Chișinăul va fi Capitala Mondială a Turismului Vinicol, în 2018!

Republica Moldova va deveni, în 2018, Capitala Mondială a Turismului Vinicol, urmând să gazduiască ediția a III-a a Conferinței Globale a Turismului Vinicol, a anunţat astăzi la o conferinţă de presă directorul general al Agenției Turismului, Stanislav Rusu.

separator

Candidatura R.Moldova a fost selectată în luna august de Organizația Mondială a Turismului pe lângă ONU, la această poziţie înaintându-şi candidaturile Spania și Africa de Sud.

„Decizia găzduirii acestui eveniment este considerată cu certitudine o victorie pentru imaginea țării noastre ca destinație turistică, care va rezulta cu  poziționarea Republica Moldova în top-ul mondial al destinațiilor turistice vinicole”, a declarat Stanislav Rusu.

Oficialul a spus că la eveniment sunt așteptaţi aproximativ 250-300 de participanți profesioniști din peste 70 de țări ale lumii. Cheltuielile de transport și cazare vor fi suportate de participanți. R.Moldova va suporta doar cheltuieli interne, de organizare.

Prima ediție  a acestei conferințe a avut loc în 2016 în Georgia, Regiunea Cahetia, a doua ediție, din anul curent, va fi în Argentina, reg. Mendoza, iar a treia ediție, din anul viitor, se va desfășura în Republica Moldova.

De asemenea, în cadrul Conferinței de presă a avut loc lansarea oficială a primului spot video publicitar al turismului vinicol sub genericul: “Let’s rise a glass of wine in Moldova”.

https://youtu.be/9-2EipGk4m8

sursa

Emoții mari! Un bebeluș din Moldova a fost încreștinat cu 150 de nași de botez
Articolul anterior
Caz șocant. Un minor de 15 ani, dintr-un gimnaziu din Capitală, a fost abuzat sexual de un om de afaceri. Directorul instituției ar fi ,,aranjat” totul
Articolul următor
Alte articole interesante