Decis! Carantina pentru moldovenii care revin din ,,zonele verzi”, anulată din 1 septembrie

De la 1 septembrie, carantina pentru cetățenii care sosesc din țările din ,,zona verde” va fi anulată.

separator

Autoritățile au decis anularea regimului obligatoriu de autoizolare pentru cetățenii Republicii Moldova care se întorc din țări aparținând zonei verzi, începând cu 1 septembrie.

Acest lucru a fost declarat de premierul Ion Chicu, în cadrul conferinței de presă de astăzi.

Lista verde, care cuprinde mai mult de 50 de țări, va fi publicată în curând de către Ministerul Sănătății. Acesta va fi actualizată în fiecare săptămână, în funcție de situația din țările din care se întorc cetățenii Republicii Moldova. Țările vor fi împărțite în zone (verde și roșie), în funcție de numărul de cazuri de coronavirus la 100 de mii de persoane „, a spus premierul.

Chicu a adăugat că lista este gata și va fi publicată în curând.

„Cetățenii care se întorc din țările care intră în zona verde nu vor trebui să se auto-izoleze de la 1 septembrie, iar persoanele care vin din țări care intră în zona roșie vor trebui să respecte regimul de autoizolare”, a adăugat Chicu.

El a menționat, de asemenea, că cetățenii care se întorc în Moldova vor trebui să traverseze diferite țări, inclusiv cele din zona roșie, de aceea este important să manifeste responsabilitate.

Primul ministru a mai menționat că începând cu 1 septembrie, studenții se vor întoarce la studii, respectând toate cerințele de siguranță.

Actualmente, regimul obligatoriu de autoizolare pentru persoanele care intră în țară este de 14 zile.

Încă 8 persoane au murit din cauza infecției Covid-19
Articolul anterior
Toate școlile se deschid pe 1 septembrie! Ministerul Educației: ,,Părinţii vor avea un rol esenţial în controlul răspândirii virusului Covid-19”
Articolul următor
Alte articole interesante