Coreea de Nord se confruntă cu foamete în masă

Potrivit autorităților sud-coreene, în unele zone ale țării vecine sunt deja cazuri de deces din cauza lipsei de hrană. Experții cred că Coreea de Nord a atins cel mai rău punct din anii 1990, când foametea combinată cu o criză economică a ucis sute de mii de oameni.

Голод в Северной Корее, КНДР, голод, гуманитарный кризис в Северной Корее

În Coreea de Nord, situația umanitară se deteriorează și, din cauza penuriei cronice de alimente, țara poate ajunge la foamete în masă. Despre acest lucru a relatat postul american de televiziune CNN, după ce a discutat cu experți.

Potrivit lui Lucas Rengifo-Keller, analist la Institutul Peterson pentru Economie Internațională, datele comerciale, imaginile prin satelit, estimările ONU și autoritățile sud-coreene indică faptul că proviziile de alimente din Coreea de Nord au scăzut sub nivelul necesar pentru a satisface nevoile umane minime.

În țară va fi foamete, a spus el, chiar dacă autoritățile nord-coreene împart hrana în mod egal, ceea ce este aproape de neconceput pentru că se acordă prioritate elitelor și armatei.

Autoritățile sud-coreene sunt de acord cu aceste afirmații. În opinia lor, în unele părți ale țării sunt deja cazuri de deces din cauza înfometării.

Cu toate acestea, informații precise despre această problemă sunt dificil de obținut din cauza izolării Coreei de Nord . Diverși experți susțin că Phenianul se învinovățește doar pe sine pentru problemele apărute.

În timpul pandemiei de coronavirus, Coreea de Nord și-a intensificat tendințele izolaționiste și a ridicat un al doilea strat de bariere de-a lungul a 300 de kilometri de granița sa cu China. În plus, autoritățile țării au redus puținul comerț transfrontalier cu Beijingul la care aveau acces.

În 2022, Kim Jong-un a cheltuit resurse prețioase pentru un număr record de teste cu rachete.

Ministrul sud-coreean de externe Park Jin le-a spus reporterilor CNN că singura cale de ieșire a Coreei de Nord din dezastrul alimentar este să se așeze la masa negocierilor și să accepte oferta de ajutor umanitar a Seulului.

O ucraineancă a rămas în Aeroport fără 20 de mii de dolari, pentru că nu le-a declarat. Unde zbura

O pasageră s-a prezentat la cursa „Chișinău-Antalya”, fiind identificat ca cetățeancă ucraineană.

În timpul controlului de specialitate, asupra femei s-au depistat 20000 USD pe care nu i-a declarat.

În fapt, bunurile nedeclarate au fost ridicate, iar investigațiile continuă.

Patru morţi şi circa 30 de răniţi în Odesa, după ce o rachetă rusă a lovit o instituţie de învăţământ

Un atac rusesc cu rachetă, în plină zi, asupra unei instituţii de învăţământ din portul ucrainean Odesa a ucis luni patru persoane şi a rănit 28, au anunţat oficiali locali citaţi de Reuters, transmite News.ro.

Guvernatorul regional Oleh Kiper a informat pe Telegram că patru dintre răniţi sunt în stare gravă şi primesc tratament de urgenţă. El a precizat că printre răniţi se numără doi copii şi o femeie însărcinată.

Imagini postate online arată o clădire istorică din apropierea malului mării care este în flăcări, în timp ce fumul se ridică spre cer. Imaginile, care nu au putut fi verificate imediat, arată, de asemenea, persoane care primesc îngrijiri pe stradă şi mult sânge pe jos.

Purtătorul de cuvânt al marinei ucrainene, Dmyitro Pletenciuk, a precizat că lovitura a fost efectuată cu o rachetă balistică Iskander-M cu focos cluster. Aceste rachete sunt mai greu de interceptat.

Postul public de televiziune Suspilne a declarat că acoperişul clădirii, descrisă ca fiind o academie de drept, a fost aproape distrus. Aceasta a precizat că preşedintele academiei, un fost membru proeminent al parlamentului, Serhii Kivalov, se numără printre răniţi.

Odesa a fost o ţintă frecventă a atacurilor ruseşti cu rachete şi drone, fiind vizată în special infrastructura portuară.

Autoritățile din stânga Nistrului își schimbă viziunile! Pentru al treilea an consecutiv Tiraspolul renunță la parada Victoriei

Pentru al treilea an consecutiv, Tiraspolul renunță la parada Victoriei și la marșul Regimentului Nemuritor, cu ocazia zilei de 9 mai.

Liderul nerecunoscut Vadim Krasnoselski a invocat că regiunea rămîne sub pretinsul „cod galben” de pericol terorist, instituit odată cu începerea războiului din Ucraina. Menționăm că acum cîteva zile și Moscova a anunțat că restrînge manifestațiile de 9 mai. Șapte regiuni și 23 de orașe din Federația Rusă au renunțat la organizarea marșului Regimentului Nemuritor, din cauza riscurilor de proteste și atacuri cu drone, notează moldova1.

Anularea marșului Regimentului Nemuritor nu este singura decizie de securitate luată de autoritățile ruse în contextul Zilei Victoriei. Anul trecut, parada din Piața Roșie a avut loc fără componenta aeriană și cu mai puțină tehnică militară, iar anul acesta există posibilitatea ca parada militară să fie anulată, deși prima repetiție a avut loc.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, refugiat la Chișinău, nu va primi azil politic în Republica Moldova
Articolul anterior
Zece hoți, ruși și ucraineni, au jefuit casele refugiaților din Spania. Poliția a recuperat 1,25 milioane de euro
Articolul următor