Cleopatra Stratan a vorbit despre anii copilăriei: De ce a fost nevoită să schimbe mai multe școli

Cleopatra Stratan a vorbit deschis despre anii copiăriei, de care își amintește cu drag și dor.

Cleopatra Stratan, la estrella que saltó a la fama cuando tenía 4 años -  CHIC Magazine

Marea parte din copilăria ei a petrecut-o la țară cu bunicii. Artista obișnuia să îi ajute la treabă și totodată să învețe să facă numeroase lucruri, inclusiv munca la câmp. Soția lui Edward Sanda nu s-a sfiit să recunoscă aceste lucruri și nu a ocolit să vorbească nici despre anii în care era elevă și a schimbat mai multe școli.

Cleopatra Stratan a fost un elev silitor, care învăța foarte mult, iar părinții ei stătea fără griji. Nu trebuia să o verifice seara la teme, știind cât este de conștinciioasă. Partea mai puțin plăcută dezvăluită de artistă este că a trebuie să schimbe mai multe școli. Nu, nu fiindcă avea probleme sau că lucrurile nu mergeau bine, ci din cauza locuinței. Îi era greu să își facă noi colegi, fiind timidă de fire, însă apoi s-a obișnuit cu astfel de tranziții și se integra foarte repede.

‘Am avut 12 ani de școală foarte diferiți și dinamici pentru că am schimbat multe școli din cauza locuinței, dar m-am adaptat repede cu fiecare colectiv de colegi și profesori și am avut norocul ca fiecare dintre ei să fie înțelegători și prietenoși. Nu am fost niciodată o fire rebelă, am fost mai timidă de fire, dar foarte prietenoasă și deschisă în același timp.

Kiss FM - Cleopatra Stratan l-a găsit pe Ghiță. Iubitul artistei este un  cunoscut cântăreț român!

Părinții mei nu au fost exigenți niciodată cu mine, iar la școală învățam bine așa că nu era nevoie să mă controleze, pentru că știau că sunt responsabilă. Ce-i drept, temele le făceam cu mama în clasele primare, dar de la gimnaziu m-am descurcat singurică. Oricum erau ambii la dispoziția mea când aveam neclarități în privința telemelor.’, a declarat Cleopatra Stratan pentru Unica.ro.

Cleopatra Stratan și-a petrecut copilăria la bunici

Cleopatra Stratan nu s-a oprit aici cu poveștile din copilărie. Artista a continuat și a mărturisit că o mare parte din copilărie a petrecut-o la bunicii din partea mamei. Îi plăcea foarte mult să stea la țară și să facă numeroase activități gospodărești, astfel că în fiecare vacanță de la școală era la ei. Se bucura de momentele alături de bunici, iar acum își amintește cu drag de tot ceea ce a trăit alături de ei.

‘Cea mai mare parte a copilăriei mele am petrecut-o la țară, la bunicii mei din partea mamei. Stăteam toată vara și vacanțele de iarnă acolo, împreună cu verișoara mea. Am învățat atâtea lucruri să fac la bunici: de la treburile casnice și gospodăreșți, până la orice ține de gătit și lucrul de câmp. Sigur că în cea mai mare parte a timpului ne jucam cu copiii din vecini, dar când am mai crescut, vacanțele de vară la bunici erau mai mult pentru a-i ajuta la treburi.’, a mai spus Cleopatra Stratan.

Cleopatra Stratan a moștenit pasiunea pentru bucătărie de la mama și bunica ei

Cleopatra Stratan a învățat toate treburile pe care le poate face o femeie într-o gospodărie la țară, însă nu doar atât. Tot de la bunica ei a învățat și să brodeze și a ‘câștigat’ pasiunea pentru citit. Mai mult decât atât, nu poate să nu precizeze faptul că este pasionată de a găti și de a prepara deserturi în special, astfel că tot datorită bunicii ei se datorează acest lucru, însă și mama ei a contribuit la a o învăța.

