Cleopatra Stratan a vorbit despre anii copilăriei: De ce a fost nevoită să schimbe mai multe școli

Cleopatra Stratan a vorbit deschis despre anii copiăriei, de care își amintește cu drag și dor.

Cleopatra Stratan, la estrella que saltó a la fama cuando tenía 4 años -  CHIC Magazine

Marea parte din copilăria ei a petrecut-o la țară cu bunicii. Artista obișnuia să îi ajute la treabă și totodată să învețe să facă numeroase lucruri, inclusiv munca la câmp. Soția lui Edward Sanda nu s-a sfiit să recunoscă aceste lucruri și nu a ocolit să vorbească nici despre anii în care era elevă și a schimbat mai multe școli.

Cleopatra Stratan a fost un elev silitor, care învăța foarte mult, iar părinții ei stătea fără griji. Nu trebuia să o verifice seara la teme, știind cât este de conștinciioasă. Partea mai puțin plăcută dezvăluită de artistă este că a trebuie să schimbe mai multe școli. Nu, nu fiindcă avea probleme sau că lucrurile nu mergeau bine, ci din cauza locuinței. Îi era greu să își facă noi colegi, fiind timidă de fire, însă apoi s-a obișnuit cu astfel de tranziții și se integra foarte repede.

‘Am avut 12 ani de școală foarte diferiți și dinamici pentru că am schimbat multe școli din cauza locuinței, dar m-am adaptat repede cu fiecare colectiv de colegi și profesori și am avut norocul ca fiecare dintre ei să fie înțelegători și prietenoși. Nu am fost niciodată o fire rebelă, am fost mai timidă de fire, dar foarte prietenoasă și deschisă în același timp.

Kiss FM - Cleopatra Stratan l-a găsit pe Ghiță. Iubitul artistei este un  cunoscut cântăreț român!

Părinții mei nu au fost exigenți niciodată cu mine, iar la școală învățam bine așa că nu era nevoie să mă controleze, pentru că știau că sunt responsabilă. Ce-i drept, temele le făceam cu mama în clasele primare, dar de la gimnaziu m-am descurcat singurică. Oricum erau ambii la dispoziția mea când aveam neclarități în privința telemelor.’, a declarat Cleopatra Stratan pentru Unica.ro.

Cleopatra Stratan și-a petrecut copilăria la bunici

Cleopatra Stratan nu s-a oprit aici cu poveștile din copilărie. Artista a continuat și a mărturisit că o mare parte din copilărie a petrecut-o la bunicii din partea mamei. Îi plăcea foarte mult să stea la țară și să facă numeroase activități gospodărești, astfel că în fiecare vacanță de la școală era la ei. Se bucura de momentele alături de bunici, iar acum își amintește cu drag de tot ceea ce a trăit alături de ei.

‘Cea mai mare parte a copilăriei mele am petrecut-o la țară, la bunicii mei din partea mamei. Stăteam toată vara și vacanțele de iarnă acolo, împreună cu verișoara mea. Am învățat atâtea lucruri să fac la bunici: de la treburile casnice și gospodăreșți, până la orice ține de gătit și lucrul de câmp. Sigur că în cea mai mare parte a timpului ne jucam cu copiii din vecini, dar când am mai crescut, vacanțele de vară la bunici erau mai mult pentru a-i ajuta la treburi.’, a mai spus Cleopatra Stratan.

Cleopatra Stratan a moștenit pasiunea pentru bucătărie de la mama și bunica ei

Cleopatra Stratan a învățat toate treburile pe care le poate face o femeie într-o gospodărie la țară, însă nu doar atât. Tot de la bunica ei a învățat și să brodeze și a ‘câștigat’ pasiunea pentru citit. Mai mult decât atât, nu poate să nu precizeze faptul că este pasionată de a găti și de a prepara deserturi în special, astfel că tot datorită bunicii ei se datorează acest lucru, însă și mama ei a contribuit la a o învăța.

‘Au fost cele mai frumoase perioade din copilăria mea și datorită bunicilor mei am cele mai frumoase amintiri. De mică am adorat să mă joc cu păpușile și să mă uit la desene animate, însă pe măsură ce am crescut mi-a plăcut mult să brodez și să citesc. Am avut parte de tot ce mi-am dorit să fac și sunt foarte recunoscătoare pentru asta. (…) Da, știu să gătesc și chiar îmi place, mai ales deserturile. Am moștenit pasiunea pentru bucătărie de la mama și bunica mea. De la ele am învățat tot ce știu.’, a concluzionat Cleopatra Stratan pentru sursa menționată.

Un nou șoc pe piața bancară: Acțiunile Deutsche Bank au scăzut puternic vineri

Acțiunile Deutsche Bank au scăzut cu peste 13% vineri dimineață, în urma unei scumpiri puternice a asigurării împotriva riscului neplăţii (CDS), alimentând îngrijorări cu privire la rezistenţa băncilor europene, scrie digi24.ro, citând CNBC.

Российский филиал Deutsche Bank подозревают в причастности к «молдавской  схеме» - NewsMaker

Acțiunile băncii germane au scăzut pentru a treia zi consecutiv și au pierdut acum mai mult de o cincime din valoarea lor în această lună.

Salvarea de urgență a Credit Suisse prin achiziționarea de către UBS ca urmare a prăbușirii Băncii Silicon Valley din SUA a declanșat îngrijorare în rândul investitorilor, amplificată și de deciziile de politică monetară luate de Rezerva Federală a SUA miercuri.

Autoritățile de reglementare elvețiene și globale, dar și băncile centrale au sperat că intermedierea vânzării Credit Suisse către rivalul său va duce la calmarea piețelor, dar investitorii rămân în mod clar sceptici că tranzacția ar fi suficientă pentru a limita problemele din sectorul bancar.

