din troleibuzul care a lovit mortal o copilă susține că fata nu a trecut regulamentar strada.

Totodată, ea susține că troleibuzul s-a oprit la trecerea de pietoni, iar după ce toate persoanele au traversat strada, troleibuzul a început să-și ia viteză, moment în care fetița a alergat înaintea mijlocului de transport pentru a traversa, însă nu a reușit și a ajuns sub roți.

Poliția are o altă versiune. Oamenii legii spun că fata traversa strada regulamentar, transmite protv.md, conform www.stiri.md.

Amintim că acest caz a avut loc în sectorul Ciocana al Capitalei. Copila lovită mortal avea 12 ani. Mai jos, video:

Sprijinul financiar acordat familiilor cu copii la început de an școlar. Precizările Ministerului Muncii și Protecției Sociale
Articolul anterior
ANRE ieftinește căldura pentru locuitorii de la Bălți
Articolul următor