Check-in biometric! Aeroportul din Frankfurt ar putea deveni primul din Europa care implementează tehnologie de recunoaștere facială pentru pasageri

Aeroportul din Frankfurt speră să reducă timpul de așteptare la coadă, devenind primul din Europa care va deschide check-in-ul biometric pentru toți pasagerii, scrie Euronews citat de g4media.ro.

A sta la coadă pentru a se înregistra și a se îmbarca într-un zbor este o experiență notorie și plictisitoare. Însă un aeroport din Germania dorește să accelereze semnificativ procesul pentru pasageri. Aeroportul din Frankfurt anunță că va începe să ofere servicii de check-in biometric pentru toți călătorii în următoarele câteva luni.

Acesta oferă deja sistemul de recunoaștere facială pentru pasagerii care călătoresc cu Lufthansa și cu rutele afiliate Star Alliance (inclusiv United, Air China și Air India).

Iată cum funcționează sistemul și cum ar putea schimba experiența ta în aeroport.

Aeroportul din Frankfurt oferă check-in cu recunoaștere facială tuturor pasagerilor

Aeroportul din Frankfurt speră să reducă timpii de așteptare la coadă, devenind primul din Europa care deschide check-in-ul biometric pentru toți pasagerii.

Operatorul aeroportuar Fraport a declarat că tehnologia care permite economisirea timpului va fi disponibilă pentru călătorii tuturor companiilor aeriene care se înregistrează în prealabil pentru aceasta.

Cum funcționează check-in-ul biometric?

În loc să stați la coadă la un ghișeu pentru a vi se verifica actele de identitate și documentele, fața dumneavoastră devine cartea de îmbarcare.

Pasagerii se pot înregistra în siguranță în avans pe dispozitivul lor mobil prin intermediul aplicației biometrice Star Alliance sau direct la chioșcul de check-in cu pașapoartele lor cu suport biometric. Întregul proces de înregistrare durează doar câteva secunde.

Apoi li se va scana fața în timp ce trec prin punctele de control, în loc să fie nevoiți să prezinte documentele.

Sistemul, denumit „Smart Path”, este deja utilizat de peste 12.000 de călători la porțile de check-in și de plecare ale aeroportului.

„Obiectivul nostru este de a dota cel puțin 50% din toate aparatele de check-in, precum și din cele de control al cărților de îmbarcare și de la porțile de plecare cu această tehnologie revoluționară în următoarele câteva luni”, a declarat Pierre Dominique Prümm, membru al consiliului executiv al Fraport responsabil pentru infrastructură.

Pasagerii Star Alliance care dețin carduri Miles & More își pot salva permanent datele biometrice, în timp ce ceilalți pasageri se vor înregistra folosind documentele de identitate doar pentru zborurile rezervate.

Toate informațiile personale vor fi șterse la trei ore după ora de plecare a zborului, a declarat Sita, compania care furnizează tehnologia.

„Știm din cercetările noastre că, acolo unde sunt introduse date biometrice, peste 75% dintre pasageri le vor folosi cu plăcere”, a declarat directorul general al Sita, David Lavorel.

Metodele convenționale de check-in vor rămâne și ele disponibile, a confirmat aeroportul.

Tehnologia biometrică este, de asemenea, implementată și în alte câteva aeroporturi importante din Germania, printre care Hamburg și Munchen, dar numai pentru pasagerii Lufthansa și Star Alliance.

Vine primăvara, oamenii dau foc la gunoaie! Zeci de incendii în țară, în ultimele 24 de ore. Pompierii, în alertă

Peste 110 ha de teren au fost compromise de incendiile de vegetație în ultimele 24 de ore.

În ultimele 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în 30 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație uscată. În total focul a compromis peste 110 ha de teren din raioanele Ialoveni, Soroca, Șoldănești, Cahul, Călărași, Căușeni, Edineț, Ungheni, Cimișlia, Telenești, Sângerei, Fălești, Rîșcani, Ștefan-Vodă, Orhei, dar și UTA Găgăuzia.

