Cleopatra Stratan a vorbit despre anii copilăriei: De ce a fost nevoită să schimbe mai multe școli

Cleopatra Stratan a vorbit deschis despre anii copiăriei, de care își amintește cu drag și dor.

Cleopatra Stratan, la estrella que saltó a la fama cuando tenía 4 años -  CHIC Magazine

Marea parte din copilăria ei a petrecut-o la țară cu bunicii. Artista obișnuia să îi ajute la treabă și totodată să învețe să facă numeroase lucruri, inclusiv munca la câmp. Soția lui Edward Sanda nu s-a sfiit să recunoscă aceste lucruri și nu a ocolit să vorbească nici despre anii în care era elevă și a schimbat mai multe școli.

Cleopatra Stratan a fost un elev silitor, care învăța foarte mult, iar părinții ei stătea fără griji. Nu trebuia să o verifice seara la teme, știind cât este de conștinciioasă. Partea mai puțin plăcută dezvăluită de artistă este că a trebuie să schimbe mai multe școli. Nu, nu fiindcă avea probleme sau că lucrurile nu mergeau bine, ci din cauza locuinței. Îi era greu să își facă noi colegi, fiind timidă de fire, însă apoi s-a obișnuit cu astfel de tranziții și se integra foarte repede.

‘Am avut 12 ani de școală foarte diferiți și dinamici pentru că am schimbat multe școli din cauza locuinței, dar m-am adaptat repede cu fiecare colectiv de colegi și profesori și am avut norocul ca fiecare dintre ei să fie înțelegători și prietenoși. Nu am fost niciodată o fire rebelă, am fost mai timidă de fire, dar foarte prietenoasă și deschisă în același timp.

Kiss FM - Cleopatra Stratan l-a găsit pe Ghiță. Iubitul artistei este un  cunoscut cântăreț român!

Părinții mei nu au fost exigenți niciodată cu mine, iar la școală învățam bine așa că nu era nevoie să mă controleze, pentru că știau că sunt responsabilă. Ce-i drept, temele le făceam cu mama în clasele primare, dar de la gimnaziu m-am descurcat singurică. Oricum erau ambii la dispoziția mea când aveam neclarități în privința telemelor.’, a declarat Cleopatra Stratan pentru Unica.ro.

Cleopatra Stratan și-a petrecut copilăria la bunici

Cleopatra Stratan nu s-a oprit aici cu poveștile din copilărie. Artista a continuat și a mărturisit că o mare parte din copilărie a petrecut-o la bunicii din partea mamei. Îi plăcea foarte mult să stea la țară și să facă numeroase activități gospodărești, astfel că în fiecare vacanță de la școală era la ei. Se bucura de momentele alături de bunici, iar acum își amintește cu drag de tot ceea ce a trăit alături de ei.

‘Cea mai mare parte a copilăriei mele am petrecut-o la țară, la bunicii mei din partea mamei. Stăteam toată vara și vacanțele de iarnă acolo, împreună cu verișoara mea. Am învățat atâtea lucruri să fac la bunici: de la treburile casnice și gospodăreșți, până la orice ține de gătit și lucrul de câmp. Sigur că în cea mai mare parte a timpului ne jucam cu copiii din vecini, dar când am mai crescut, vacanțele de vară la bunici erau mai mult pentru a-i ajuta la treburi.’, a mai spus Cleopatra Stratan.

Cleopatra Stratan a moștenit pasiunea pentru bucătărie de la mama și bunica ei

Cleopatra Stratan a învățat toate treburile pe care le poate face o femeie într-o gospodărie la țară, însă nu doar atât. Tot de la bunica ei a învățat și să brodeze și a ‘câștigat’ pasiunea pentru citit. Mai mult decât atât, nu poate să nu precizeze faptul că este pasionată de a găti și de a prepara deserturi în special, astfel că tot datorită bunicii ei se datorează acest lucru, însă și mama ei a contribuit la a o învăța.

‘Au fost cele mai frumoase perioade din copilăria mea și datorită bunicilor mei am cele mai frumoase amintiri. De mică am adorat să mă joc cu păpușile și să mă uit la desene animate, însă pe măsură ce am crescut mi-a plăcut mult să brodez și să citesc. Am avut parte de tot ce mi-am dorit să fac și sunt foarte recunoscătoare pentru asta. (…) Da, știu să gătesc și chiar îmi place, mai ales deserturile. Am moștenit pasiunea pentru bucătărie de la mama și bunica mea. De la ele am învățat tot ce știu.’, a concluzionat Cleopatra Stratan pentru sursa menționată.

Episcopul Marchel, obligat de instanță să plătească prejudicii morale de 20.000 de lei 

Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, cu numele laic Nicolae Mihăescu, ierarh al Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove, structură bisericească subordonată Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse, a fost obligat de Judecătoria Chișinău, sediul Centru, să achite prejudicii morale în folosul a doi membri ai comunității LGBTQI+ pentru instigare la discriminare pe criteriul orientării sexuale, scrie stiripesurse.md.

