Doi moldoveni, reținuți la vamă cu contracte de muncă fictive

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Briceni au depistat două contracte de muncă fictive, în baza cărora, la revenirea în țară, doi conaționali erau exonerați de regimul de autoizolare pentru 14 zile.

separator

Potrivit poliției de frontieră, ambele persoane au fost identificate ieri, 7 septembrie, fiind șoferii unei rute ocazionale Moldova-Polonia.

Către ora 05:30, pe sensul de ieșire din Republica Moldova s-a apropiat un microbuz de model Mercedes Vito, cu numere de înmatriculare moldovenești, în care se aflau șase pasageri. În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele erau transportate ilicit, șoferul prestând servicii neautorizate de autoritățile naționale. În acest sens au fost acumulate suficiente probe care urmează să fie expediate reprezentanților ANTA pentru luarea măsurilor legale ce se impun. Documentat pentru această ilegalitate este un locuitor al raionului Cimișlia, în vârstă de 37 de ani.

Cercetările adiționale asupra actelor deținute s-a depistat și un contract de muncă, semnat de o firmă moldovenească, la care există bănuială de încheiere fictivă între angajator și persoana prezentă în PTF. Mai mult că s-au identificat un șir de greșeli și date neclare. Totodată, a fost luată decizia extinderii verificărilor și supra celui de-al doilea șofer, un chișinăuian de 26 de ani. Ca rezultat, printre documente a fost depistat încă un contract de muncă, eliberat de aceeași firmă și cu același număr de identificare.

Pe faptul celor constatate, personelor nu le-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, acestea au făcut cale întoarsă de la frontieră.

În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord investighează cazul în vederea elucidării circumstanțelor și identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Poliția de Frontieră intervine repetat cu solicitarea către participanții la traficul transfrontalier de a prezenta o atitudine conștiincioasă față de regulile și restricțiile impuse pe perioada de pandemie. În special, cerem transportatorilor de pasageri și colete să nu încerce vigilența polițiștilor de frontieră și să respecte acele măsuri și restricții de circulație. Orice abatere de la aceste aspecte va fi prompt investigată și sancționată conform legii.

Un automobil, cuprins de flăcări în preajma Universității de Stat. Pompierii au intervenit de urgență pentru a lichida incendiul

Pompierii au stins flăcările care au cuprins o mașină în municipiul Chișinău.

În după amiaza zilei de 11 aprilie 2024 pompierii au fost solicitați să stingă o mașină cuprinsă de flăcări.
Cazul a avut loc în capitală pe strada Mihail Kogălniceanu 65. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15:53. La fața locului, pentru stingerea arderii a intervenit un echipaj de pompieri.

Aceștia au stabilit că focul a cuprins un automobil în preajma Universității de Stat din Moldova. Incendiul a fost lichidat la ora 15:55. În urma arderii focul a distrus secțiunea motorului a automobilului de model Opel. Nici o persoană nu a avut de suferit. Cauza și circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.