Un incendiu de vegetație a fost înregistrat în seara zile de 22 februarie 2024 la periferia localității Pașcani, raionul Criuleni. Apelul de la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 19:05. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori și pompieri. Aceștia, au reușit lichidarea focarelor de ardere la ora 20:16. În urma incendiului focul a afectat 4 ha de vegetație uscată. Tot de intervenția pompierilor a fost nevoie în localitatea Cobîlea, raionul Șoldănești. Aici, focul a afectat 30 ha de vegetație uscată. Mai mult, în seara zilei de ieri, salvatorii au lichidat un incendiu de vegetație în satul Pompa, raionul Fălești, care a cuprins o suprafață de teren de 10 ha.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat oamenii să nu aprindă vegetația uscată, gunoiul menajer și stufărișul. În condiții de temperaturi ridicate, necaracteristice pentru sezonul rece, umiditate redusă și vânt, orice scânteie poate provoca incendii de proporții. Totodată, oamenii sunt rugați să nu arunce chibrituri, țigări sau alte obiecte aprinse pe suprafețe de iarbă uscată, în preajma spațiilor forestiere și terenurilor agricole. Mai mult, populația este rugată să nu fie indiferentă atunci când observă focare de ardere, dar să apeleze prompt Serviciul 112 și să încerce să acționeze la stingerea acestor focare cu utilaje de primă intervenție.

Potrivit datelor statistice ale IGSU, în perioada 01 ianuarie-19 februarie 2024 au fost înregistrate 121 de intervenții ale pompierilor la lichidarea focarelor de vegetație uscată, în urma cărora au fost compromise 138 ha de teren.

Încheie frumos luna februarie!  Unica.md și ITicket v-a pregătit o listă cu recomandări pentru ultimul weekend din februarie

Încheie luna februarie în stil mare, descoperă selecția de evenimente deosebite care te vor încânta și te vor inspira în ultimul weekend de februarie.

iTicket și unica.md ți-a pregătit o listă de evenimente.

ANDRO la Chișinău 

Descoperă magia serii de pe 23 februarie la clubul EROS, unde Andro, tânărul poet și romantic incontestabil, va încânta publicul cu un concert live memorabil. Fii martorul unei serate pline de emoție și pasiune, în timp ce Andro va interpreta cele mai cunoscute piese ale sale, inclusiv X.O, Мадам, Болен твоей улыбкой, Инопланетянин și multe altele!

Indiferent dacă vii cu jumătatea sau singur, nu rata șansa de a face cunoștință și de a te bucura de muzică într-un cadru prietenos și vibrant. Ia parte la acest eveniment special și lasă-te purtat de ritmul și versurile lui Andro într-o seară care promite să fie memorabilă!

Când? 23 februarie 2024, ora: 22:00
Unde? Eros Club

Bilete: aici

Premiera ,,Făt-Frumos: Renașterea”

Pregătește-te pentru o călătorie fantastică în lumea basmelor, unde vei fi captivat de povestea lui Făt-Frumos și de lupta lui pentru a deveni eroul pe care lumea îl așteaptă. Spectacolul este o rețetă perfectă pentru a scăpa de monotonia zilnică și a te bucura de magia teatrului într-un mod inedit și plin de surprize.

Nu lăsa întrebările să-ți frământe mintea și nu mai aștepta să devii eroul propriilor tale aventuri. Vino la „Făt-Frumos: Renașterea” și lasă-te purtat într-o lume fascinantă, unde vei râde, vei plânge și vei simți cu adevărat magia poveștilor!


Când? 24 februarie 2024, ora: 15:00
Unde? Teatrul „Luceafărul”

Bilete: aici 

Greierașul Argintiu 

Bucură-te de o seară magică la Premiera spectacolului „Greierașul Argintiu”, inspirat din fabula clasică „Greierele și Furnica” de Jean de La Fontaine, într-o interpretare spectaculoasă oferită de Teatrul Popular!

Într-o distribuție de excepție, vei întâlni personaje captivante, precum Corbul Caramel, Greierașul Argintiu, Coțofana Guia și multe altele, interpretate de actori talentați, ve-ți fi purtați într-o lume plină de umor și învățăminte.