Centrul de Informaţii GENDERDOC-M anunță că ierarhul va trebui să achite câte 10.000 de lei fiecărui reclamant după ce acum doi ani el a făcut declarații homofobe înainte de Marșul Pride din 2022. Mai exact, pe 12 iunie 2022, episcopul Marchel a publicat o înregistrare pe YouTube cu o adresare către creștini (n.r. – ulterior, adresarea a fost  ștearsă).

În această adresare, Marchel a spus că „sodomiții vor să petreacă parada rușinii în municipiul nostru”, vorbind despre orașul Bălți. După un discurs homofob, Marchel a îndemnat bălțenii să vină la Catedrala din Bălți „pentru a petrece drumul crucii și ca să respingem, să ținem piept acestei invazii fără de rușine, care se vrea defilată prin centrul orașului nostru”.

El a numit membrii comunității LGBTQI+ „sodomiți”, „rătăciți”, „păcătoși” etc. Pe 3 noiembrie aceluiași an, a avut loc ședința Consiliului pentru asigurarea egalității, în care Centrul GDM a depus o plângere împotriva lui Marchel.

La ședință, episcopul a prelungit discursul de ură, iar administratoarea Centrului GDM, Angelica Frolov, a părăsit ședința în semn de protest. Ca urmare, doi membri ai comunității l-au acționat pe Marchel în judecată pentru instigare la discriminare pe criteriul orientării sexuale.

În iunie 2024, instanța a hotărât ca Marchel să achite prejudiciul moral și să compenseze cheltuielile de judecată. În total, acesta va trebui să scoată din buzunar peste 20.500 de lei.

Cunoscut pentru părerile sale radicale despre străini, alte confesiuni religioase și femei, Marchel este și unul dintre cei mai influenți ierarhi din Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove.

Episcopul Marchel este un militant cunoscut împotriva Mitropoliei Basarabiei, subordonată canonic Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse. De asemenea, el insistă că nu vorbește limba română, ci „moldovenească”, perpetuând astfel teza sovietică conform căreia moldovenii și românii nu sunt același popor.

Numele episcopului este asociat cu o serie de campanii politice în Moldova, adesea legate de așa-numitele „valori ale familiei”.

O nouă tragedie pe terenul de fotbal. Un bărbat a fost strivit de o poartă pe un stadion din Telenești

Un bărbat a murit, după ce i-ar fi căzut în cap o poartă de fotbal. Tragedia a avut loc ieri-seara, în jurul orei 19:40, pe stadionul din localitatea Ciulucani, din raionul Telenești, susțin sursele PulsMedia.MD din teritoriu, scrie pulsmedia.md.

Potrivit datelor preliminare, victima s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 38 de ani. Dânsul juca un meci de fotbal cu alți consăteni, când în cap i-a căzut poarta de fotbal de pe teren.

În urma traumatismelor grave, bărbatul a murit pe loc până la venirea ambulanței, iar medicii din nefericire au putut doar să constate decesul.

Oamenii legii au inițiat o anchetă în acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Ministerul Educației vrea să interzică telefoanele mobile în şcoli

Ministerul Educației și Cercetării urmează să stabilească în septembrie anumite reguli privind utilizarea telefoanelor mobile în școli. Decizia a fost anunțată de ministrul Dan Perciun şi a fost luată după ce majoritatea respondenților unui chestionar au pledat în favoarea unei astfel de reglementări, scrie stiripesurse.md.

„Noi am avut o discuție de lucru, săptămâna trecută, cu mai mulți directori de școli și vom prezenta o statistică în sensul în care avem destul de multe școli care fac asta de sine stătător. Se fac în diferite moduri, sunt provocări cu care ne confruntăm avem, dar avem o practică națională. Mai ales că la nivel internațional devin tot mai răspândite astfel de reglementări”, a menționat ministrul Educației.

Dan Perciun a precizat că aproape 13.000 de persoane au răspuns la întrebările din chestionarul inițiat de Ministerul Educației, iar aproximativ 78 la sută dintre acestea consideră că trebuie reglementată utilizarea telefoanelor mobile în școli.

De asemenea, din cei care consideră că trebuie să existe reguli, 48 la sută susțin că elevilor trebuie să le fie permis să aibă telefoane în instituțiile de învățământ, dar acestea să fie păstrate în boxe sau cutii, iar 30 la sută consideră că ar trebui interzis sau limitat accesul acestora cu telefoane mobile.

„Încă se consideră căsătorit”. Prin ce trece John Travolta la aproape 3 ani de la moartea soției
Articolul anterior
Nu-i bărbatul perfect! Lucrul pe care Cristiano Ronaldo nu îl poate face, dezvăluit de Georgina
Articolul următor