Cu drag de mama: Gabriel Nebunu, interpret de muzică populară

Succesul are multe ingrediente, unele la care, de multe ori, nici nu te gândești. Interpretul de muzică populară Gabriel Nebunu știe însă că fără Ea, ființa dragă din viața sa, nu putea fi el, cel de astăzi, motiv pentru care îi aduce mamei sale un munte de dor și… recunoștință.

separator
,,Pe mama o cheamă Svetlana – o femeie foarte harnică, răbdătoare, puternică, pe alocuri emotivă, iar trecerea timpului o face să fie și mai sensibilă.

Mama a fost pentru mine sprijin și alinare. Ea nu mi-a luminat calea, dar m-a susținut din umbră și m-a lăsat să o descopăr singur. Acasă, nu m-a răsfățat și, atunci când era cazul, putea fi și severă, pentru că nimeni nu ştie mai bine decât o mamă până unde poate merge exigența şi până unde poate merge îngăduinţa. Poate pentru asta îi datorez prezentul…

Am învățat de la mama să am demnitate și bun simț, să lupt pentru ceea ce îmi doresc să obțin și să fiu muncitor. ,,Omul muncitor, de pâine nu duce dor…”. Îi doresc măicuței mele tot binele din lume, să fie sănătoasă și fericită, așa cum Dumnezeu m-a făcut pe mine fericit, ca anume ea să fie mama mea… Vorba cântecului, ,,Mama mea, icoană sfântă!”.

Îmi aduc cu drag aminte când, micuț fiind, mama venea la primele serbări de la grădiniță. Și mă privea cuminte, cu atâta împlinire și dragoste în privire, dintr-un colț de sală. Iar la urmă îi întindeam mânuța pentru a-i oferi un desen sau un obiect făcut de mine, și ea mă scălda cu sclipirea ei din ochi și îmbrățișarea caldă. Emoțiile acestea mi s-au întipărit în inimă. De la mama am învățat multe, dar ceea ce nu voi uita niciodată sunt cei șapte ani de-acasă și modestia, dar și cuibul de la care mi-am luat zborul și am plecat în lumea mare.

Le urez tuturor femeilor și mamelor o primăvară frumoasă!”

Un adolescent care și-ar fi satisfăcut poftele sexuale cu bunica sa riscă șase ani de închisoare

Procuratura informează despre finalizarea urmăririi penale și transmiterea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a unui tânăr de 18 ani, de comiterea infracțiunii de „viol, adică actul sexual neconsimțit, comis cu bună știință asupra unui membru de familie” (art. 171 alin. (2) lit. c) Cod penal), informează unica.md cu referire la un comunicat al Procuraturii Generale

Reieșind din actul de învinuire, la 28 decembrie 2023, în jurul orei 18:00, învinuitul, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale, a pătruns abuziv în locuinţa bunicii sale, amplasată într-un sat din centrul țării. Acolo, a imobilizat-o prin legarea membrelor superioare și a gurii şi profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra din cauza vârstei înaintate, a întreţinut cu ea acte și rapoarte sexuale neconsimțite.

Acesta și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii.

În privinţa învinuitului a fost aleasă măsura preventivă obligarea de a nu părăsi țara pe un termen de 60 zile. Dacă acesta va fi recunoscut vinovat, el riscă o pedeapsă maximă de până la 6 ani de închisoare.

Preşedintele Columbiei interzice coridele

Președintele columbian Gustavo Petro a promulgat luni o lege care interzice coridele în țară, marcând astfel sfârșitul unei practici care era recunoscută de Constituție ca făcând parte din cultura națională, potrivit agenției AFP citate de g4media.ro.

În fața unei mulțimi adunate în arena de tauri din centrul orașului Bogota, redenumită Plaza Cultural La Santamaria, Gustavo Petro a sărbătorit adoptarea acestei legi, denumită „No more Olé”, menită să pună capăt, potrivit lui Petro, „dreptului de a ucide” animale ca formă de divertisment.

„Cultura, și cu atât mai puțin justiția, nu poate spune că este o cultură să ucizi ființe simțitoare, ființe vii, de plăcere”, a declarat Petro, referindu-se la o decizie a Curții Constituționale din 2018 care a permis luptele cu tauri în orașele și satele cu tradiție taurină.

Columbia se alătură astfel listei țărilor sud-americane care interzic coridele, precum Brazilia, Chile, Argentina, Uruguay și Guatemala.

În Ecuador, Franța, Mexic, Peru, Portugalia, Spania și Venezuela se organizează încă lupte cu tauri.

Se modifică regulile de intrare în Israel

Începând cu data de  1 august curent, Statul Israel modifică regulile de intrare pe teritoriul său pentru cetățenii statelor cu regim fără de vize, inclusiv cetățenii Republicii Moldova, scrie stiripesurse.md.

Astfel, Statul Israel pune în aplicare sistemul ETA-IL https://israel-entry.piba.gov.il/ de verificare prealabilă și pre aprobare a intrării și șederii în Israel a cetățenilor străini. Până la 1 august,  sistemul are caracter pilot, iar odată cu prima zi a lunii august, va funcționa ca sistem instituțional de verificare prealabilă a cetățenilor străini care doresc să viziteze Statul Israel cu diverse scopuri.

Potrivit autorităților israeliene, cetățenii străini ai statelor cu regim fără de viză nu vor putea intra pe teritoriul Statului Israel fără aprobarea prealabilă prin sistemul ETA-IL. Cetățenii străini care aplică prin acest sistem în luna iulie, perioadă pilot a sistemului, primesc aprobarea ce va rămâne valabilă timp de doi ani de zile.

În perioada proiectului pilot, adică până la data de 1 august, aplicarea pentru intrarea în Statul Israel este gratuită, iar după – verificarea prealabilă în scopul aprobării intrării pe teritoriul Statului Israel va costa 25 de NIS, aproximativ 120 de lei moldovenești.

Un copil cu dizabiltăți poate învăţa într-o şcoală din comunitate, iar ceilalți elevi învață zilnic de la el lecția prieteniei și a toleranței
Articolul anterior
Cei doi piloți moldoveni care au fost eliberați după trei ani de captivitate în Afganistan, au ajuns acasă
Articolul următor