Cum să deosebești hainele de calitate față de cele obișnuite

Cu toții suntem de acord că o haină de calitate arată superb! Însă, nu oricine poate face diferența. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să identifici dintr-o privire acele obiecte vestimentare pe care le vei purta cel mult un sezon.

separator

Calitatea materialului din care sunt fabricate
Materialele din care sunt fabricate hainele sunt, adeseori, cele care dictează prețul și ele pot reprezenta o garanție pentru durata de viață a piesei vestimentare. Multe haine ieftine sunt fabricate din materiale sintetice, vopsite artificial, care sunt dificil de întreținut și de curățat și sunt predispuse mai rapid la uzură. Dacă vrei ca hainele tale să se mențină impecabile cât mai mult timp, cel mai bine este să alegi unele fabricate din materiale naturale, precum lână, cașmir, bumbac, mătase sau in.

Acest lucru este valabil mai ales în cazul articolelor vestimentare tricotate, pentru că materialele sintetice pot provoca reacții alergice sau iritații la contactul cu pielea. Poate cel mai important lucru este faptul că astfel de haine sunt o investiție de lungă durată, adresându-se mai ales acelor femei pentru care nu contează cantitatea, ci calitatea unui produs, și care au deja un stil personalizat, bine definit, care le permite să investească în haine pe care să le poarte o viață.

Calitatea cusăturilor și a tivurilor
O bună metodă de a identifica acele piese vestimentare create pe bandă rulantă, în a căror fabricație nu s-a investit timp și efort proporțional cu prețul pe care îl plătești, este să analizezi cu mare atenție cusăturile și tivurile acestora. O cusătură bună trebuie să fie rezistentă, invizibilă, să lege materialul fără riscul de a-l rupe. Întăriturile realizate de-a lungul cusăturilor sunt și ele un bun indicator că haina respectivă este una de calitate, care nu se va rupe după primele purtări. De asemenea, tivurile trebuie să fie lipsite de neregularități și să nu aibă ațe care atârnă inestetic. Acele tivuri cu aspect nefinisat și neglijent sunt o marcă evidentă a unei calități proaste.

Fermoarele metalice și nasturii de rezervă
Nu vei vedea niciodată o haină de calitate dotată cu un fermoar de plastic sau una care nu îți oferă și niște nasturi sau găici de rezervă. Foarte important este ca nasturii să se potrivească ușor în găurile destinate lor, așa că dacă trebuie să forțezi materialul sau observi că acestea nu sunt simetrice cu poziția nasturilor, cel mai probabil ai pus mâna pe o haină de calitate îndoielnică. Până la urmă, calitatea hainelor și durata lor de viață constau tocmai în aceste mici detalii, a căror importanță devine tot mai mare în timp.

Țara în care au fost fabricate
Potrivit The Luxe Strategist, țara de proveniență a hainelor poate fi un bun indicator al calității, dar și a raportului calitate-preț. De exemplu, hainele fabricate în SUA sunt mai scumpe, pentru că și forța de muncă este mai scumpă. Nici hainele fabricate în Turcia sau Italia nu dezamăgesc, deoarece multe companii au făcut investiții în echipamentele de producție și au mai mare grijă cu forța de muncă atrasă. În schimb, dacă pe eticheta unei haine nu este trecută țara de origine sau este scris doar „produs de import”, înseamnă că aceasta a fost fabricată într-o țară care nu este privită cu ochi buni în industria modei.

Chiar dacă în garderoba noastră se mai strecoară, uneori, și haine cumpărate impulsiv, la prețuri de nimic, este foarte important să înțelegem adevărata valoare a hainelor de bună calitate, cele care se dovedesc a fi o investiție inteligentă pe termen lung și care ne vor rămâne în garderobă ani buni de acum încolo, fără să se deterioreze, să se decoloreze sau să se rupă cu ușurință.

Sursa

SUA anulează un sprijin financiar de 22 milioane de dolari pentru R. Moldova

Departamentul de Eficiență Guvernamentală al SUA, condus de Elon Musk, anulează alocarea a 22 milioane de dolari pentru Republica Moldova. Anunţul a fost făcut pe o reţea socială.

Asistenţa financiară făcea parte din programul intitulat „Consorțiul pentru Alegeri și Consolidarea Procesului Politic”, în valoare de 486 de milioane de dolari, adresat mai multor ţări printre care şi Republica Moldova. Fondurile erau destinate susținerii unui proces politic incluziv și participativ.

Autorităţile de la Chişinău au declarat că aceşti bani urmau să ajungă la societatea civilă pentru diverse programe.

Miliardarul Elon Musk, pe care noul lider american Donald Trump l-a numit în fruntea Departamentului de Eficiență Guvernamentală, a declarat „că fără tăieri bugetare, Statele Unite riscă să ajungă la faliment”.

Marfă ascunsă pe corp și în bagaj, deconspirată de vameșii de la Palanca

La postul vamal Palanca, un nerezident de 43 de ani a încercat să transporte ilegal o cantitate de suplimente alimentare și produse cosmetice, ascunzându-le sub haine.

În momentul în care a fost întrebat de funcționarii vamali dacă are ceva de declarat, acesta a răspuns negativ.

Bărbatul intenționa să traverseze pista de intrare în țară a postului vamal Palanca în calitate de pieton.Totuși, în urma unui control fizic amănunțit, s-au descoperit produsele ascunse atât în bagajul personal, cât și pe corpul bărbatului. Astfel, funcționarii vamali au reușit să împiedice transportul ilicit al acestora.

Mărfurile au fost ridicate și sunt pasibile confiscării, iar persoana documentată riscă să fie sancționată contravențional.

Marco Rubio și Serghei Lavrov au vorbit la telefon să pregătească întâlnirea dintre Trump și Putin

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov şi omologul său american Marco Rubio au avut o convorbire telefonică şi au convenit să reia dialogul întrerupt de ofensiva rusă în Ucraina, informează AFP.

„Serghei Lavrov şi Marco Rubio au confirmat că sunt gata să conlucreze la restabilirea unui dialog interguvernamental reciproc respectuos, conform tonului dat de preşedinţi”, a anunţat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe rus.

„Ei au convenit să reia contactele regulat, inclusiv pentru a pregăti un summit ruso-american la cel mai înalt nivel”, adaugă comunicatul.

Această convorbire între Lavrov şi Rubio a avut loc după discuţia telefonică de miercuri între Donald Trump şi Vladimir Putin, care au convenit să înceapă negocieri pentru a pune capăt „imediat” războiului din Ucraina. Chiar dacă Trump l-a informat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski cu privire la această convorbire a sa cu Putin, el nu a căutat să discute cu el în prealabil în legătură cu o strategie de negociere, notează AFP, citată de Agerpres. Aceste iniţiative îngrijorează partenerii tradiţionali ai Washingtonului.

În acest context, preşedintele francez Emmanuel Macron i-a convocat pe liderii europeni la o reuniune luni, la Paris.

Anastasia Lazariuc este omagiată! Artista împlinește astăzi 65 de ani
Articolul anterior
Un celebru artist s-a căsătorit în secret. Imagini de la nuntă
Articolul următor