Cum a ajuns un actor falimentar, care locuia într-un cort, să construiască un imperiu media de unul singur. A creat un serial de succes

Taylor Sheridan, creatorul seriei de succes Yellowstone şi a prequel-ului său, 1883 şi 1923, a dovedit că sfatul pe fiecare scriitor primeşte: ‘Scrie despre ceea ce cunoşti’, este bine de urmat, după cum scrie Daily Mail, într-un articol despre parcursul său atipic, scrie businessmagazin.ro.

El a scris despre viaţa emoţionantă a unui cowboy – una cu care el este foarte familiar. Este o viaţă pe care a trăit-o în fiecare zi, nu doar ca un copil, ci şi acum – în ciuda faptului că este unul dintre cele mai mari nume din Hollywood.

El, soţia sa de 10 ani, Nicole, şi fiul lor, Gus, trăiesc în Texas, unde deţine mai multe ferme, unde îşi creşte caii şi vitele.

Conexiunea lui Sheridan cu acest mod de viaţă fără îndoială oferă o inspiraţie nesfârşită pentru spectacolul său despre Duttons, o familie de fermieri care administrează cea mai mare fermă din SUA. Actorul-scenarist dovedeşte că poţi transforma viaţa de zi cu zi pe care o duci în recunoaştere critică, în armate de fani şi în venituri de sute de milioane de dolari.

Yellowstone a fost ignorat la premiile Golden Globe din momentul lansării sale din 2018, dar drama western modernă a fost finalmente nominalizată pentru o statuetă în ultimul an, iar Kevin Costner a şi câştigat premiul pentru „Cel mai bun actor într-o serie de dramă” pentru rolul său ca John Dutton, patriarhul familiei.Serialul a fost inclus în lista celor mai urmărite pe platformele de streaming. În acelaşi timp, în clasamentul transmisiunilor TV, Yellowstone a luat primul loc, învingând America’s Got Talent, iar 1923 a ajuns pe locul şapte.

Toate aceste realizări nu ar fi fost posibile fără parcursul atipic al scenaristului seriilor. 

Sheridan s-a născut în Cranfills Gap, un orăşel situat la sud-vest de Dallas, cu o populaţie de sub 300 de locuitori, unde familia sa avea o fermă. După divorţul părinţilor săi, mama sa a vândut ferma şi s-a mutat în Wyoming, potrivit revistei Fort Worth Magazine. Şi-a petrecut verile şi weekend-urile călărind caii. În anii ‘90, Sheridan a studiat teatrul la Texas State University, deşi se spune că şi-a dorit să devină şeriful oraşului său natal, dar a renunţat şi s-a mutat în Austin.

Acolo tundea peluze şi vopsea case pentru bani, când a fost descoperit de o agenţie de talent din Chicago, în timp ce căuta un loc de muncă într-un mall. Aceştia i-au cumparat un bilet de avion, dar el l-a vândut şi a folosit banii pentru a conduce camionul său până în Chicago, deoarece nu-i plăcea să zboare, potrivit Austin American-Statesman.

Cariera lui ca actor l-a dus la New York şi apoi la Los Angeles, unde a continuat să aibă dificultăţi financiare. În acea perioadă, nu câştiga mulţi bani, aşa că a locuit într-un camion şi a închiriat un cort pe o rezervaţie unde locuiau prietenii lui, la nord de LA. „Am fost foarte sărac, dar am ales să nu renunţ şi să nu mă întorc acasă”, a spus Sheridan. Este o schimbare radicală faţă de acum, când generează mai mult de 1 miliard de dolari în show-uri TV, potrivit Australian Financial Review.

Spania, devastată de incendii: ,,Ne confruntăm cu adevăraţi terorişti, care periclitează vieţi și orașe”

Peste o sută de incendii de origine criminală afectează grav nordul Spaniei, în timp ce un alt focar important, declanşat în urmă cu mai mult de o săptămână, a fost stabilizat în est, în apropiere de Valencia.

incendii spania

În total, 119 incendii erau active vineri după-amiază în regiunea Asturia şi în cea învecinată Cantabria, conform autorităţilor din aceste două comunităţi autonome situate în nordul extrem al Spaniei, pe coastele Oceanului Atlantic. Dintre ele, 91 au fost identificate în Asturia, conform AFP.

Un număr maxim de 160 de incendii simultane a fost înregistrat în cele două regiuni muntoase, renumite pentru pădurile lor de foioase, au anunţat autorităţile spaniole, care consideră că aceste focare de incendiu sunt de origine criminală.

„Ne confruntăm cu adevăraţi terorişti, care periclitează vieţi, sate şi oraşe”, a scris pe Twitter preşedintele regiunii Asturia, Adrian Barbon. „Cei care au acţionat în această manieră nu merită un alt nume”, a adăugat el în faţa reprezentanţilor presei.

Din cauza multiplelor incendii de pădure, stimulate de vânturi violente, mai multe sute de persoane au trebuit să fie evacuate şi numeroase drumuri au fost închise, au precizat autorităţile spaniole.

Orașul Valdes este acoperit de cenușă și izolat de restul lumii

Oraşul costier Valdes, din Asturia, acoperit de cenuşa provenită din incendii, a fost izolat de restul lumii, în timp ce capitala aceleiaşi provincii, Oviedo, este ameninţat de flăcări care au ajuns până la marginile sale, în urma unui incendiu care a izbucnit pe muntele Naranco.