Rivala Deutsche Bank, Commerzbank, ale cărei acţiuni s-au depreciat cu 8,50%, şi Société Générale (-6,72%) înregistrează unele dintre cele mai puternice reculuri în sector.

În acest weekend trecem la ora de vară

Schimbarea orei, pentru a trece la ora de vară 2023, va avea loc în ultimul weekend din luna martie. Pe 26 martie, în noaptea de sâmbătă spre duminică, ceasurile trebuie date cu o oră înainte. Ora 3:00 va deveni ora 4:00.

Ora de vară 2023. Cum schimbăm ceasurile şi când trecem la ora de vară |  Observatornews.ro

Trecerea la ora de vară are loc la câteva zile după echinocțiul de primăvară 2023, de pe 21 martie, care marchează începutul primăverii astronomice.

Din acest moment, ziua începe „să crească” și noaptea să scadă (durata de lumină naturală pe parcursul unei zile) până la solstițul de vară din 21 iunie 2023.

Sistemul orei de vară şi de iarnă presupune o ajustare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară şi toamnă, pentru a beneficia mai bine de lumina naturală.

Introducerea orei de vară a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui și a fost extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură.

Sistemul cu ora de vară – ora de iarnă a fost adoptat de țările europene în secolul trecut, pentru a economisi energie, mai ales în perioada războiului sau a crizelor de pe piața petrolului apărute în anii 1970.

Beneficiile schimbării orei

Potrivit unui studiu realizat de Steve P. Calandrillo de la Universitatea Washing¬ton şi Dustin E. Buehler de la Universitatea din Arkansas, alegerea orei de vară ar conduce la scăderea numărului de accidente rutiere.

„Este mai multă lumină seara, atunci când au loc majoritatea accidentelor fatale, când oamenii vin spre casă după o zi obositoare la birou. Mai mult, rata criminalităţii ar putea scădea pentru că mai mult de jumătate dintre infracţiuni au loc în orele de după lăsarea întunericului, după-amiaza târziu sau seara”, arată rezultatele cercetării.

Alte studii arată că există ramuri economice care pot prospera odată cu trecerea la ora de vară. De exemplu, cei din industria HORECA consideră că o oră în plus de lumină naturală îi face pe oameni să stea mai mult timp pe străzi, cheltuind astfel mai mulţi bani pe diverse activităţi.

Totodată, experții subliniază beneficiile cantităţii mai mari de lumină solară, care contribuie la o bunăstare generală şi la menţinerea sănătăţii, întrucât, după cum bine se ştie, soarele creşte sinteza de vitamina D şi reduce incidenţa „dezordinii afective sezoniere”.

Totuși, trecerea la ora de vară ne poate afecta, dar nu pe termen lung

Persoanele care suferă de anxietate si depresie, precum şi vârstnicii ar putea simţi un disconfort crescut ca urmare a acestei modificări. De asemenea, atunci când se schimbă ora, persoanele care au o sensibilitate mai mare a ceasului biologic pot resimți mai intens modificarea.

Ele pot avea nevoie de o perioadă mai mare de acomodare, până când se obișnuiesc să se trezească zilnic mai devreme cu o oră.

Specialiştii spun că vom avea nevoie de aproximativ o săptămână pentru a ne adapta, deoarece trebuie să ne trezim cu o oră mai devreme decât ne-am obişnuit, iar astfel nivelul de stres poate creşte şi pot apărea dificultăţi de concentrare la serviciu sau la școală.

Efecte negative ale schimbării orei

Acest mecanism al schimbării orei de două ori pe an ar avea însă efecte negative asupra sănătății noastre, potrivit unor noi cercetări. Gisela Helfer, conferențiar senior în fiziologie și metabolism la Universitatea din Bradford, Anglia, explică într-un articol apărut în The Conversation cum ne putem adapta organismul.

În primele câteva zile după schimbarea orei, mulți suferă de simptome diverse precum iritabilitate, insomnie, oboseală în timpul zilei și reducerea funcției imunitare.

Mai îngrijorător este faptul că atacurile de cord, accidentele vasculare cerebrale și accidentele de muncă sunt mai frecvente în primele săptămâni după schimbarea orei.

Un preot din Moscova a bătut o pensionară care vindea flori la câțiva metri distanță

Un pretins sjulitor al bisericii din Moscova a agresat o bătrână, ziua în amiaza mare. Bărbatul agresiv cerea de pomană lângă stația de metrou Marksistskaia, iar pensionara vindea flori la câțiva metri distanță. Presupusul preot a lovit-o pe femeie cu piciorul, în timp ce ținea o icoană în mâini.

Un preot din Moscova a agresat o pensionară: A lovit-o cu piciorul

Canalul Baza relatează că pensionara ar fi decis să-și comercializeze florile puțin mai aproape de locul în care cerșea preotul. Reieșind din imaginile surprinse, „concurentul” nu a apreciat inițiativa femeii, transmite realitatea.md.

Fără să lase icoana din mâini, bărbatul a lovit-o pe bătrână cu piciorul. Cu ochii în lacrimi, femeia a cerut ajutorul trecătorilor.

În cele din urmă, femeia s-a dovedit a fi mai bună la suflet decât preotul, refuzând să cheme ambulanța și poliția.

„Încă se consideră căsătorit”. Prin ce trece John Travolta la aproape 3 ani de la moartea soției
Articolul anterior
Nu-i bărbatul perfect! Lucrul pe care Cristiano Ronaldo nu îl poate face, dezvăluit de Georgina
Articolul următor