‘Au fost cele mai frumoase perioade din copilăria mea și datorită bunicilor mei am cele mai frumoase amintiri. De mică am adorat să mă joc cu păpușile și să mă uit la desene animate, însă pe măsură ce am crescut mi-a plăcut mult să brodez și să citesc. Am avut parte de tot ce mi-am dorit să fac și sunt foarte recunoscătoare pentru asta. (…) Da, știu să gătesc și chiar îmi place, mai ales deserturile. Am moștenit pasiunea pentru bucătărie de la mama și bunica mea. De la ele am învățat tot ce știu.’, a concluzionat Cleopatra Stratan pentru sursa menționată.

Mesajul Maiei Sandu de Ziua Profesorului

Președintele Maia Sandu a venit cu mesaj adresat tuturor dascălilor cu ocazia Zilei Profesorului, marcată în data de 5 octombrie, informează unica.md.

”Dragi profesori, la mulți ani! Pe umerii voștri stă, la drept vorbind, viitorul Moldovei – viitorii medici, ingineri, economiști, artiști, brutari, viitorii profesori!

Ca dumneavoastră să puteți crește acest viitor, noi, statul, comunitatea și părinții, trebuie să fim alături de voi în prezent. Să vă oferim venituri pe merit, respectul cuvenit și toată colaborarea necesară pentru a ridica un copil.

doresc să intrați cu dragoste și răbdare în clasă. De dragostea pe care o simt elevii, de disciplina de lucru pe care le-o insuflați și valorile democratice pe care le transmiteți depinde ce fel de generație creștem.

Dragi educatori, învățători, profesori, bibliotecari, directori, psihopedagogi, logopezi, cadre didactice de sprijin, angajați din sistemul educațional din toată Moldova, plecăciunile noastre!”, a scris președintele într-o postare.

Numărul de profesori a scăzut cu 3.000 în ultimii trei ani

Numărul cadrelor didactice care activează în sistemul de învățământ a scăzut în ultimii trei ani cu mai bine de 3.000. În anul de studii 2023-2024, în Moldova activau 45.800 de profesori, dintre care 86% femei și 14% bărbați, asta pe când în 2018-2019 numărul pedagogilor depășea 49.000, scrie safenews.md.

Salariul mediu brut al unui profesor a fost, în anul trecut, de 12.094, ceea ce înseamnă circa 98% față de câștigul mediu pe economie, arată datele Biroului Național de Statistică.

Cei mai mulți pedagogi sunt în învățământul primar și secundar general – circa 57%, urmat de domeniul de educație timpurie – 27,4%, învățământul superior – 8% și cel profesional tehnic – 7,8%.

În instituțiile de învățământ primar și secundar general, cei mai mulți profesori, – 1.600,  predau limba și literatura română, 2.500 – limbile străine, 1.700 – predau matematica, 1.300 – istoria și 1.100– limba și literatura rusă.

Lemne transportate ilegal în microbuze

În zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Leova au fost înregistrate trei cazuri de transport ilegal de lemne, în care cetățeni moldoveni transportau masă lemnoasă fără documente justificative. În total, în trei microbuze se aflau 11 m³ de lemn. Cazurile au avut loc în ultimele 48 de ore, pe direcția localității de frontieră Tochile-Răducani, raionul Leova, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În primul caz vizează doi locuitori ai satului Lozova, raionul Strășeni, cu vârste de 30 și 31 de ani. Aceștia au fost șoferii a două microbuze încărcate cu 6 m³ de masă lemnoasă din ștejar. Tinerii nu au putut prezenta niciun document de proveniență pentru lemnul transportat.

Într-un alt incident, pe traseul dintre localitățile Tomai și Cupcui, o echipă mixtă formată din polițiști de frontieră, reprezentanți ai Serviciului Vânătoresc și Piscicol, precum și cei din Inspectoratul de Protecția Mediului, a oprit un microbuz condus de un locuitor din Hâncești. În vehiculul acestuia erau găsiți 5 m³ de lemn tare despicat, tot fără acte de proveniență.

Conform legislației în vigoare, microbuzele încărcate cu lemne au fost indisponibilizate și transmise Inspectoratului Ecologic Leova și Inspectoratului de Protecția Mediului. Cercetările continuă.

„Încă se consideră căsătorit”. Prin ce trece John Travolta la aproape 3 ani de la moartea soției
Articolul anterior
Nu-i bărbatul perfect! Lucrul pe care Cristiano Ronaldo nu îl poate face, dezvăluit de Georgina
Articolul următor