Nu uita că cei mici până la 3 ani beneficiază de intrare gratuită, așa că adu-ți întreaga familie și bucurați-vă împreună de această experiență teatrală memorabilă!

Când? 24 februarie 2024, ora: 15:00
Unde? Cinematograful „Odeon” 

Bilete: aici

Cină de DRAGOBETE la BERD’S Arome Locale Restaurant

Cu inimile unite într-un dans al sentimentelor, BERD’S vă invită să vă pierdeți într-o poveste de iubire la Cina Dragostei. 

De la momentul în care vă așezați la masă, lumina caldă a lumânărilor va amplifica privirile tandre, iar muzica live interpretată de Felici Dunaf va însoți zâmbetele și cuvintele dulci, transformând fiecare moment într-o melodie a inimilor unite.

Bucatele alese cu grijă devin capitole în povestea voastră de iubire, iar vinurile fine completează fiecare moment dintre voi, adăugând nuanțe subtile unei experiențe în care fiecare privire, fiecare atingere devin amintiri de neuitat.Nu ratați această oportunitate unică de a vă reînnoi legătura și de a sărbători iubirea într-un mod cu adevărat special.

Când? 24 februarie 2024, ora: 19:00
Unde? BERD’S Restaurant Arome Locale 

Bilete: aici 

Gogoașa – Spectacol interactiv de animație pentru copii

Descoperă bucuria și magia spectacolului „Gogoașa” cu Teatrul Planeta Clounella. Într-un cadru distractiv, interactiv și educativ, vei fi captivat de energia și talentul artiștilor într-un spectacol jucat live.

Adăugați un strop de distracție și voie bună în ziua dumneavoastră și a copilului dumneavoastră! Dansuri, cântece și multă interacțiune vor face din această experiență un moment de neuitat pentru toată familia. De asemenea, veți avea parte de conținut educativ, astfel încât copiii să se bucure de învățare într-un mod captivant.

Când? 25 februarie 2024, ora: 11:00
Unde? Cinematograful „Odeon”

Bilete: aici

Coco Chanel 

Spectacolul „Coco Chanel – Oglinzi” este realizat după cartea lui Edmonde Charles-Roux, de asemenea axat pe interviuri și publicații. De ce „Oglinzi”? Vă invităm să reflectăm împreună.

Un spectacol despre o femeie celebră, o personalitate impunătoare, între pasiuni, tragedii personale și libertatea de expresie artistică.

Nu ratați ocazia de a fi martorii unei povești memorabile despre creativitate, curaj și determinare. Rezervați-vă locurile acum și pregătiți-vă să vă lăsați captivați de farmecul și eleganța spectacolului „Coco Chanel – Oglinzi” la Teatrul Geneza Art.

Când? 25 februarie 2024, ora: 19:00
Unde? Teatrul Geneza Art 

Bilete: aici 

Open that Bottle Night la Castel Mimi

Descoperă rafinamentul și eleganța la Castel Mimi, în cadrul Open That Bottle Night, pe 24 februarie. Degustă vinuri exclusive din Seria Premium The Governor, savurând fiecare moment al serii. Bucură-te de muzică live cu „Space Cable Band” și participă la tombolă pentru șansa de a câștiga un vin de elită. Meniul special include preparate fine, asortate cu vinuri alese cu grijă din colecția The Governor. Rezervă-ți locul acum pentru o seară memorabilă!

Când? 24 februarie 2024, ora: 18:00
Unde? Castel MIMI

Bilete: aici 

PORT DRAGOSTE | Cleopatra Stratan și Edward Sandu 

Dragobetele este sărbătoarea iubirii și a tradițiilor românești, iar PORT MALL îți pregătește o surpriză specială pentru acest moment unic! Pe 24 februarie, ora 13:00, vino la un concert gratuit susținut de Cleopatra Stratan și Edward Sanda!

Cuplul de artiști îți va încânta inima cu un program special de piese romantice, care vor aduce o notă de farmec și căldură în sufletul tău. Vino să sărbătorești Dragobetele într-o atmosferă distinsă, alături de cei dragi, în timp ce te lași purtat de magia muzicii live!

