Construcţie cu scandal pe o stradă din Capitală. Primăria nu a dat autorizaţie pentru construcţia blocului cu 11 etaje

Direcţia Arhitectură, Urbanism şi Relaţii Funciare a Capitalei nu a eliberat nicio autorizaţie pentru construcţia blocului de 11 etaje de pe strada Eugen Coca din sectorul Buiucani.

Construcţie cu scandal: Primăria nu dă autorizaţie unui bloc cu 11 etaje

Informaţia se regăseşte într-un răspuns expediat redacţiei Publika TV de către şefa Direcţiei, Svetlana Dogotaru.

În nota informativă se menţionează că, în noiembrie 2017, agentul economic a depus o cerere la Direcţia Arhitectură prin care a solicitat eliberarea autorizaţiei de construcţie pentru construcţia blocului. 

Ulterior, arhitectul şef de atunci a avizat proiectul şi l-a transmis spre examinare viceprimarului responsabil de acest domeniu şi secretarului general al Consiliului Municipal Chişinău. 

În aceeaşi zi, proiectul autorizaţiei de construcţie a fost restituit Direcţiei Arhitectură, pentru că actele puteau fi eliberate doar după aprobarea Planului Urbanistic Zonal de către CMC.

Autorităţile municipale au informat compania printr-o scrisoare expediată abia în decembrie 2017. Ulterior, agentul economic s-a adresat în instanţă, invocând că nu a primit răspuns în termenul legal şi a solicitat eliberarea tacită a autorizaţiei. 

Judecătoria Chişinău cu sediul la Buiucani i-a dat câştig de cauză, iar în perioada 2017-2019 au fost emise mai multe hotărâri judecătoreşti în baza acestei decizii.

Ulterior, în 2018, Primăria Capitalei a dispus stoparea necondiţionată a lucrărilor de construcţie, care ar fi fost demarate în lipsa actului permisiv. În prezent, instanţele examinează mai multe litigii între compania de construcţii şi autorităţile municipale.

Miercuri urma să aibă loc o şedinţă de judecată în acest caz, însă aceasta a fost amânată, la solicitarea companiei de construcţii. Nu a avut loc nici şedinţa de marţi, privind legalitatea eliberării tacite a autorizaţiei de construcţie pentru blocul cu 11 etaje.

Anterior, administratorul firmei a spus că are toate actele în regulă. Totuşi, locatarii din preajmă sunt îngrijoraţi că instanţa ar putea obliga Primăria să ofere companiei de construcţie dreptul de a construi blocul, situat la doar câţiva metri de casele lor.

Raport OMS: Noile tulpini ale coronavirusului se răspândesc cu o viteză alarmantă
Articolul anterior
Atenție, șoferi! Circulație sistată pe șase drumuri din țară, din cauza ninsorii
Articolul următor
Alte articole interesante