Aflat într-o vizită în China, prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a declarat pe Twitter că a discutat cu Adrian Barbon şi şi-a exprimat „întreaga (sa) solidaritate cu familiile afectate”.

În schimb, la Castellon, în regiunea Valencia din estul Spaniei, unde un important incendiu de vegetaţie continuă să ardă din 23 martie, pompierii au reuşit vineri să stabilizeze focarul, a anunţat serviciul regional de urgenţă.

Acel focar, considerat primul mare incendiu de pădure izbucnit în 2023 în Spania, a devastat în total 4.700 de hectare de teren şi a cauzat evacuarea a 1.300 de persoane.

În Spania, confruntată cu secetă îndelungată după trei ani de precipitaţii sub mediile multianuale, autorităţile afirmă că sezonul incendiilor, până acum limitat la perioada verii, se desfăşoară deja din primăvară şi până în toamnă, fiind o consecinţă a schimbărilor climatice.

În 2022, un an negru prin prisma incendiilor de pădure din Europa, Spania a fost ţara cea mai afectată de pe continent, înregistrând aproape 500 de incendii care au devastat peste 300.000 de hectare, potrivit Sistemului European de Informare despre Incendii de Pădure (EFFIS).

Care este cel mai greu moment din viața unui om. Nu te-ai aștepta la așa ceva

Se pare că cel mai dificil moment din viața unui om, susțin acest neonatologii, este chiar nașterea acestuia. Efortul unui nou-născut de a respira este considerat un miracol, iar pentru acesta nu au găsit prea multe explicații nici măcar oamenii de știință. 

Totul despre bebe la o lună. Ghid complet pentru liniștea părinților

Un om are parte de-a lungul existenței sale pe pământ de unele trăiri extrem de dureroase și împovărătoare, peste care în acele momente nu consideră că poate trece. Cu toate acestea, experții neonatologi susțin că niciunul dintre acele evenimente nu este cel mai greu pe care l-am depășit în viață. Cu adevărat cel mai greu moment, conform specialiștilor, este unul la care nu ne-am gândi niciodată: propria naștere. Momentul zero când un nou-născut ia contact cu viața cu aerul.

Nimic nu este mai greu decât prima secundă de viață

Respirația este primul miracol din viața unui om, spune neonatologul Carmen Zaboloteanu, de la Maternitatea Botoșani și explică de ce nimic nu se compară ca grad de dificultate cu prima secundă de viață.

„Dacă ne gândim că intra-uterin plămânii sunt două pungi cu apă care cresc și se dezvoltă. Dar nu sunt funcționali. În momentul în care copilul se naște, se întâmplă o minune. O presiune imensă forțează plămânii să scuipe apa respectivă și copilul începe să respire. Gândiți-vă că este doar o mânuță de om, un copil de  trei kilograme să zicem, care cu o forță imensă reușește să elimine două pungi cu apă și începe să respire”, explică Carmen Zaboloteanu, conform Click.ro

„Se spune că în viață, oricât de greu ne-ar fi, atât de greu ca în prima secundă, atunci când începem să respirăm nu va mai fi niciodată”, mai spune neonatologul.

Specialiștii susțin că puterea cu care un nou-născut elimină acel lichid din plămâni în prima secundă este incredibil de mare. Unui adult acest efort i-ar produce leziuni și probleme grave la plămâni.

O tânără a lansat un apel inedit pe internet după o aventură de-o noapte în Tenerife: „Vreau să știe că va fi tată!”

O scoțiancă de 30 de ani a lansat recent un apel inedit pe internet pentru a-l găsi pe tatăl viitorului ei copil. Femeia a rămas însărcinată în urma unei aventuri de o noapte petrecută pe o plajă din Tenerife (Spania).

De ce ma trezesc dimineata cu durere de cap? 5 cauze frecvente ale cefaleei  matinale • Buna Ziua Iasi • BZI.ro

Potrivit CanarianWeekly, aceasta a mărturisit că era „foarte beată” și a avut „o aventură de o noapte” pe plaja Veronicas din Tenerife cu un bărbat mai tânăr decât ea, relatează Ziare.com.

„Știu că avea 19 ani. Nu am schimbat numerele de telefon și nu-mi amintesc numele, tot ce îmi amintesc este că lucrează la centrul comercial Braehead din Glasgow”, a spus femeia.

Tânăra a subliniat că experiența trăită a fost „consensuală între doi adulți beți” și că numerele de telefon nu ar fi fost schimbate în mod intenționat. Totul s-a schimbat cu 180 de grade atunci când a aflat ca va fi mămică.

„Când am aflat că sunt însărcinată, am știut că trebuie să încerc să-l găsesc. Pot să am grijă de fiul meu singură, dar nu vreau ca el să simtă că nu știe cine este tatăl lui.

Tot ce vreau este ca el și familia sa să știe că va deveni tată, astfel încât, dacă vor dori să facă parte din viața copilului, vor putea face asta”, a explicat scoțianca. 

Aventura de o noapte s-a petrecut pe 5 august, vara trecută, când tânăra se afla în vacanță la resortul „Playa de Las Americas” din sudul insulei Tenerife și l-a cunoscut pe tânărul de 19 ani într-o ieșire nocturnă.

Lituania a reușit! Se întorc în țară tot mai mulți lituanieni plecați la muncă în străinătate
Articolul anterior
Opt obiecte pe care să nu le pui niciodată în mașina de spălat vase
Articolul următor