Când? 24 februarie 2024, ora: 13:00
Unde? PORT MALL, str. Mihail Sadoveanu 42\6

Bilete: aici (intrare liberă)

Networking la un pahar de vin, ediția XXVII

Pregătește-te pentru o nouă ediție de Chișinău Afterwork, programată pentru data de 23 Februarie! Indiferent dacă vrei să-ți extinzi afacerea, să faci noi conexiuni sau pur și simplu să petreci o seară într-o atmosferă relaxată și plină de energie pozitivă, acest eveniment este exact ce cauți!

Nu rata șansa de a participa la acest eveniment deosebit și de a face parte dintr-o seară plină de conexiuni și surprize! Rezervă-ți locul acum și vino să te bucuri de o seară memorabilă la Chișinău Afterwork!

Când? 23 februarie 2024, ora: 18:30
Unde? Hugo, str. Eugen DOGA 2a

Bilete: aici 

CHOPIN ȘI PRIETENII 

Descoperă magia muzicii clasice alături de CHOPIN ȘI PRIETENII pe 25 februarie 2024, ora 16:00, în Sala cu Orgă!

Bucurați-vă alături de cei mici de o experiență muzicală educativă și captivantă, care va stimula imaginația și creativitatea lor.

Nu rata șansa de a petrece o după-amiază minunată alături de cei dragi, explorând frumusețea și profunzimea muzicii clasice.

Când? 25 februarie 2024, ora: 16:00
Unde? Sala cu Orgă 

Bilete: aici 

Greierașul și furnica

Descoperă magia și învățătura din fabula clasică „Greierașul și Furnica” la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți, pe 24 februarie 2024, la ora 12:00.

Această interpretare captivantă a poveștii te va purta într-o călătorie plină de înțelepciune și emoție, aducându-ți aminte de valoarea muncii și solidarității. 

Asigură-te că nu ratezi această ocazie unică de a petrece o zi de weekend de neuitat alături de cei dragi, într-un cadru plin de magie și aventură.

Când? 24 februarie 2024, ora: 12:00
Unde? Teatrul Național „Vasile Alecsandri” or. Bălți

Bilete: aici 

Îți mulțumim pentru că ai citit recomandările noastre de evenimente și sperăm că ai găsit ceva care să te inspire pentru weekendul ce vine. Pentru a afla mai multe detalii despre evenimentele prezentate și pentru a cumpăra bilete, vizitează site-ul iTicket.md sau blogul iTicket unde poți afla și mai multe detalii interesante.  

A ademenit-o într-o pădure, a drogat-o, apoi a violat-o! Cum și-a bătut joc un individ de o copilă de 14 ani, după ce i-a dat narcotice

Grație eforturilor procurorilor, la 20 februarie 2024, a fost pronunțată o sentință, prin care un bărbat în vârstă de 39 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru violul unei persoane minore (art.171 alin.(2) lit.b) din Codul penal), stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 5 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Potrivit acuzării înaintate de procurori, inculpatul, la 05 martie 2023, după ce a consumat droguri cu o minoră de 14 ani într-o pădure, în scopul satisfacerii poftei sexuale a întreținut cu aceasta un raport sexual forțat în automobilul său. 

Inițial, printr-o sentință pronunțată la 07 iulie 2023, inculpatul a fost condamnat pentru fapta descrisă la o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 5 ani, cu suspendarea condiționată e executării pedepsei pe o perioadă de probă de 4 ani.

Procurorii nu au fost de acord cu sentința și au contestat-o cu apel, astfel că printr-o decizie pronunțată de Curtea de Apel la 08 noiembrie 2023, s-a decis casarea sentinței și rejudecarea cauzei de către aceeași instanță.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptei imputate.

Azilele de bătrăni japoneze angajează copii mai mici de 3 ani pentru a-i înveseli pe bunicii abandonați de familiile lor
Articolul anterior
Tragica viață amoroasă a lui Matthew Perry. A iubit femei frumoase și celebre, dar nu s-a căsătorit niciodată
Articolul următor