Deținut rus, acuzat că a violat o copilă de 13 ani, grațiat de Putin ca să lupte în Ucraina

Un ucigaș condamnat care a fost eliberat din închisoare și grațiat de Vladimir Putin a fost trecut pe lista de urmăriți a Rusiei, după ce a fost acuzat că a violat o copilă de 13 ani.

Alexei Khlebnikov, în vârstă de 35 de ani, demunit oficial un „erou” pentru serviciul său în războiul din Ucraina, a fugit în regiunea Volgograd, potrivit rapoartelor.‌ Autoritățile ruse au confirmat că fostul condamnat a fost trecut pe lista de urmăriți federali, după ce acesta ar fi violat o fetiță de doae 13 ani. Fata se află la terapie intensivă în urma atacului, potrivit Mirror și Observator.

Bărbatul a fost condamnat anterior pentru crimă, după ce a ucis un bărbat cu o sticlă, dar și mai multe jafuri. El a fost condamnat la 11 ani pentru crimă, dar eliberat după mai puțin de doi ani pentru a lupta pentru Putin în Ucraina, printre miile de criminali recrutați în armata mercenară Wagner.

„La asta duce nelegiuirea totală. Și acesta este doar începutul”, a declarat o persoană a cărei identitate nu a fost făcută publică.

Un alt bărbat care s-a alăturat războiului și acum este liber este Vyacheslav Samoilov, în vârstă de 42 de ani, care și-a ucis iubita, Olga Shlyamina, în vârstă de 33 de ani. A bătut-o până și-a dat ultima suflare, apoi a decapitat-o cu un fierăstrău. 

„A luat măsuri pentru a ascunde urmele crimei, i-a dezmembrat trupul, lăsând fragmente în diferite locuri și a scăpat și de fierăstrău”, a spus Comitetul de Investigații Rus.

A fost închis timp de aproape zece ani într-un cetru de detenție strict, dar nu ispășise o cincime din pedeapsă când a fost chemat la război. Mama sa, Olga, a declanșat indignarea locală în Novodvinsk, regiunea Arhangelsk, când s-a lăudat că fiul ei s-a întors acum grațiat de Putin.

„Acum este curat înaintea lui Dumnezeu. Este liber, a fost iertat”, a spus ea.

Dmitri Deren, reprezentantul Federației Baroului de Drept, a declarat că eliberarea prizonierilor prin grațierea prezidențială a lui Putin nu poate fi contestată în instanță.

Astăzi este marcată Ziua Internațională a Dorului. Ție de cine sau de ce îți este dor?

Pe 13 mai, este Ziua Internațională a Dorului. Ție de cine îți este dor? Această zi este dedicată, cu siguranță, tuturor celor care se simte departe de ţară, de cei dragi sau de copilărie.

Deseori, spunem că ne este dor de părinţi, dar cu greu ne găsim timp să îi vizităm sau sa îi sunăm. Deseori, ne este dor de locurile copilăriei, dar rareori ne facem timp ca să mergem acolo. Sau poate îți este dor de persoana iubită care nu se află aproape?

Știai că, de fapt, cuvântul ,,dor” reprezintă un sentiment specific poporului românesc. Acesta nu poate fi tradus direct în nicio limbă. Pot fi construite cuvinte, fraze cu sens asemănător sentimentului de dor, dar cuvântul, el însuși, nu poate fi tradus.

Elevii vor susține examene pentru a fi admiși la liceu

Elevii care vor să fie admiși anul acesta în clasa a X-a la cele mai solicitate licee vor avea de rezolvat teste mai complexe, în comparație cu exercițiile de la examenul național de a absolvire a gimnaziului, a declarat directoarea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, Lilia Ivanov. Astfel, absolvenții vor susține examene de admitere la istorie pentru profilul umanist și la matematică pentru profilul real.

„Dacă examenul de capacitate este elaborat pentru un nivel mediu, atunci, în mod evident, pentru cei care optează pentru concursul de admitere în liceu, această probă va avea un grad avansat de complexitate. Nu putem să spunem în prezent că vom avea o probă foarte, foarte dură sau foarte, foarte grea, dar în mod evident că itemii sau subiectele care vor fi elaborate vor avea un grad mai sporit de complexitate decât cel de la examenele naționale”, a declarat directoarea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, transmite radiomoldova.md.

Lilia Ivanov a mai spus că absolvenții vor susține aceste examene de admitere centralizat, într-o instituție de învățământ unde toți elevii vor scrie testul în condiții egale.

„Va fi o instituție, un centru unic în Chișinău, în care elevii vor susține această probă. Mă refer pentru instituțiile de învățământ din Chișinău. Dacă vor fi mai mulți solicitanți și acest număr va depăși capacitatea acelei instituții la care noi ne-am gândit, atunci vom organiza în două astfel de centre proba de examene”, a precizat Lilia Ivanov.

Precizăm că vechea metodologie a Ministerului Educației de admitere a absolvenților la licee presupunea că aceștia sunt admiși la liceu în baza concursului notelor primite la absolvirea gimnaziului. Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a anunțat deja că primește cereri din partea liceelor privind organizarea examenelor de admitere.

Reamintim că, din acest an, elevii cu media mai mică de șase nu vor mai fi înmatriculați la liceu.

Peste 50.000 de oameni au beneficiat de transport gratuit la Cimitirul Sfântul Lazăr

Primăria municipiului Chișinău informează că ieri, 12 mai, peste 50.000 de călători au fost transportați cu transportul public spre Cimitirul „Sfântul Lazăr”.

De asemenea, se anunță că, seara, responsabilii Primăriei au asigurat curățenia în cimitire și în preajma Cimitirelor. Cea mai mare concentrație a fost în Cimitirul „Sfântul Lazăr”, unde erau mii de vizitatori.

Pentru transportarea cetățenilor conform programului stabilit, pe parcursul zilei de 12 mai, autoritățile locale au suplinit mai multe rute de autobuz și troleibuz, reducând, astfel, timpul de așteptare în stații. 

Astăzi, 13 mai, în continuare, Primăria Capitalei va pune la dispoziția cetățenilor transport gratuit, pe rutele de autobuz nr. 27, „C” şi „D”, care pornesc de la Circ și circulă până la Cimitirul „Sfântul Lazăr”, unde se așteaptă un nou flux mare de pasageri, aproximativ celui înregistrat astăzi.

Suplimentar, itinerarul rutei de autobuz nr. 19 este prelungit până la strada Doina, Cimitirul „Sf. Lazăr”, iar ruta de autobuz nr. 26 la fel circulă până la strada Doina, fiind suplinită cu unități de transport suplimentare.

„În continuare, rugăm conducătorii auto să nu parcheze sau staționeze neregulamentar în locurile destinate autobuzelor de rută către Cimitirul „Sfântul Lazăr”. Or, păstrarea acestor locuri libere este esențială pentru buna organizare a serviciilor de transport și pentru a facilita accesul călătorilor către destinație. Mulțumesc colegilor și polițiștilor pentru implicare”, a menționat primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

Totodată, Primăria a menționat că, în timpul nopții și până dimineața, angajații s-au ocupat de ordinea și evacuarea deșeurilor din cimitirele din Capitală.

gallery images

Tineri, amendați și puși să măture cojile de seminţe dintr-un parc. Poliție: „I-am ajutat să regăsească simţul civic”
Articolul anterior
O nouă provocare pe Tik-Tok îi îngrozește pe oameni. Părinții le sparg ouă în cap copiilor
Articolul următor