Un bărbat, în vârstă de 23 de ani, a dezvăluit că a reușit să își găsească partenera ideală cu ajutorul inteligenței artificiale. Acesta a trecut datele profilelor a 5.239 fete printr-un program generat de AI și apoi a ieșit la întâlnire cu cele mai bune poritriviri până și-a găsit viitoarea mireasă, scrie unica.ro.
Alexander Zhadan a făcut furori pentru prima dată pe RuNet – comunitatea online de limbă rusă – în urmă cu un an, când a povestit pe Twitter că a scris o teză academică folosind ChatGPT, în doar 23 de ore. În urmă cu câteva zile, tânărul profesionist rus în IT a făcut din nou senzație, de data aceasta pentru că a folosit același instrument AI pentru a filtra prin mii de profiluri de întâlniri online și s-a bazat pe sfaturile acestuia pentru a-și găsi partenera ideală.
Un bărbat și-a găsit partenera ideală cu ajutorul inteligenței artificiale Povestea lui Zhadan, spusă inițial printr-o serie de postări pe X/Twitter, a stârnit o dezbatere aprinsă cu privire la moralitatea folosirii instrumentelor AI pentru a găsi dragostea online. Deși tânărul de 23 de ani admite că povestea lui ar putea schimba modul în care văd ceilalți întâlnirile online, el recunoaște că ChatGPT are limitările sale și a fost nevoit să se implice personal în a lua legătura cu fetele cu care a ieșit la întâlnire.
Povestea lui Zhadan, spusă inițial printr-o serie de postări pe X/Twitter, a stârnit o dezbatere aprinsă cu privire la moralitatea folosirii instrumentelor AI pentru a găsi dragostea online. Deși tânărul de 23 de ani admite că povestea lui ar putea schimba modul în care văd ceilalți întâlnirile online, el recunoaște că ChatGPT are limitările sale și a fost nevoit să se implice personal în a lua legătura cu fetele cu care a ieșit la întâlnire.
Alexander Zhadan a început prin a trece profilurile a 5.239 femei pe ChatGPT pentru a le elimina pe cele cu care a simțit că nu ar putea avea o legătură, pe baza mai multor filtre, cum ar fi să aibă mai puțin de două fotografii de profil, referințe de astrologie, referințe religioase, declarații pro-război, precum și fotografii exagerat de „revelatoare”.
El a simțit că aceasta era o parte importantă a procesului atât pentru el, cât și pentru fete, deoarece acestea nu au pierdut timpul interacționând.
Apoi a venit partea grea – antrenarea ChatGPT pentru a comunica cu potențialele partenere. Într-un interviu acordat Settlers Media, Alexander a spus că i-au luat aproximativ 120 de ore de muncă pentru a aduce instrumentul de inteligență artificială la un nivel de care a fost mulțumit.
Aplicația a dat și erori Pentru a face acest lucru, el a introdus conversațiile sale anterioare cu fetele, a configurat validarea răspunsului și a monitorizat instrumentul cât mai mult posibil. Totuși, spune el, experiența nu a fost perfectă. O dată, ChatGPT a stabilit o întâlnire cu o fată fără să-l anunțe, ceea ce a făcut ca fata să fie nevoită să-l aștepte peste o oră și jumătate (ceea ce încă regretă profund), în timp ce altă dată programul de inteligență artificială a programat o întâlnire în Parcul Bitsa din Moscova, o pădure din Moscova unde un criminal în serie infam și-a aruncat cadavrele victimelor în anii 2000.
Una peste alta, ChatGPT l-a ajutat pe Zhadan să meargă la 12 întâlniri cu cele mai bune potriviri pe care le-a putut găsi, inclusiv una cu Katerina, viitoarea sa soție. Instrumentul AI a fost foarte implicat și în procesul întâlnirilor, sfătuindu-l pe tânărul de 23 de ani să vorbească despre copilărie, părinți, obiective și valori în timpul întâlnirilor, pentru a evalua cel mai bine cât de potrivit este fiecare candidat pentru o relație pe termen lung.
Bărbatul chiar s-a consultat cu ChatGPT despre cererea în căsătorie, iar sugestiile acestuia i-au adus un mare „DA” din partea Katerinei. Alexander a clarificat că a jucat un rol în procesul de selecție, deoarece a analizat fiecare interacțiune pe care a avut-o cu fetele cu care s-a întâlnit și a transmis experiența sa GhatGPT pentru o evaluare obiectivă.
„Nu trebuie să uităm de interacțiunea emoțională”, a spus Zhadan. „Am fost la întâlniri, eram deja implicat și eu – am evaluat dacă fata mi se potrivește sau nu. Pe baza rezultatelor datei, am făcut o recenzie (ce mi-a plăcut, ce nu) și am adăugat-o în baza de date. Apoi a luat decizia dacă va continua să comunice sau nu”, a explicat tânărul rus. Alexander Zhadan simte că inteligența artificială l-a ajutat să economisească timp și bani.