Doctoriţă de la SMURD, în Atlasul Frumuseţii. Un pacient a întrebat-o dacă a murit şi a ajuns în Rai

Giorgiana Loredana Matei, medic în echipa SMURD Iaşi, a fost inclusă în ”Atlasul Frumuseţii”, proiectul foto-jurnalistic al Mihaelei Noroc.

Tânăra doctoriță este absolventă a Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iaşi, specializarea Medicină Generală. Ulterior, a ales medicina de urgenţă, iar de trei ani este medic specialist.

”Am 33 de ani şi până acum am pus cariera pe primul plan. Nu m-am ocupat prea mult de viaţa personală, nu m-am căsătorit şi nici nu am copii”, a spus tânăra într-un interviu acordat bzi.ro. 

Evident, frumuseţea doctoriţei SMURD a fost recunoscută şi înainte de a fi inclusă în ”Atlasul Frumuseţii”, dacă ne raportăm la reacţiile pe care le strânge la fotografiile pe care le postează pe reţelele de socializare. 

Despre intervenţiile pe care le-a făcut de-a lungul timpului îşi aduce aminte cu drag. Una dintre ele i-a rămas în minte şi o amuză şi acum. 

”Un pacient, victima unui accident rutier, fiind confuz după ce îşi pierduse cunoştinţa şi pe care îl însoţeam spre spital, la un moment dat s-a trezit, s-a uitat la mine şi m-a întrebat dacă a murit şi a ajuns în rai”, îşi aminteşte dr. Giorgiana Matei.

Medicul mai spune că frumuseţea nu este întotdeauna un avantaj și că a fost numită de-a lungul timpului şi ”păpuşă”, şi ”duduie”.

”Atlasul Frumuseţii” include 500 de portrete de femei din toată lumea. La peste 8 ani de la lansare, proiectul a ajuns un reper global în promovarea diversităţii culturale.

Toate punctele de trecere a frontierei funcționează echilibrat. Anunțul poliției de frontieră

La ora actuală, toată punctele de trecere a frontierei funcționează în mod normal, cu un flux echilibrat în ambele direcții de deplasare, informează Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF).

IGPF: Toate punctele de trecere funcționează în mod normalFoto: border.gov.md

Pentru a exclude formarea rândurilor și creșterea semnificativă a timpilor de așteptare, la linia de control vor interveni mai mulți polițiști de frontieră și vameși, vor fi deschise toate arterele de control și suplinit numărul de echipamente speciale.

„În ajutorul călătorilor amintim că este un număr de call-center al Poliției de Frontieră (022 259 717) pentru a primi consultații privind regulile de traversare și alte informații publice”, informează IGPF.

De asemenea, călătorii pot verifica situația la frontieră accesând site-ul border.gov.md la rubrica „Trafic online”. 

Poliția de Frontieră îndeamnă călătorii să verifice din timp validitatea documentului pentru a evita situațiile neplăcute.

Zilele Europei la Biblioteca Națională: iată ce evenimente vor fi organizate

În perioada 8-31 mai, la Biblioteca Națională se vor desfășura „Zilele Europei 2024”. Evenimentele care vor avea loc sunt organizate de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu ambasadele statelor membre ale UE.

Potrivit BNRM, activitățile au scopul de a sensibiliza cetățenii țării noastre cu privire la procesul de integrare europeană și beneficiile aderării la UE.

Astfel, inaugurarea „Zilelor Europei 2024 la Biblioteca Națională” va avea loc la 8 mai, ora 11:00.

Iată, mai jos, programul evenimentelor: 

Expoziții aniversare

– „Consiliul Europei: 75 de ani de consolidare a spațiului European (1949-2024)”. Organizată în perioada 5 mai – 5 iunie 2024, în spațiul expozițional, parter, blocul central al Bibliotecii Naționale. Expoziția conține publicații despre istoricul, obiectivele, realizările și provocările Consiliului Europei (CoE), la fel, reflectă conlucrarea Republicii Moldova, stat membru al CoE din 1995, în cadrul Programelor de cooperare și al mecanismelor de monitorizare. 

– „30 de ani ai parcursului Republicii Moldova spre Uniunea Europeană”. 8 mai – 31 mai 2024, spațiul expozițional, parter, blocul central. Expoziția conține publicații, informații și materiale audiovizuale care reflectă întreaga cale pe care a parcurs-o Republica Moldova de la primul pas oficial către Uniunea Europeană (Acordul de parteneriat și cooperare UE-RM, 1994) până în prezent, când a obținut statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

Sesiuni educațional-informative

14 – 31 mai 2024, Centrul Pro-European de servicii și comunicare, BNRM.

– „Moldova Europeană: Procesul de aderare a Republicii Mol la UE pe înțelesul tuturor”, în parteneriat cu Institutul pentru Politici și Reforme Europene (pentru studenți).

– „Europa pentru tineri – Europa pentru tine”, în parteneriat cu Programul „Tinerii Ambasadori Europeni” (pentru elevi).

Evenimente pentru comunitatea bibliotecară, 8 – 22 mai 2024

– Conferință publică online „Beneficiile aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, în parteneriat cu Institutul European de Studii Politice din Moldova. 8 mai 2024.

– Forumul Național al Formatorilor din cadrul Sistemului Național de Biblioteci cu genericul „Biblioteca – promotor al integrării europene în comunitate”, în colaborare cu Institutul European de Studii Politice din Moldova și Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, 17 mai 2024.

– Conferința online „Rolul Centrelor de Informare UE și a bibliotecilor în diseminarea informației despre parcursul european al Republicii Moldova” în parteneriat cu Europe Cafe, 22 mai 2024.

Expoziții organizate de ambasadele statelor membre ale Uniunii Europene

– „Franz Kafka la Praga”, organizată de Ambasada Austriei și Ambasada Republicii Cehe în Republica Moldova, 21 mai, ora 18:00.

– „Ingeborg Bachmann – Scriind împotriva războiului”, oferită de Ambasada Austriei în Republica Moldova, cu ocazia Zilei Naționale a Austriei, 25 mai, orele 10:00-16:00. 

Mândrie pentru țara noastră! O moldoveancă joacă într-o nouă producție internațională

Cătălina Cazacu este o tânără actriță din Republica Moldova care și-a făcut studiile în actorie la East 15 Acting School.

Tânăra moldoveancă a obținut un nou rol într-o nouă producție internațională.

„Sunt cu adevărat recunoscătoare realizând că acesta este al treilea proiect internațional al meu, o altă experiență în care joc în fața unei camere, învăț să fiu cineva „nou” într-un mod natural, neforțat și lucrez alături de oameni uimitori”, a menționat Cătălina Cazacu, pe Facebook.

De asemenea, în toamna anului trecut, Cătălina Cazacu a apărut într-un episod din serialul Casualty, produs de BBC One.

Actrița Cătălina Cazacu s-a filmat într-o nouă producție internațională

gallery images

Toată lumea este cu ochii pe următoarea mutare a lui Putin: De ce mută Rusia în secret 100 de rachete?
Articolul anterior
Portretul unei fetițe din Maramureș, cea mai premiată fotografie din lume
Articolul următor