Astăzi, 15 octombrie, Diaconia în parteneriat cu Petrom Moldova, relansează colecta de bunuri în cadrul proiectului ,,Banca de haine” – primul proiect de colectare publică de bunuri care are scopul de a crea un mecanism autohton de solidaritate socială prin redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate.
Boxele au fost amplasate la 3 stații Petrom din Chișinău, la următoarele adrese:
Boxa nr.1 – mun. Chișinău, str. Calea Orheiului, 109;
Boxa nr.2 – mun. Chișinău, str. Iulius Cezar, 1;
Boxa nr.3 – mun. Chișinău, str. Meșterul Manole, 2/1.
Igor Belei, directorul Misiunii Sociale Diaconia:
,,Din ce în ce mai multe companii au o abordare matură, cu perspectivă de lungă durată în domeniul responsabilității social corporative. Echipa Petrom Moldova cu siguranță înțelege că bunăstarea depinde de efortul tuturor, atât a statului, cât și a mediului de afaceri. Această companie dovedește că dezvoltarea durabilă este de neconceput fără implicarea permanentă. Astfel, de mai mulți ani demonstrează asta prin implicarea în mai multe proiecte ale Diaconiei, iar acum devine partener general a unui proiect social cu impact, care ajută mii de oameni”.
Misiunea Socială „Diaconia” mulțumește tuturor susținătorilor proiectului și îndeamnă oamenii care donează, în scopul ajutorării și susținerii responsabile, să respecte câteva reguli deosebit de importante:
- – Obiecte admise pentru a fi donate: lenjerie de pat, haine, încălțăminte, jucării.
- – Nu lăsați pachetele cu donații lângă boxă. Asiguraţi-vă că bunurile ajung în boxe, așa cum nu putem garantata siguranţa bunurilor lăsate în afară.
- – Dacă doriți să donați o cantitate mai mare de bunuri materiale, Vă rugăm să le aduceți direct la sediul Diaconiei: Poșta Veche, str. Criuleni 22.
- – Lucrurile trebuie să fie curate și îngrijite.
- – Toate donațiile trebuie lăsate în pungi sau saci legați.
În luna iulie, programul „Banca de Haine” al Misiunii Sociale „Diaconia” a împlinit 4 ani de la fondare.
Până în prezent, prin intermediul celor 3 boxe amplasate în Chișinău, au fost colectate și distribuite 200 tone de bunuri, au fost aprovizionate constant 45 de localităţi (parohii), dintre care 23 au amenajate garderobe sociale.