Cunoscutul antrenor de box Veaceslav Simac s-a stins din cauza complicațiilor Covid-19

În urma complicațiilor provocate de Covid-19, la vârsta de 56 de ani, a murit cunoscutul antrenor de box din Republica Moldova, maestru în sport, Veaceslav Simac.

Din informațiile oferite de Federația de Box din Moldova, vestea tristă a venit astăzi din capitala de nord a țării, Bălți, transmite noi.md.

Acesta a fost internat în spital timp de două săptămâni, însă nu a reușit să învingă boala.

Veaceslav Simac a murit cu doar câteva săptămâni înainte de ziua în care ar fi împlinit 57 de ani. Veaceslav Simac s-a născut pe 27 aprilie 1964 în Bălți.

Acesta este un maestru al sportului din URSS, antrenor de onoare al Moldovei, arbitru de trei stele de categorie internațională AIBA ( Asociația Internațională de Box Amator).

De la vârsta de 10 ani a fost discipol al cunoscutului antrenor de box din țara noastră Grigore Ţisari, totodată acesta a fost a fost membru al echipei naționale a URSS.

După ce a absolvit școala și a slujit în armata sovietică, a studiat la Institutul de Cultură Fizică și Sport din Livov (1985-1989).

Din 1989, acesta a lucrat ca profesor de educație fizică în școala nr 9, antrenor de box în cluburile sportive „Olimpic”, „Pankration”, „VAD-Nord” și „Centaur”.

Din anul 2002, Veaceslav Simac este antrenor de box la școala sportivă care poartă numele lui B. Petuhov, iar în anii 2008 – 2011 – a învățat la Academia Umanitară Modernă din Moscova. A fost un multiplu campion al republicii, câștigător al turneelor sovietice.

Timp de 20 de ani în care a fost antrenor, Veaceslav Simac a pregătit mulți sportivi talentați și a educat peste 10 maeștri ai sportului.

Cel mai bun discipol al său este Daniil Svarisciuc, care a câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de juniori de la Singapore, în 2010.

Pentru merite deosebite în dezvoltarea sportului și promovarea mișcării olimpice, în 2018, Veaceslav Simac a fost decorat cu distincția Meritul Civic.

Cleopatra Stratan și Edward Sanda: ,,Amândoi vrem o fetiță”
Articolul anterior
Celebrul magazin ,,Eliseevski” din Moscova se închide din cauza pandemiei
Articolul următor
Alte articole interesante