Compania care își plătește angajații să nu muncească două luni. „Perioada sabatică dă protecție împotriva epuizării lucrătorilor”

O companie din SUA își plătește angajații cu vechime de cel puțin 10 ani să-și ia o vacanță de două luni, scrie antena3.ro

Stoltz, o companie de marketing din statul american Idaho, le dă și un bonus de 1.000 de dolari angajaților care fac 10 ani de vechime acolo.

În plus, nu este singura companie care face acest lucru. 

„Concediile sabatice nu sunt doar pentru cadre universitare, ci sunt și pentru oameni ca mine care și-au dedicat cariera aceluiași angajator și au câștigat un concediu prelungit.

După cum spune politica de la compania mea, „când rămâi cu noi, noi rămânem lângă tine”. Dar aceste pauze prelungite sunt, de asemenea, o modalitate de a-i menține pe angajați mulțumiți”, povesteşte Crissie Hoskins, o angajată a Stoltz care a beneficiat de cele două luni de concediu plătit. 

„Perioada sabatică oferă o protecție proactivă împotriva epuizării angajaților, un antidot pentru uzură și o protecție împotriva dorinței de a-ți schimba locul de muncă. 

Unii angajatori susțin că oferirea de concedii plătite nu va ajuta la retenția angajaților, dar perioada sabatică m-a făcut mai pasionată de munca mea – și de locul meu de muncă”, mai povesteşte femeia, potrivit businessinsider.com.

Psihologii sunt de părere că angajaţii care se bucură de aceste beneficii de la locul de muncă se simt mult mai bine şi se reîntorc cu bucurie la job.

„Cei care și-au luat concedii sabatice au experimentat o scădere a stresului și o creștere a resurselor psihologice și a bunăstării generale.

(…) acele schimbări pozitive s-au menținut adesea mult timp după ce oamenii s-au întors la muncă”, precizează psihologul organizațional și autorul David Burkus, într-un articol pentru Harvard Business Review.

În plus, experții spun că aceste concedii sabatice sunt benefice și pentru companie.

Concurenta Rusiei la ,,Miss Univers” refuză să se întoarcă în țara natală după finalizarea concursului. Tânăra a decis să rămână în SUA și se ascunde

Rusoaica Anna Linnikova, concurenta Rusiei la „Miss Univers”, se ascunde în SUA după finalizarea concursului. Modelul refuză să se întoarcă în Rusia și nici nu vrea să spună unde se află exact în acest moment.

Неужели я не могу»: «мисс Россия» Анна Линникова заявила о жизни в США -  Экспресс газета

Anna Linnikova nu a intrat în top 16 și a refuzat să se întoarcă acasă după concurs. Rusoaica se ascunde în Statele Unite și se teme de amenințările care îi sunt trimise.

Linnikova, care a încercat să se împrietenească cu reprezentanta Ucrainei, Victoria Apanasenko, călătorește acum.

,,Acum călătoresc prin America și din motive de siguranță, încă o dată, nu-mi dezvălui coordonatele exacte”, a declarat rusoaica într-un interviu acordat presei ruse.

Tânăra continuă să viseze la o carieră de model.

Модель Анна Линникова рассказала о травле после конкурса "Мисс Вселенная"

Concursul din acest an a fost câștigat de reprezentanta SUA, R’Bonnie Gabrielle.

Un muncitor francez a câștigat 17 milioane de euro la loto, după o greșeală care i-a schimbat total destinul

A vrut să joace la loto pe vineri, 13, dar din greșeală a bifat căsuța pentru sâmbătă. Nu a bănuit nicio clipă că dintr-o eroare avea să i se schimbe viața total.

Un muncitor din Franța a câștigat 17 milioane de euro, crezând că joacă pentru tragerea de vineri, 13 ianuarie, doar că a bifat data de sâmbătă. Iar combinația de numere s-a dovedit a fi cea potrivită, potrivit unui comunicat de presă al FDJ publicat joi.

I s-a prezis un câștig mare în urmă cu 20 de ani

Când și-a verificat biletul, omul era convins că a jucat cu o zi înainte și deci a pierdut. Doar că exact înainte de a merge dezamăgit la culcare a primit o notificare de la FDJ care îi dădea fericita veste. „În ziua aceea, trebuie să fi avut o stea norocoasă deasupra capului meu”, a declarat bărbatul când i-a fost înmânat premiul.

Și-a trezit soția și i-a spus că a câștigat 17 milioane de euro și au început să facă planuri pentru noua lor viață până în zori. „Este începutul unui nou început”, a mai spus el.

Milionarul își propune acum să-și părăsească slujba de muncitor pentru a-și înființa propria afacere, a cumpăra o casă în nordul Franței, a călători mai mult cu familia, dar mai ales… pentru a consuma produse de mai bună calitate. „În loc să-mi cumpăr carnea din supermarketuri, acum voi merge la măcelar”, a spus el.

Cu banii în sfârșit în buzunar, bărbatul se poate apuca să cumpere cadoul promis soției sale. „Când am întrebat-o ce o va face cea mai fericită, nu a ezitat nicio secundă: un grătar electric”, a spus norocosul milionar.

Jucătorul norocos a mai povestit că un prieten al familiei i-a prezis că într-o zi va câștiga o sumă mare de bani la loterie. Se întâmpla în urmă cu aproximativ douăzeci de ani. „Pe atunci, nu credeam deloc în darurile lui, dar acum, cu atât mai mult”, a mărturisit el, amuzat.

sursa

Rusia nu mai emite cetățenilor pașapoarte biometrice, pentru călătorii în străinătate. ,,Sunt prea multe cereri”

Federația Rusă a încetat temporar să accepte cereri pentru pașapoarte străine biometrice. Anunțul a fost făcut joi, de către portalul oficial al serviciilor guvernamentale din Rusia, Gosuslugi. Suspendarea s-ar datora unui număr mare de cereri. 

„Din 2 februarie, acceptarea cererilor de eliberare a pașapoartelor internaționale de tip nou cu suport electronic de stocare a fost temporar suspendată. Dacă deja ați solicitat un nou pașaport prin portalul serviciilor de stat, așteptați răspunsul departamentului și acționați conform instrucțiunilor primite”, se arată în mesajul instituției.

Persoanele care au solicitat un nou pașaport prin intermediul altor servicii decât Gosuslugi sunt îndemnați să contacteze departamentul de migrație de la locul unde a fost depusă cererea.

Goznak, compania care produce pașapoarte rusești, a anunțat că suspendarea se datorează unui „volum crescut de cereri de pașapoarte internaționale”, care a provocat o creștere semnificativă a cererii de microcipuri necesare producerii pașapoartelor biometrice.

Compania a mai menționat că speră că rata obișnuită de producție și personalizare a pașapoartelor va fi restabilită în termen de o lună.

La începutul săptămânii, Ministerul rus de Interne a raportat că a eliberat în 2022 un număr record de pașapoarte.

Un nou ajutor pentru Moldova! Țara noastră va primi 27 mln de dolari din partea FMI
Articolul anterior
Omicron bântuie în Moldova! A fost confirmată la 16 persoane
Articolul următor