Pentru intrarea în Franța este obligatoriu prezentarea testului cu rezultat negativ la coronavirus.
Despre aceasta anunță compania Air Moldova, care citează o informație primită din aeroportul BVA.
În comunicat se arată că cetățenii care vor să plece în Franța trebuie să prezinte rezultatele testului la COVID-19, efectuat nu mai devreme de 72 ore până la zbor, cu excepția copiilor ce au vârsta de până la 11 ani.
Totodată, compania amintește că completarea declarațiilor epidemiologice rămâne în vigoare.
Ambasadorul Statelor Unite în Ucraina și-a dat demisia din funcție. „Războiul a durat prea mult”
Departamentul de Stat al SUA a confirmat joi că Bridget Brink și-a prezentat demisia din funcția de ambasador al Statelor Unite în Ucraina, încheind astfel un mandat de trei ani desfășurat în condiții de război, relatează Ukrainska Pravda și Ukrinform.
„Da, se întoarce acasă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Tammy Bruce.
Un oficial american a explicat plecarea lui Brink prin durata îndelungată a misiunii într-o zonă de conflict. „A fost acolo timp de trei ani – ceea ce este mult pentru o zonă de război. Și, sincer, războiul a durat prea mult. Adevărata întrebare este dacă rușii și ucrainenii sunt dispuși să facă tot ce este necesar pentru a-l opri”, a declarat oficialul. Bridget Brink a fost ambasador al SUA în Ucraina începând din 2022 și, recent, a transmis mesaje de rămas bun colegilor săi.
Potrivit unui înalt oficial american, decizia sa de a pleca a fost motivată de o combinație între considerente personale și politice, printre care și posibila reducere a activităților USAID sub influența politicii adoptate de Donald Trump.
Pe plan personal, demisia ar fi fost influențată și de faptul că Brink s-a aflat în Ucraina fără familie. De altfel, ea ar fi depus oficial cererea de retragere în luna ianuarie, odată cu schimbarea administrației, însă secretarul de stat american, Marco Rubio, ar fi refuzat inițial să-i aprobe plecarea, dorind să o mențină în funcție.
KFC a lansat pasta de dinți cu aromă de pui prăjit. Cât costă produsul care îți lasă gura „curată și proaspătă”
Lanțul de fast-food Kentucky Fried Chicken (KFC) aduce o abordare inedită pentru îngrijirea dentară a clienților săi – lansând o pastă de dinți și o periuță de dinți în ediție limitată, relatează Heute.au
Puiul prăjit nu mai este doar o delicatesă culinară, ci și o aromă de pastă de dinți. KFC a lansat recent o pastă de dinți cu gust inspirat din celebra rețetă „Original Recipe”, cu cele unsprezece ierburi și condimente secrete.
Potrivit comunicatului oficial, pasta oferă „o aromă intensă” și lasă gura „curată și proaspătă, ca după ce ai mușcat dintr-o bucată fierbinte și suculentă de pui KFC”. Se pare că produsul a fost foarte bine primit de public iar pasta, disponibilă exclusiv pe site-ul Hismile pentru 13 dolari (sau 12 euro), s-a vândut complet chiar din prima zi.
Descrierea de pe site menționează că pasta este „fără fluor” și promite „beneficii de lungă durată pentru sănătatea orală”. Dacă vrei să pui mâna pe un tub, va trebui să aștepți următoarea lansare.
Între timp, se poate testa periuța de dinți electrică KFC, care încă este disponibilă pentru 59 de dolari (54 de euro). Aceasta are „trei moduri dinamice de periere, perii moi și un cronometru încorporat”, potrivit detaliilor de pe site.
Rusia și SUA, negocieri cu ușile închise la Istanbul. Pe agenda discuțiilor: redobândirea de către ruși a clădirilor diplomatice din SUA, restabilirea transportului aerian, vize, servicii bancare
Rusia și SUA au purtat joi la Istanbul negocieri „pozitive” pentru normalizarea relațiilor lor diplomatice, dar fără a ajunge la vreun acord concret, potrivit EFE. Cu toate acestea, ambele părți au constatat că există „elemente de iritare grave” în relațiile lor bilaterale, care – potrivit diplomatului rus, Aleksandr Darciev- au fost moștenite de la fosta administrație a SUA, scrie libertatea.ro
„Noua rundă de consultări bilaterale la nivel de experți (…) s-a desfășurat într-o atmosferă pozitivă și a permis realizarea unor progrese în soluționarea problemelor ridicate de cei doi președinți” (Vladimir Putin, respectiv Donald Trump), a declarat pentru media ruse Aleksandr Darciev, ambasadorul Rusiei în SUA, care a condus delegația Moscovei la aceste discuții, potrivit Agerpres.
Ambele părți au constatat existența unor „elemente de iritare grave” în relațiile lor bilaterale, a afirmat diplomatul rus, care a precizat că trebuie „eliminate de urgență pentru a consolida încrederea și a restabili pe deplin relațiile între cele două state”.
În acest sens, a afirmat el, în perioada următoare, „se va lucra la inițiativele prezentate de părți pentru a se ajunge la noi acorduri la următoarea rundă de consultări”.
Darciev a subliniat importanța redobândirii în curând de către Rusia a controlului asupra clădirilor diplomatice confiscate în SUA, iar ambele părți au convenit să depună eforturi pentru a duce la bun sfârșit această problemă.
„Am convenit asupra unor măsuri suplimentare pentru a simplifica regimul de circulație al diplomaților și, de asemenea, privind procesarea vizelor acestora”, a mai spus ambasadorul rus.
De asemenea, a fost discutată necesitatea asigurării unor servicii bancare și financiare nebirocratice pentru misiunile diplomatice ale ambelor țări.
Restabilirea transportului aerian între cele două țări, pe agenda discuțiilor
În plus, negociatorii au subliniat că intensificarea contactelor între cetățeni și oameni de afaceri va permite restabilirea serviciilor de transport aerian între SUA și Rusia, lucru de care Moscova este foarte interesată.
Negocierile cu ușile închise, la care delegația americană a fost condusă de adjuncta asistentului secretarului de stat pentru Rusia și Europa Centrală, Sonata Coulter, au durat aproape șase ore.
Runda precedentă de consultări la nivel de experți de la Istanbul a avut loc pe 27 februarie, la două săptămâni după prima conversație telefonică între președintele rus Vladimir Putin și președintele american Donald Trump.
Rusia și SUA au avut, de asemenea, alte două reuniuni de normalizare a relațiilor bilaterale, în capitala saudită Riad.