Copilul de 8 ani dat dispărut, a fost găsit după șase zile

Deznodământ tragic în cazul copilului dispărut din Pecineaga, județul Constanța. Copilul a ieșit la joacă cu rolele și nu s-a mai întors acasă, iar timp de 6 zile sute de militari l-au căutat peste tot.

separator
A doua zi au fost găsite abandonate pe câmp, rolele pe care le avea în picioare, pe un drum ce ducea către mai multe bazine pline cu apă cu dejecții. Polițiștii au adiat martori și au verificat mașinile care au trecut prin zonă, surprinse de camerele de luat vederi, dar nu au găsit nici o urmă a copilului dispărut.

Camerele de supraveghere montate pe câmpul unde au fost găsite rolele copilului, arătau umbra unui corp care ar fi dispărut într-unul dintre bazinele cu dejecții de la marginea localității în care s-au desfășurat căutările în ultimele zile.

Trupul neînsuflețit al copilului a fost transportat la morga spitalului municipal Mangalia în vederea efectuării necropsiei pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului. Pe corpul lui n-au fost observate leziuni sau alte urme de violențe.

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au finalizat, joi, 7 noiembrie, golirea bazinelor din zonele fermelor de porci din Pecineaga, după care le-au luat la pas. Trupul micuțului a fost găsit în această dimineață în primul bazin, de scafandrii voluntari care au sărit în ajutorul ISU, pentru că pompierii nu aveau costume de protecție necesare.

Copilul a dispărut sâmbătă și a fost căutat timp de șase zile. „Vă confirm faptul că a fost găsit un trup neînsuflețit, în primul bazin. Urmează procedura de identificare”, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea.

Dacă, în urma necropsiei, se va stabili că băiețelul a murit înecat, cel mai probabil pe numele proprietarului fermei, care are în grijă și bazinele respective, va fi cercetat penal pentru ucidere din culpă, au declarat, pentru Libertatea, surse din rândul anchetatorilor. Anul trecut, același individ fusese amendat de Primărie pentru că nu a pus panouri și nu a îngrădit zona bazinelor.

Volodimir Zelenski, desemnat ”Personalitatea anului” de Financial Times: ”Sunt mai mult responsabil decât curajos. Urăsc să dezamăgesc oamenii”

Volodimir Zelenski a fost desemnat „Personalitatea anului” de Financial Times. Președintele ucrainean a spus că este „mai mult responsabil decât curajos”, adăugând că urăște „să dezamăgească oamenii”, scrie adevarul.ro.

Financial Times l-a comparat pe Zelenski cu „Churchill al epocii rețelelor de socializare”.

„Sunt mai mult responsabil decât curajos… Pur și simplu urăsc să dezamăgesc oamenii”, a afirmat Volodimir Zelenski.

De ce îi este cel mai dor de când a început războiul

Într-un interviu acordat publicației care l-a desemnat „Personalitatea anului”, președintele ucrainean a spus că, după nouă luni în luptă cu Rusia, îi este dor să meargă la pescuit cu fiul său, notează The Guardian.

„Vreau doar să prind un crap în râul Nipro”, a spus Zelenski, în acest context.

Explozii pe două aerodromuri militare rusești. Sunt trei morți și două bombardiere Tupolev avariate

Luni dimineața, 5 decembrie, o dronă s-a prăbușit pe pista aerodromului Engels-1, din regiunea rusească Saratov, provocând o explozie care a distrus două bombardiere Tu-95. De asemenea, în apropiere de Ryazan, un camion cu combustibil a sărit în aer, ucigând trei oameni, potrivit publicației independente ruse Meduza.

Canalul de Telegram Sirena notează că locuitorii din Engels și Saratov au auzit o explozie puternică la aproximativ ora 6 dimineața.

Bloggerul de opoziție ucrainean Anatolii Șarii, care are o poziție publică pro-rusă, precum și consilierul șefului Ministerului de Interne ucrainean, Anton Gerașcenko, au publicat videoclipuri care ar arăta atacul asupra aerodromului din Engels.

În plus, agenția de propagandă a Federației Ruse RIA Novosti relatează că un camion cu combustibil a luat foc pe aerodromul de lângă Ryazan, după ce a avut loc o explozie. În urma incidentului, trei persoane au murit și alte șase au fost rănite, două dintre ele fiind în stare gravă, după cum relatează și Kommersant. „A avut loc o aprindere a unui camion cu combustibil, în urma unei explozii. Potrivit informațiilor preliminare, nouă persoane au fost rănite, trei dintre ele au murit”, a precizat reprezentantul serviciilor de urgență. Explozia a avariat și aeronava lângă care se afla cisterna. Ce a provocat explozia nu e clar deocamdată.

Aerodromul Engels este situat la o distanță de 750 km de granița cu Ucraina. De aici, armata rusă lansează atacuri cu drone asupra orașelor ucrainene.

sursa: www.libertatea.ro

Municipalitatea a cheltuit două milioane de lei pentru deplasări

Peste două milioane de lei, atât s-ar fi cheltuit din bugetul municipal pentru deplasările peste hotare ale primarului Ion Ceban și ale angajaților din Primărie, în ultimele nouă luni. Informația a fost oferită de consilierul municipal liberal, Ion Cebanu, care crede că e o sumă enormă, ținând cont de situația din țară, iar banii s-ar fi putut cheltui în ajutorul bătrânilor, de exemplu, scrie TV8.

Jurnaliștii de la TV8 au încercat de câteva luni să obțină un răspuns clar la întrebarea câți bani se cheltuie din bugetul municipal pentru deplasările peste hotare ale lui Ion Ceban. Aceștia au expediat și o solicitare pe data de 15 septembrie.

Deși termenul de răspuns este de 30 de zile lucrătoare, aceștia au primit un răspuns, abia în data de 23 noiembrie. În solicitare am scris clar că avem nevoie de cifre exacte despre prețul pentru transport, cazare sau mâncare. 

„Cheltuielile de deplasare au fost asigurate, în mare parte, din contul părților care au remis invitațiile.”

A fost scris în explicația primăriei. În aceeași zi am mai trimis o solicitare în care am cerut să ni se spună cifra exactă a celeilalte părți, adică, când se călătorește din contul primăriei, despre care nu se spune nimic în răspunsul la solicitarea jurnaliștilor. Dar nu am primit, până acum niciun răspuns. 

Un elev de 7 ani, lovit în drum spre casă. Momentul când își vede mama
Articolul anterior
Un copil de 2 ani a căzut în gol de la etajul unui bloc din Capitală
Articolul următor