Criză de soldați în Rusia. Un blogger militar rus se plânge că aceeași oameni luptă la Zaporojie de nouă luni

Un blogger militar rus spune că forțele ruse din orașul Zaporojie nu au luat o pauză de la a fi pe linia frontului de anul trecut, încă un indiciu că forțele lui Vladimir Putin nu au înlocuitori, potrivit analiștilor militari.

Criză de soldați în Rusia. Aceeași oameni luptă la Zaporojie de 9 luni

Bloggerul a susținut pe Telegram că forțele ruse care au fost mobilizate în septembrie au fost blocate în luptă din octombrie fără nicio vacanță, potrivit unei evaluări a Institutului pentru Studiul Războiului de joi, transmite adevarul.ro.

Bloggerul citat în evaluarea ISW a declarat pe Telegram că a fi pe linia frontului timp de nouă luni a avut un impact semnificativ asupra soldaților. În timp ce unii comandanți ruși au încercat să ofere soldaților o pauză, ulterior s-au confruntat cu represalii din partea ofițerilor de rang superior, a scris bloggerul.

Forțele ruse „nu au reușit să rotească acest personal mobilizat din aceste poziții, deoarece nu există personal disponibil cu care să-l înlocuiască”, se arată în evaluarea ISW, menționând că raportul de pe linia frontului „susține evaluarea anterioară a ISW că forțele ruse probabil nu au rezerve pregătite pentru luptă”.

Un soldat se „rupe” după 60-24 de zile

A fi blocat pe linia frontului poate avea un impact serios asupra capacității unei armate de a lupta. Armata americană a stabilit în timpul celui de-al 2-lea război mondial că „punctul de rupere pentru un soldat pe linia frontului a fost undeva între 60 și 240 de zile, în funcție de intensitatea și frecvența luptei”, potrivit unui articol publicat de Muzeul Național al celui de-al 2-lea război mondial.

Trupele rusești blocate pe front din octombrie ar fi luptat mai mult de 240 de zile.

Perioada istovitoare de pe front pare să încalce promisiunea lui Putin potrivit căreia rușilor care s-au oferit voluntari să lupte în Ucraina li se vor garanta vacanțe lungi și siguranța locului de muncă.

Un deținut rus a declarat luna trecută pentru The New York Times că a crezut că se înscrie pentru a deveni muncitor în construcții atunci când un oficial guvernamental l-a recrutat din închisoare. În schimb, el a fost trimis pe linia frontului din estul Ucrainei și capturat de forțele ucrainene câteva zile mai târziu.

Alți soldați ruși au spus că erau „al naibii de păcăliți ca niște copii mici” și nu aveau nicio idee că erau trimiși într-o zonă de război.

Într-o înregistrare audio obținută anterior de The Times, un soldat rus i-a spus mamei sale în timpul unei conversații telefonice că „nimeni nu ne-a spus că mergem la război. Ne-au avertizat cu o zi înainte să plecăm.”

18 elevi de clasa a III-a și un profesor au ajuns la spital după un experiment eșuat la o lecție

18 elevi și un profesor de la o școală primară din Tennessee, SUA, au ajuns la spital după un experiment științific eșuat, scrie stirileprotv.ro.

Elevii de clasa a treia făceau experimente științifice și mai mulți au spus că au început să se simtă rău după un experiment cu gheață carbonică.

Copiii au acuzat stări de greață și au mers la asistenta medicală a școlii, care a alertat imediat conducerea instituției de învățământ.

Elevii au fost transportați la spitalele din zonă, iar după câteva ore au ajuns în siguranță la părinți.

Gheața carbonică este dioxid de carbon în formă solidă și este periculoasă dacă se topește și este inhalată într-un spațiu care nu este aerisit.

Eveniment copleșitor la 2.000 km. de casă! O promoție de moldoveni și-au invitat prima învățătoare și foștii profesori la o întâlnire cu absolvenții, în Italia

Un eveniment copleșitor a avut loc, zilele acestea, într-un oraș din Italia, acolo unde o promoție de moldoveni au organizat o întâlnire cu absolvenții la care și-au invitat foștii profesori, care în prezent muncesc în această țară. Mai mult, în aceeași țară e stabilită și prima lor învățătoare, care a fost și ea invitată la această întâlnire cu absolvenții. Evenimentul a avut loc într-un restaurant din regiunea Padova.

Astfel, la peste 2.000 km. distanță de casă, promoția anului 1999 a Gimnaziului din satul Răciula, raionul Călărași, care peste ani s-au pomenit mai toți în străinătate, acolo unde s-au stabilit cu traiul sau muncesc, au decis, la cei 25 de ani de la absolvirea școlii, să organizeze o întâlnire cu absolvenții în Italia. Și asta pentru că foștii lor profesori, în număr mare, la fel locuiesc și muncesc acolo. În total, evenimentul a adunat circa 45 de persoane.

Mai mult, conaționalii noștri au reușit să o surprindă și să-i ureze ”La mulți ani” primei lor învățătoare, Ludmila Ciobanu.

Unii dintre cei prezenți au fost nevoiți să parcurcă sute de kilometri pentru a ajunge la eveniment. Una dintre fostele absolvente a venit, împreună cu familia, tocmai din Madrid, Spania, pentru a fi alături de foștii colegi în această zi.

”Emoții la maximum la unul dintre cele mai emoționante și frumoase evenimente organizate de noi, cei mai uniți colegi de clasă. La peste 2.000 Km distanță de casă, la peste 25 ani de la absolvirea școlii, am reușit să o surprindem și să-i urăm La Mulți Ani, Primei Învățătoare dnei Ludmila Ciobanu. Am depănat amintiri din anii copilăriei și adolescenței, ne-am amintit de fiecare coleg și am savurat amintirea anilor petrecuți împreună . Ne-am bucurat de prezența profesorilor care au reușit să ne fie alături și complici în acest frumos eveniment!

Scumpi Dascăli, ne închinăm în fața voastră și vă mulțumim pentru efortul depus , la temelia noastră se află și munca voastră! Mulțumim colegilor pentru urări și gânduri bune. Vă așteptăm cu drag în Italia!”, scrie Paulina Mutu, una dintre absolvente, pe pagina sa de Facebook.

Trebuie să menționăm faptul că, la întâlnirea cu absolvenții organizată în satul natal al acestora, la Gimnaziul din satul Răciula, acolo unde era așteptată această promoție, în data de 3 februarie curent, a fost prezent doar un fost coleg al acestora. Trist, dar acesta a stat singur la masa unde trebuiau să fie și foștii lui colegi, care s-au împrăștiați prin lume.

În clasa promoției anului 1999 a gimnaziului din satul Răciula au fost în jur de 30 de absolvenți.

Cea mai frumoasă tânără din Moldova a plecat la Miss World 2024, în India

Cea mai frumoasă fată din Moldova a plecat la concursul de frumusețe Miss World 2024, care va avea loc în India. Este vorba despre Diana Spotarenco, scrie SHOK.md.

Diana Spotarenco a publicat rețelele de socializare imagini înainte de plecarea de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Cea mai interesantă călătorie din viața mea începe acum! Sunt atât de încântată. Hai Moldova!!! Pe curând, India”, a semnat Diana Spotarenco.

Diana Spotarenco a devenit cunoscută când a obținut titlul Miss Modova 2023.

Vladimir Zelenski, mesaj de pe Insula Șerpilor, la 500 zile de război
Articolul anterior
Companiile din tehnologie spun că AI a dus la concedieri în ultimele luni
Articolul următor